Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Άμεσος ο κίνδυνος να πει το Καστελόριζο το νερό… νεράκι - «Τα ελληνικά ΜΜΕ μάς έχουν πεθάνει τον τουρισμό»


Άμεση λύση στο θέμα της αφαλάτωσης για πόσιμο νερό ζητά το Καστελόριζο, που αντιμετωπίζει πλέον ορατό τον κίνδυνο να έχει έλλειψη μέσα στο καλοκαίρι. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο newsbeast.gr ο αντιδήμαρχος του νησιού, Δημήτρης Αχλαδιώτης, ακόμα δεν έχει παραδοθεί η σχετική εγκατάσταση και δυστυχώς δεν υπάρχει ακόμα καμιά νεότερη πληροφόρηση σχετικά με το θέμα από την κεντρική εξουσία.

Πάντως, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριος Σαντορινιός, εγκαινίασε δυο φορητές μονάδες αφαλάτωσης σε Τέλενδο και Ψέριμο, ενώ ανακοίνωσε πως έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαδικασίες και σε λίγο καιρό αναμένονται θετικά αποτελέσματα για την έναρξη των έργων εγκατάστασης αντίστοιχων υποδομών και σε άλλα ακριτικά νησιά, μεταξύ των οποίων και το Καστελόριζο.

Το άλλο μεγάλο θέμα που επεσήμανε στο newsbeast.gr με αρκετή πικρία ο αντιδήμαρχος του ακριτικού νησιού είναι η οικονομική δυσχέρεια που υπάρχει αυτή την περίοδο λόγω της έλλειψης τουριστών.

«Τα ΜΜΕ μάς έχουν πεθάνει τον τουρισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αχλαδιώτης, καυτηριάζοντας τα όσα λέγονται και γράφονται στον Τύπο και τα ηλεκτρονικά Μέσα σχετικά με τις ασκήσεις και πιέσεις των Τούρκων στο νησί.

«Το ότι είμαστε σε τουρκικό κλοιό και όλα όσα γράφονται έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουμε καθόλου τουρισμό αυτή τη στιγμή», σχολιάζει χαρακτηριστικά. «Δε συμβαίνει τίποτα από όλα αυτά», τονίζει.

Το νησί, είπε ο Δημήτρης Αχλαδιώτης, συνεχίζει να αντιμετωπίζει επίσης ζήτημα με την έλλειψη προσωπικού στο δήμο και βέβαια με την απουσία ενός γιατρού γενικής παθολογικής.

Του Μαρίνου Γκασιάμη
Πηγή: newsbeast.gr - Jun 21, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More