Παρασκευή, Ιουνίου 30, 2017

Κουντουρά στον Realfm: Δεν μπορώ να παρέμβω για τις υψηλές τιμές που ζητούν οι ξενοδόχοι από τους Έλληνες

Φέτος πάμε για ρεκόρ αφίξεων, αλλά και για υψηλότερα έσοδα από τον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι εκτίμησε η Έλενα Κουντουρά μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Στραβελάκη.

"Βλέπουμε τη μεγάλη αύξηση στα tax free, 40% tax free, που σημαίνει ότι όλοι αυτοί οι τουρίστες που έρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν καταναλώνουν πια πολύ δυναμικά και έρχονται και περισσότεροι. Δηλαδή, εδώ βλέπουμε να έχουμε περισσότερες αφίξεις και περισσότερη κατανάλωση. Βλέπουμε ότι στα εστιατόρια, τα ξενοδοχεία, στο shopping, στις κρουαζιέρες, στα εισιτήρια στις συγκοινωνίες, γιατί όλοι όσοι έρχονται τουρίστες εδώ θα πάρουν και τα πλοία να ταξιδέψουν, θα πάνε να φάνε στα εστιατόρια, θα ψωνίσουν σε τουριστικές περιοχές, άρα αυτή τη στιγμή για το πρώτο πεντάμηνο καταγράφονται αρκετά αυξημένα τα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά", τόνισε η υπουργός Τουρισμού.

Σε ότι αφορά τις υψηλές τιμές που ζητούν οι ξενοδόχοι από τους Έλληνες η κ. Κουντουρά είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει: "Το υπουργείο Τουρισμού αυτό που κάνει είναι να νομοθετεί, να ελέγχει και να δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις που οι ιδιώτες θα κάνουν τις εμπορικές τους συμφωνίες. Εμείς βεβαίως δίνουμε κατευθύνσεις, μιλάμε με όλους και για την ποιότητα του φαγητού και για το τοπικό πρωινό και για να έχουμε τις συλλογικές τους συμβάσεις στον εργασιακό χώρο και να είναι οι τιμές λογικές και ως προς το εξωτερικό και ως προς την Ελλάδα, αλλά, ξέρετε, δεν μπορούμε να τους επιβάλλουμε πως θα κάνουν τις ιδιωτικές τους συμφωνίες".

Στο ερώτημα εάν θα έπρεπε να καλέσει τον πρόεδρο των ξενοδόχων προκειμένου να συζητήσουν το συγκεκριμένο θέμα η υπουργός Τουρισμού απάντησε: "Το έχουμε συζητήσει πάρα πολλές φορές. Έχει συζητηθεί, αλλά και εκείνοι έχουν τον αντίλογο. Λένε, 'δουλεύουμε κάποιους μήνες, έχουμε συγκεκριμένες τιμές και παίζουμε με τις τιμές της αγοράς'. Αυτή είναι η απάντησή τους. Δεν μπορώ εγώ να τους υποχρεώσω να ρίξουν τις τιμές τους". 


Πηγή: enikos.gr - Jun 30, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More