Δευτέρα, Ιουλίου 10, 2017

Ρόδος: Διαψεύδει τον Βρετανό το Νοσοκομείο - Κινείται νομικά εναντίον του

Νομικά θα κινηθεί εναντίον του Βρετανού, που νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο της Ρόδου, μετά από την επιτυχή -αν και υψηλού ρίσκου- επέμβαση, η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος.

«Θα κινηθούμε εναντίον του, διεκδικώντας μεγάλη αποζημίωση, διότι μεγάλη ήταν και η δυσφήμηση που έκανε τόσο για το Νοσοκομείο, όσο και για τον τόπο», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου η διοικήτρια κ. Κατερίνα Χατζηστρατή.

Για προσπάθεια διεκδίκησης αποζημίωσης από την ασφαλιστική του εταιρία, μέσα από τη δυσφήμηση του Νοσοκομείου, έκανε λόγο στην ΕΡΤ Ρόδου, ο Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής, Μιχάλης Σοκορέλος.

«Η ασφαλιστική του εταιρία, είπε, λόγω του υψηλού κόστους, τόσο της μεταφοράς του από τη Ρόδο στην Αγγλία, όσο και της επέμβασης, αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει, ζητώντας από εμάς να το κάνουμε. Και το κάναμε, παρ’ ότι ήταν μια δύσκολη επέμβαση, δωρεάν».

Σημειώνεται ότι η μεταφορά του ασθενή από τη Ρόδο στην Αγγλία θα κόστιζε περί τις 50.000 ευρώ, ενώ η επέμβαση πολλές χιλιάδες λίρες.

«Ευτυχώς που βρέθηκε η Ελλάδα και τον χειρούργησε δωρεάν, υποστήριξε, κάτι που δεν έκαναν οι συμπατριώτες του».

Ο Διευθυντής της Ορθοπαιδικής Κλινικής, ανέφερε ότι πριν την επέμβαση, ο ασθενής έπρεπε να τρώει πολύ ελαφρά, διότι όλες οι κακώσεις της οσφυϊκής μοίρας της σπονδυλικής στήλης, δημιουργούν πάρεση (παροδική παράλυση) του εντέρου.

«Μέχρι να βεβαιωθούμε, τόνισε, ότι τα έντερα έχουν επανέλθει, ο ασθενής έπρεπε να τρώει πολύ ελαφρά».

Πρόσθεσε ότι ο Βρετανός ήταν διεγερτικός, λόγω πιθανού χρόνιου προβλήματος αλκοολισμού και καθόλου συνεργάσιμος.

«Έβριζε συνεχώς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, έβριζε την Ελλάδα και τους Έλληνες και έβγαζε συνεχώς τον καθετήρα» .

Ο νευρολόγος κ. Γιάννης Λιάπης ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ότι στον ασθενή χορηγείτο αγωγή για πιθανή πρόληψη στερητικού συνδρόμου, λόγω της αναφερόμενης κατάχρησης αλκοόλ σε καθημερινή βάση.

Ο Διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Μακρής, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ανέφερε ότι η επέμβαση λόγω της φύσεώς της (νωτιαίο μυελό) ήταν υψηλού ρίσκου και ο ασθενής ήταν υπό αντιπηκτική αγωγή.

«Η επέμβαση ήταν επιτυχής και ο 60χρονος περπάτησε από τη δεύτερη μέρα. Όσα ισχυρίζεται είναι εκ του πονηρού».

Ο Επιμελητής Α΄ της Ορθοπαιδικής Κλινικής, Νίκος Άντερσεν, μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία με την ασφαλιστική εταιρία του Βρετανού, του δήλωσαν ότι δεν τον καλύπτουν και να χειρουργηθεί στη Ρόδο.

«Μάλιστα μου ανέφεραν, είπε, ότι η Ελλάδα είναι σε καλύτερη κατάταξη (16η) στις παροχές υγείας από την Αγγλία (18η) και γι’ αυτό θα ήταν καλύτερα η επέμβαση να γίνει εδώ».


Πηγή: ert.gr - July 10, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More