Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

Ανατροπή στο πρόστιμο των 50.000 ευρώ στον πρώην δήμαρχο για τον βοσκό των Ιμίων


Άλλες επιχορηγήσεις και δαπάνες ήταν αυτές που είχαν κριθεί ως παράνομες -


Ανατροπή στον ισχυρισμό του πρώην δημάρχου Καλύμνου Δημήτρη Διακομιχάλη ότι του καταλογίστηκε πρόστιμο 50.000 ευρώ επειδή ενίσχυε οικονομικά τον βοσκό των Ιμίων φέρνει η… δεύτερη ανάγνωση της καταλογιστικής πράξης του Β’ κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό των περίπου 6.000 ευρώ που δόθηκε στον βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο, κατά το διαχειριστικό έτος 2002, κρίθηκε νόμιμο από το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Ωστόσο, ο καταλογισμός των 50.000 ευρώ έγινε σε βάρος του πρώην δημάρχου αλλά αφορούσε επιχορηγήσεις και δαπάνες που έγιναν από το Δήμο Καλύμνου οι οποίες κρίθηκαν μη νόμιμες.
Το Ελεγκτικό Συνέδριο έκανε έκτακτο επιτόπιο κατασταλτικό έλεγχο για το έτος 2002 και με την υπ΄ αριθμ. 39/7.4.2014 έκθεση του  που αριθμεί 145 σελίδων, προέβη σε καταλογισμούς τόσο σε βάρος του κ. Διακομιχάλη, όσο και κατά των άλλων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.

Μεταξύ των μη νόμιμων αποφάσεων του ΔΣ του  Δήμου Καλύμνου, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, φέρονται να είναι  επιχορηγήσεις προς Ιερές Μονές και Ιερούς Ναούς, σε τοπικούς μη αθλητικούς Συλλόγους, όπως δυτών και αιμοδοτών, σε άπορους δημότες που δεν προσκόμισαν στοιχεία που να βεβαιώνουν την οικονομική αδυναμία τους, για μίσθωση σκαφών και λεωφορείων, κ.α.

Στο στόχαστρο του ελέγχου μπήκαν εισιτήρια και άλλα έξοδα για ταξίδια σε Φλόριδα των ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστρία, Γερμανία, Δανία και  Ολλανδία αλλά το αρμόδιο κλιμάκιο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι οι δαπάνες αυτές «αν και  δεν είναι κανονικές, λόγω ελλείψεων στα δικαιολογητικά, ωστόσο, εμπίπτουν στις ρυθμίσεις των άρθρων 26 παρ.1 του ν. 3274/2004 και 29 παρ. 8 του  ν. 3448/2009 και συνεπώς δε συνιστούν έλλειμμα καταλογιστέο σε βάρος των υπολόγων της ελεγχόμενης διαχείρισης».

Ο κ. Διακομανώλης έχει ασκήσει έφεση η οποία θα εξεταστεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο τον Φεβρουάριο του 2018.


newsbeast.gr -  July 10, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More