Τετάρτη, 2 Αυγούστου 2017

Οκτώ μήνες με αναστολή στον Κώστα Βαξεβάνη για δυσφήμηση της συζύγου Στουρνάρα - Τι λέει ο δημοσιογράφος

Σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή, καταδίκασε το τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών τον Κώστα Βαξεβάνη για απλή δυσφήμιση διά του Τύπου κατά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από συκοφαντική σε απλή δυσφήμιση.

Ο δημοσιογράφος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος. Σύμφωνα με το documentonews.gr, η κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης κατέπεσε καθώς το δικαστήριο έκρινε ότι το επίμαχο δημοσίευμα ήταν αληθές.

Υπενθυμίζεται ότι η Λίνα Νικολοπούλου είχε καταθέσει μήνυση κατά του Κώστα Βαξεβάνη υποστηρίζοντας ότι τα όσα έγραφε το δημοσίευμα της εφημερίδας του ήταν ψευδή και έβλαπταν την τιμή και την υπόληψή της.

Ο Κώστας Βαξεβάνης μετά τη δίκη ανέφερε:

«Μετά από πολύμηνη στοχοποίηση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τελικώς τρία μέλη της που με δίκασαν δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το κλίμα εκδίκησης που διακατέχει ορισμένα μέλη του προεδρείου της. Επειδή δεν μπορούσαν να με καταδικάσουν για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί θα ξεπερνούσαν ακόμα και τα δικά τους διεσταλμένα όρια, προχώρησαν σε μια καταδίκη για υποδεέστερο αδίκημα για να ικανοποιήσουν και την Ένωση και την κα Στουρνάρα. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή της δίκης, το δικαστήριο έδειξε τις διαθέσεις του με την πρωτοφανή κίνηση να σβήσει τα αποδεικτικά στοιχεία - αρχεία από το κινητό της κας Στουρνάρα που θα την οδηγούσαν στην αυτόφωρη διαδικασία. Στο τέλος θα δικαιωθώ όπως έγινε και με την υπόθεση Βγενόπουλου και τότε οι διώκτες μου και οι συμπαραστάτες τους θα είναι υπόλογοι».

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Απατσίδης δήλωσε: «Όταν η ψυχολογία της μάζας επισκιάζει την δικαστική ευθυκρισία, τότε οι δικαστικές αποφάσεις είναι προβλέψιμες, προδιαγεγραμμένες και συμψηφιστικές».


http://tvxs.gr -Aug 02, 2017
________________

Καταδικάστηκε μετά από μήνυση της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα

Σε ποινή φυλάκισης οκτώ μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικαστηκε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης μετά από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του η συζύγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας , υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισε, πριν από λίγο, να μετατρέψει την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμισης σε απλή δυσφήμιση δια του Τύπου.

Σύμφωνα με τον υπερασπιστή, Ιωάννη Μαντζουράνη, ο δημοσιογράφος θα ασκήσει έφεση προκειμένου να εκδικαστεί εκ νέου η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

Η υπόθεση αφορά δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc κατά της συζύγου του Γιάννη Στουρνάρα  σχετικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.


newsbeast.gr 
______________________

Κατέπεσε το κατηγορητήριο στη δίκη του Κώστα Βαξεβάνη με τη σύζυγο Στουρνάρα - Αληθές κρίθηκε το επίμαχο δημοσίευμα


Το δικαστήριο έκρινε ότι το επίμαχο δημοσίευμα ήταν αληθές και άρα ο Κώστας Βαξεβάνης δεν συκοφάντησε την κυρία Νικολοπούλου-Στουρνάρα. Τον έκρινε ένοχο μόνο για απλή δυσφήμιση διά του Τύπου κατά επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από συκοφαντική σε απλή δυσφήμιση. Του επέβαλε ποινή οκτώ μηνών με τριετή αναστολή.

«Η ισχύς εν τη ενώσει κύριε πρόεδρε» ήταν το σχόλιο του Κ. Βαξεβανη, αμέσως μετά την εκφώνηση της απόφασης, αναφερόμενος προφανώς στις πιέσεις που έχει ασκήσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων στα μέλη της για την κριτική που έχει δεχτεί από τον δημοσιογράφο .

Ο Κώστας Βαξεβάνης σε δηλώσεις του ανέφερε:

«Μετά από πολύμηνη στοχοποίηση από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων τελικώς τρία μέλη της που με δίκασαν δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από το κλίμα εκδίκησης που διακατέχει ορισμένα μέλη του προεδρείου της.

Επειδή δεν μπορούσαν να με καταδικάσουν για συκοφαντική δυσφήμιση γιατί θα ξεπερνούσαν ακόμα και τα δικά τους διεσταλμένα όρια, προχώρησαν σε μια καταδίκη για υποδεέστερο αδίκημα για να ικανοποιήσουν και την Ένωση και την κα Στουρνάρα. Άλλωστε από την πρώτη στιγμή της δίκης, το δικαστήριο έδειξε τις διαθέσεις του με την πρωτοφανή κίνηση να σβήσει τα αποδεικτικά στοιχεία-αρχεία από το κινητό της κας Στουρνάρα που θα την οδηγούσαν στην αυτόφωρη διαδικασία. Στο τέλος θα δικαιωθώ όπως έγινε και με την υπόθεση Βγενόπουλου και τότε οι διώκτες μου και οι συμπαραστάτες τους θα είναι υπόλογοι.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, Γιάννης Απατσίδης δήλωσε: «Όταν η ψυχολογία της μάζας επισκιάζει την δικαστική ευθυκρισία, τότε οι δικαστικές αποφάσεις είναι προβλέψιμες, προδιαγεγραμμένες και συμψηφιστικές»

documentonews.gr - Aug 02, 2017
0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More