Δευτέρα, Ιουλίου 03, 2017

Κλειστά αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία την Πέμπτη, 6 Ιουλίου, λόγω στάσης εργασίας

Κλειστά θα παραμείνουν αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία την ερχόμενη Πέμπτη, 6 Ιουλίου και από τις 8 έως τις 11 το πρωί, λόγω στάσης εργασίας των αρχαιοφυλάκων.

Η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) ζητούν να υπάρξει διαβούλευση για τον Οργανισμό του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων Και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), σε μείζονα θέματα που αφορούν:

1)Την καλύτερη λειτουργία και αποδοτικότητα του  συγκεκριμένου Φορέα

2) Τη συνέχιση καταβολής αμοιβών των φυλάκων (εξαιρέσιμα-πέραν πενθημέρου).

«Οι μεγάλες αδυναμίες της διοίκησης του ΤΑΠΑ είναι πλέον οφθαλμοφανείς π.χ. ( καθυστέρηση ηλεκτρονικού εισιτηρίου, αναψυκτήρια-πωλητέα), με αποτέλεσμα την απώλεια σημαντικών Πόρων για το δημόσιο» λένε οι αρχαιοφύλακες και συνεχίζουν: «Οι τραγικές ελλείψεις φυλακτικού προσωπικού (ημερήσιοι και νυχτοφύλακες) στα Μουσεία και Αρχαιολογικούς Χώρους που έχουν αντίκτυπο στην διαδικασία της ομαλής λειτουργίας, κάνουν επιτακτική την ανάγκη άμεσων μονίμων προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ».

Ζητούν επίσης «την απρόσκοπτη λειτουργία του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Εργαζομένων Υπουργείου Πολιτισμού, ώστε να συνεχιστούν οι Κοινωνικές δράσεις του υπέρ των εργαζομένων, όπως πχ. o βρεφονηπιακός σταθμός των υπαλλήλων, οι κατασκηνώσεις  εκδηλώσεις κ.α. και την διατήρηση του υφιστάμενου προσωπικού».

Σε περίπτωση μη υλοποίησης των σχετικών αιτημάτων, η ΠΕΥΦΑ προειδοποιεί ότι θα προχωρήσει άμεσα σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών της.


tvxs.gr - July 03, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More