Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017

Οι 15χρονοι που έδειραν μικροπωλητές στη Ρόδο είχαν απαιτήσει την πραμάτεια τους

Γνώριμη στην Αστυνομία ήταν η συμμορία...15χρονων που ξυλοκόπησε στη Ρόδο δύο μικροπωλητές από το Μπαγκλαντές εξαπολύοντας σε βάρος τους ρατσιστικές εκφράσεις.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου και έχει προκαλέσει αναστάτωση στην τοπική κοινωνία, καθώς οι δράστες είναι τέσσερις ανήλικοι, ηλικίας 14,15,15 και 17 ετών. Πρόκειται για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις που άτομα αυτής της ηλικίας κατηγορούνται για το νόμο περί ρατσισμού και ξενοφοβίας.

Το αρχικό κίνητρό τους, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, ήταν η ληστεία. Οι καταθέσεις των θυμάτων, ωστόσο, έδωσαν και άλλη τροπή στην υπόθεση.

Οι ανήλικοι προσέγγισαν αρχικά στις 22.30 το βράδυ έναν 30χρονο μετανάστη την ώρα που πουλούσε την πραμάτεια του στην παλιά πόλη της Ρόδου. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ανήλικοι τον χαστούκισαν στο πρόσωπο, του άρπαξαν το κινητό τηλέφωνο και του φώναξαν: «Γ… τους Πακιστανούς». Από το χτύπημα προκλήθηκε εσωτερικό τραύμα στο στόμα.

Μετά από μία ώρα, και ενώ η παλιά πόλη ήταν γεμάτη τουρίστες, τα ίδια άτομα επιτέθηκαν σε 24χρονο υπήκοο Μπαγκλαντές, επίσης μικροπωλητή στην παλιά πόλη. Σύμφωνα με την καταγγελία, οι ανήλικοι του είπαν ότι είναι «Χρυσή Αυγή», τον έριξαν κάτω, τον χτύπησαν σε διάφορα σημεία του σώματος και του πήραν 270 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο. Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι οι ανήλικοι πριν επιτεθούν στους δύο μετανάστες είχαν εντοπίσει το σημείο όπου έκρυβαν την πραμάτεια τους και απαίτησαν από τους μικροπωλητές να τους παραδώσουν –άνευ χρημάτων- ένα μέρος από αυτήν. Οι μετανάστες αρνήθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, να υπακούσουν, ισχυριζόμενοι ότι χρειάζονται το εμπόρευμά τους για να ζήσουν. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν στόχος των ανηλίκων.

Η Αστυνομία σχημάτισε δικογραφία για τέσσερα άτομα για πρόκληση σωματικών βλαβών, ληστεία και για το νόμο περί ρατσισμού και ξενοφοβίας. Οι τρεις από αυτούς αναγνωρίστηκαν ως δράστες και από τα δύο θύματα, ενώ ο τέταρτος αναγνωρίστηκε από τον έναν από τους δύο. Συλλήψεις δεν έγιναν, όπως εξηγούν αστυνομικές πηγές, διότι είχε παρέλθει το αυτόφωρο. Οι άνδρες της Ασφάλειας Ρόδου αναζητούν ακόμα δύο αγόρια, που φέρονται να ανήκουν στην ίδια «παρέα» και να εμπλέκονται στα περιστατικά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και οι τέσσερις κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι κάτοικοι Ρόδου, έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές στο παρελθόν για παραβατικές πράξεις (κυρίως κλοπές). Από την έρευνα δεν προέκυψε σύνδεσή τους με κάποια ακροδεξιά οργάνωση.

Αλέξανδρος Κλαφάτης

Πηγή: huffingtonpost.gr - Αug 03, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More