Κυριακή, 11 Ιουνίου 2017

Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά Γερμανού πρέσβη στο Δίστομο - Video

Eπεισόδιο σε βάρος του Γερμανού πρέσβη στο Δίστομο δημιούργησε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, εμποδίζοντας τον να καταθέσει στεφάνι. Την κατάσταση έσωσε ο Μανώλης Γλέζος.

Στη διάρκεια της τελετής, η Ζωή Κωνσταντοπούλου στάθηκε μπροστά στο μνημείο της σφαγής και έλεγε στο Γερμανό πρέσβη Πέτερ Σόοφ ότι δεν έχει δικαίωμα να καταθέσει στεφάνι, εξαιτίας της στάσης που κρατά η χώρα του για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.

Δημιουργήθηκε αναστάτωση και τότε σηκώθηκε από τη θέση του ο Μανώλης Γλέζος και παραμερίζοντας την οδήγησε τον Πέτερ Σόοφ στο σημείο όπου καταθέτονταν τα στεφάνια και καταχειροκροτήθηκε

"Το παιδί του εγκληματία, όσα εγκλήματα και αν έχει κάνει ο πατέρας του, η μάνα του, δεν ευθύνεται για αυτά" δήλωσε στη συνέχεια ο Μ. Γλέζος.


Στη συνέχεια, με ανάρτησή της στο Facebook, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιχείρησε να υπερασπιστεί της κίνησής της λέγοντας μεταξύ άλλων πως "τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία". Όπως επιμένει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, η Γερμανία δεν έχει δικαίωμα να καταθέτει στεφάνι στο μνημείο των σφαγιασθέντων.

Πηγή: documentonews.gr - Jun 11, 2017

====================

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας με εκτενή της ανάρτηση, έγραψε στο Facebook:  

Αναλυτικά η ανάρτηση στο Facebook, έχει ως εξής:

«Δίστομο 2017.

73 χρόνια μετά.

Έχει δικαίωμα η Γερμανία να καταθέτει στεφάνι με τη σημαία της φαρδιά-πλατιά επάνω στο μνημείο των σφαγιασθέντων;

Δεν έχει το δικαίωμα.

Την ίδια ώρα αρνείται να εφαρμόσει την απόφαση να αποζημιώσει για τα εγκλήματά της. Σε συμφωνία με κάθε ελληνική Κυβέρνηση μέχρι σήμερα.

Η Γερμανία οφείλει να πληρώσει για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, το ολοκαύτωμα, την καταστροφή.

Αυτό είπα σήμερα στον Γερμανό πρέσβυ.

Λίγο μετά την εκφώνηση των ονομάτων των εκτελεσθέντων κατοίκων, ανθρώπων κάθε ηλικίας, που παραμένουν χωρίς δικαίωση, 17 χρόνια μετά την αμετάκλητη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει τη Γερμανία να πληρώσει.

Τα ιστορικά γεγονότα δεν εξαλείφονται με εθιμοτυπίες ούτε εξανεμίζονται με χειρονομίες.
Διαμορφώνουν συνειδήσεις και στάση ζωής.

Πολύ πέρα από τους "καλούς τρόπους", σε συνθήκες επιβολής μιας νέας κατοχής, που δεν υπηρετούν αλλά ακυρώνουν τις αξίες.

Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ονομάστηκαν έτσι, γιατί τραυματίζουν τον πυρήνα της ανθρώπινης ύπαρξης, πλήττουν ολόκληρη την ανθρωπότητα και κάθε άνθρωπο χωριστά.

Τα στεφάνια που επικυρώνουν την άρνηση αποκατάστασης αυτών των εγκλημάτων δεν είναι συγγνώμη, αλλά κοροϊδία.

Που δεν την ανέχεται η ψυχή των ανθρώπων που συγκλονίζονται στη σκέψη και μόνον της ανείπωτης θηριωδίας.

Η ψυχή της ανθρωπότητας».


Πηγές: huffingtonpost.gr, enikos.gr - Jun 11, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More