Τρίτη, Ιουλίου 04, 2017

Μπάσκετμπολ: οι βετεράνοι - Του Βαγγέλη Παυλίδη

Πριν λίγες μέρες έπεσε στα χέρια μου μέσω FB μια ξεθωριασμένη φωτό. Την είχε αναρτήσει ο φίλος Κ. Παπασταμάτης και τώρα την ξανα-αναρτώ εγώ.

Ήταν το 1981. Ένα μάτσο βετεράνοι και πολύ-βετεράνοι του ροδίτικου μπάσκετμπολ, αντιμέτωποι με μια ομάδα Αμερικάνων απο κάποιο καράβι του 6ου Στόλου.

Περιττό να πω πως ο πιο όμορφος, εκείνος με την κίτρινη φόρμα του Δωριέα, δεν είναι άλλος απο τον γράφοντα. Ένας ένας τώρα:

ΟΡΘΙΟΙ-Ορ. Παυλίδης (διαιτητής), Αντ. Φραγκεσκάκης, Βαγγ. Παυλίδης, Βασ. Κουγιός, Αντ. Μπρόκος, Σωτ. Αρφαράς, Γ. Ματσαμάς, Δημ. Κουνελές (διαιτητής μάλλον, αλλά γιατί;)
ΓΟΝΑΤΙΣΤΟΙ – Στ. Ηρακλείδης, Παν. Παπασταμάτης, Βασ. Βογιατζής, Νικητ. Γεροντούδης.

Όλοι τότε κοντά στα 40 -λίγο πάνω, λίγο κάτω- απ’ όλες τις τότε ομάδες της Ρόδου, τον Διαγόρα, τον Δωριέα, τον ΑΟΝ, τον Κολοσσό… Κάποιους τους βλέπω πότε πότε και λέμε μια “γειά” κι ανταλλάσουμε ίσως και κάποια πειράγματα για τις “μάχες” του παρελθόντος. Άλλους έχω πολύ καιρό να τους δω κι είναι και κάποιοι που μας έχουν αφήσει για πάντα.

Και μια και μιλάμε για παρελθόν αναρτώ ακόμα δυο φωτό, δικές μου (περιμένω τα ανάλογα Φατσομπουκικά σχόλια του τύπου “θεός”, “κούκλος”, “θεάρα”, “ουάου”, κλπ. κλπ.)

pavlidiscartoons.com - July 04, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More