Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Ρόδος: Ζήστε αξέχαστες στιγμές στην παραλία της Τσαμπίκας - Photos

Για λίγο νομίζεις ότι βρίσκεσαι στην αφρικανική έρημο της Σαχάρας, με την καυτή χρυσή άμμο να απλώνεται παχιά και αχανής λίγο πριν δροσιστεί στην όαση της θάλασσας! Η παραλία Τσαμπίκα στο νότο της Ρόδου, αξίζει τουλάχιστον μια επίσκεψη κατά την παραμονή σας στο νησί.

Το όνομα της προέρχεται από το διάσημο μοναστήρι της Παναγίας Τσαμπίκας της Ψιλής, που δεσπόζει πάνω από την παραλία και θα χρειαστεί να ανέβετε 300 σκαλοπάτια για να το επισκεφτείτε και να θαυμάσετε τη μοναδική θέα που προσφέρει σε ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού.

Ιδιαίτερα δημοφιλής και αγαπημένη για τις οικογένειες για την άπλα και τα αβαθή νερά της, η παραλία αγκαλιάζεται από ένα πανέμορφο φυσικό περιβάλλον, που από ψηλά μοιάζει με ψεύτικη.

Κρυστάλλινα, διάφανα νερά καλούν τους λουόμενους από νωρίς το καλοκαίρι να τα απολαύσουν, μέχρι και αργά το Φθινόπωρο. Αμμόλοφοι και αμμοθίνες δημιουργούν ένα εξωτικό σκηνικό ερήμου.

Ένα μεγάλο μέρος της είναι οργανωμένο, με ξαπλώστρες, ταβέρνες και μπαρ, αλλά υπάρχουν αρκετά σημεία για απομόνωση και χαλάρωση.

Απέχει 26 χλμ. από την πόλη της Ρόδου και η πρόσβαση της είναι εύκολη με αυτοκίνητο.

Πηγή:  newsbeast.gr - Jun 30, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More