Τρίτη, 4 Ιουλίου 2017

Κοτζιάς: Ήταν ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών

Την απάντηση ότι το πλοίο με τουρκική σημαία που σε απόπειρα ελέγχου δέχτηκε βολές από τις Λιμενικές Αρχές της Ρόδου, ήταν ύποπτο για πιθανή μεταφορά ναρκωτικών, έδωσε και ο υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς σχετικά μετά την ολοκλήρωση, το βράδυ της Δευτέρας, των εργασιών της Διάσκεψης για το Κυπριακό για το κεφάλαιο των Εγγυήσεων και της Ασφάλειας που διεξάγεται στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.

Μάλιστα υψηλόβαθμοι κυβερνητικοί παράγοντες, δήλωσαν πως το σήμα, ότι το πλοίο είναι ύποπτο, προήλθε από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Καταδίκασε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζοντας την αντίδραση των ελληνικών αρχών ως «υπέρμετρη».

Συγκεκριμένα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε την ενέργεια της ελληνικής ακτοφυλακής να ανοίξει πυρ ενάντια στο τουρκικό φορτηγό πλοίο.

«Πληροφορηθήκαμε ότι στα ανοιχτά της Ρόδου ελληνική ακταιωρός άνοιξε πυρ κατά του υπό τουρκική σημαία ΜV ACT εμπορικό πλοίο που μετέβαινε από το λιμάνι της Αλεξανδρέττας στο λιμάνι της Νικομήδειας. Με κανένα τρόπο δεν μπορεί να εξηγηθεί η ενέργεια αυτά κατά ενός πλοίου που μετέφερε φορτίο μεταξύ δυο τουρκικών λιμανιών. Το μόνο που θεωρούμε παρήγορο είναι ότι δεν υπήρξαν θύματα ή τραυματισμοί.
Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την υπέρμετρη ενέργεια των ελληνικών αρχών που αψηφά την ανθρώπινη ζωή που αποτελεί βασικό δικαίωμα και επιθυμούμε να μοιραστούμε με την διεθνή κοινή γνώμη την ανάγκη να μην επαναληφθεί παρόμοιο περιστατικό» αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

(Με πληροφορίες από το  huffingtonpost.gr - July 04, 2017)

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More