Πέμπτη, Ιουνίου 15, 2017

Ρόδος: Φωτιά σε φορτηγό οχηματαγωγό πλοίο

UPD: 11:51 μ.μ.- 

Σε εγκατάλειψη του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, στο οποίο εκδηλώθηκε πυρκαγιά υπό αδιευκρίνιστη αιτία σε μία από τις κύριες μηχανές, προχωρούν οι 31 επιβαίνοντές του, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Το πλοίο είχε αναχωρήσει με 29 άτομα πλήρωμα και ένα οδηγό από τη Ρόδο με προορισμό τη Σαντορίνη φορτωμένο με φορτηγά οχήματα.

Στο σημείο όπου βρίσκεται το φλεγόμενο πλοίο σπεύδουν τρία πλωτά σκάφη του λιμενικού, τέσσερα παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma της πολεμικής αεροπορίας.
ενώ βρίσκεται ήδη πυραυλάκατος του πολεμικού ναυτικού.

Εκτός από το πλήρωμα, στο «Med Star» επέβαιναν και δύο οδηγοί φορτηγών. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό πόσο οχήματα μεταφέρει το οχηματαγωγό πλοίο.

UPD: 11:17 μμ -Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα ελληνική ακτοφυλακή, 20 άτομα από τους 32 συνολικά επιβαίνοντες του φλεγόμενου πλοίου, επιβιβάστηκαν σε σωστική λέμβο και μεταφέρονται στο λιμάνι της Ρόδου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η φωτιά αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό καλύτερο έλεγχο.

(φωτο από τη Ροδιακή)

Πηγή: ΑΜΠΕ - naftemporiki.gr -newsbeast.gr - Jun 15, 2017

UPD: 11:51 μ.μ.- Σε ύφεση η φωτιά στο οχηματαγωγό πλοίο 'med star'


Σε στάδιο ύφεσης φέρεται να βρίσκεται η φωτιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα σε μία από τις κύριες μηχανές του φορτηγού οχηματαγωγού πλοίου «med star» σημαίας Κύπρου, δύο ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Ρόδου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει φλόγα στο μηχανοστάσιό του, παρά μονάχα αρκετός καπνός, ενώ το σύστημα πυρόσβεσης του πλοίου φαίνεται να έχει λειτουργήσει.

Δώδεκα από τα μέλη του πληρώματος παρέμειναν επί του οχηματαγωγού, καταβάλλοντας δυνάμεις με ίδια μέσα για την κατάσβεσης της φωτιάς.

Στο σημείο έχουν καταφθάσει παραπλέοντα πλοία και ελικόπτερο super puma, ενώ 20 από τους επιβαίνοντες του med star μεταφέρθηκαν ήδη με λέμβο στο λιμάνι της Ρόδου.

Στο ενιαίο συντονιστικό κέντρο έρευνας και διάσωσης, από την πρώτη στιγμή του συμβάντος βρίσκεται ο Α' υπαρχηγός του λιμενικού σώματος, αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης και ανώτερα στελέχη του σώματος.

Για το συμβάν ενημερώνεται διαρκώς ο αρχηγός του λιμενικού σώματος, Σταμάτιος Ράπτης και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας.

http://news247.gr - Jun 15, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More