Τρίτη, Αυγούστου 01, 2017

Κως : Πρόβλημα το all inclusive επιμένει, παρά τα στοιχεία, ο κ. Καματερός

Το 2,2% του συνόλου των ξενοδοχειακών μονάδων της χώρας και το 13,6% της συνολικής δυναμικότητας σε δωμάτια, αντιπροσωπεύει ο τύπος διακοπών all inclusive σύμφωνα με στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου που παρουσίασε στη Βουλή η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
 
Η κ. Κουντουρά είχε κληθεί να απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού για τα προβλήματα που συνεπάγεται για τις τοπικές κοινωνίες ο τύπος των διακοπών all inclusive.
 
Ο Ηλίας Καματερός κάλεσε την υπουργό να επισκεφθεί το νησί της Κω και σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση να δρομολογηθούν οι αλλαγές αυτές που θα περιορίσουν το μοντέλο all inclusive και τη στρεβλή ανάπτυξη που αυτό επιφέρει, κάτι που αποδέχτηκε η κ.Κουντουρά, προσδιορίζοντας ως ημερομηνία επίσκεψης τη 10η Αυγούστου.
 
Ο κ. Καματερός μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου είπε πως μάλλον τα στοιχεία δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. «Οι υπηρεσίες του ΕΟΤ που έδωσαν τα στοιχεία στην υπουργό, έχουν ελλείψεις.  

Αυτό δυσκολεύει στην πραγματοποίηση παρεμβάσεων.Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα», ανέφερε ο κ. Καματερός.


ert.gr - Aug 01, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More