Σάββατο, Ιουλίου 01, 2017

Ρόδος: Σύλληψη 25χρονου για εξαπάτηση ηλικιωμένων


Ένας 25χρονος, υπήκοος Βουλγαρίας, συνελήφθη στη Ρόδο κατηγορούμενος για αντιποίηση αρχής και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε τηλεφωνικές απάτες.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε για την υπόθεση περιλαμβάνει τουλάχιστον άλλα τρία άτομα, τα στοιχεία των οποίων ερευνώνται. Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.

Συγκεκριμένα, από τα μέσα Ιουνίου επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, κυρίως, με ηλικιωμένα άτομα σε διάφορες περιοχές της Ρόδου και τα εξαπατούσαν προσποιούμενοι συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (κόρη, εγγονή, ανιψιά), το οποίο βρισκόταν δήθεν σε δεινή θέση εξαιτίας σύλληψης του από την Αστυνομία, λόγω τροχαίου ατυχήματος που είχε προκαλέσει. Τα μέλη της σπείρας δημιουργούσαν έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα και στη συνέχεια άλλος συνεργός-δράστης, προσποιούμενος τον αστυνομικό ή εισαγγελικό λειτουργό απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου.

Από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα προκύπτει ότι οι δράστες επικοινώνησαν συνολικά με 22 πολίτες και κατάφεραν αρχικά να πείσουν τέσσερις ηλικιωμένες γυναίκες. Ωστόσο, τρεις από αυτές αντιλήφθηκαν ότι πρόκειται για απάτη και δεν κατέβαλαν χρήματα, ενώ σε μια περίπτωση οι κατηγορούμενοι και συγκεκριμένα ο 25χρονος απέσπασε το χρηματικό ποσό των 3.750 ευρώ από 87χρονη γυναίκα.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου.


naftemporiki.gr - July 01, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More