Σάββατο, Ιουλίου 29, 2017

Ο Τραμπ απέλυσε τον ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου - Γιατί τον… καρατόμησε


Την απόφαση να πάψει από τα καθήκοντά του τον ελληνοαμερικανό προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, Ρέινς Πρίμπους, έλαβε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, το βράδυ της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανακοίνωσε την απόφασή του μέσω twitter, μόλις αποβιβάσθηκε από το προεδρικό αεροσκάφος, επιστρέφοντας από το Λονγκ Άιλαντ.
Μάλιστα, στο Air Force One επέβαινε και ο Πρίμπους, ο οποίος αποχώρησε χωρίς να κάνει κάποιο σχόλιο.

Συνεργάτης του Αμερικανού προέδρου έλεγε πώς ο Τραμπ έχασε την εμπιστοσύνη στον τέως προσωπάρχη του Λευκού Οίκου, αμφισβητώντας σε ιδιωτικές του συνομιλίες την ικανότητά του, επιρρίπτοντας του ευθύνες για νομοθετική στασιμότητα και αποτυχία ψήφισης από το Κογκρέσο καίριων για την κυβέρνηση νομοσχεδίων.

Μάλιστα, το τελευταίο χρονικό διάστημα επικρατούσε στον στενό περιβάλλον του προέδρου «πολεμικό κλίμα» και όπως αποκάλυψε άρθρο του περιοδικού «The New Yorker», ο νέος διευθυντής, αρμόδιος για την επικοινωνία στον Λευκό Οίκο, Άντονι Σακαραμούτσι, ήταν σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τον Πρίμπους.

Μέσω twitter o Ντόναλντ Τραμπ κατονόμασε και τον διάδοχο ελληνοαμερικανού, ο οποίος είναι ο Τζον Κέλι, ένας σπουδαίος Αμερικανός, όπως χαρακτηριστικά έγραψε.




Η αντίδραση Πρίμπους

Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Πρίμπους ρωτήθηκε και για το ενδεχόμενο να γίνει πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ένα σενάριο το οποίο είχαν δημοσιεύσει αμερικανικά ΜΜΕ πριν από λίγο καιρό, όταν είχαν «φουντώσει» οι φήμες για την απομάκρυνσή του από τον Λευκό Οίκο.

Στο άκουσμα της ερώτησης ο Πρίμπους γέλασε και απάντησε κατηγορηματικά: «Οχι, δεν πρόκειται να συμβεί αυτό» και συμπλήρωσε ότι θέλει να περάσει χρόνο με τη σύζυγο και τα παιδιά του το επόμενο διάστημα.

«Ο πρόεδρος ήθελε να ακολουθήσει μία διαφορετική πορεία. Ενας πρόεδρος έχει το δικαίωμα να πατήσει το ''κουμπί επανεκκίνησης''. Νομίζω ότι είναι μια καλή στιγμή για κάτι τέτοιο», είπε ο Πρίμπους αναφερόμενος στους λόγους της απομάκρυνσής του, ενώ δήλωσε ότι θα είναι πάντα «φαν του Τραμπ».

Πηγή: euro2day.gr - July 29, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More