Κυριακή, Ιουνίου 25, 2017

Το όνειρο δε σταματά εδώ, τώρα ξεκινάει - Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε η Ελλάδα από τη Γαλλία (55-77)

Η ήττα από τις πανίσχυρες Γαλλίδες στον ημιτελικό, οδηγός για το μέλλον.

Αυτή η εθνική ομάδα πέτυχε το ακατόρθωτο.

Με σκληρή δουλειά τα κορίτσια μας κατάφεραν να φτάσουν μέχρι τις «4» καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, και έκαναν τους πάντες να παραμιλούν με την αχαλίνωτη προς την κορυφή πορεία τους.

Τι και εάν χάσαμε από τη Γαλλίαμε 77-55. Τα κορίτσια του Κώστα Κεραμιδά αποτελούν μια χρυσή παρακαταθήκη για το μέλλον του ελληνικού γυναικείου μπάσκετ.

Η ήττα στα σημεία από τις πανίσχυρες Γαλλίδες μπορεί να στοίχισε και να πόνεσε, αλλά η εθνική μας έχει πάρει το εισιτήριο για το Παγκόσμιο, με την ξέφρενή πορεία της.

Σήμερα διεκδικεί το χάλκινο.

Ο αγώνας σε όλη τηδιάρκεια του πήγαινε πόντο πόντο με τις Γαλλίδες να προηγούνται αλλά να νιώθουν την ανάσα των Ελληνίδων παικτριών έντονα. Δεν κατάφεραν να ξεφύγουν σε κανένα σημείο του αγώνα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο όμως επήλθε η πλήρης κατάρρευση για την Εθνική μας.

Οι δυνάμεις της, την πρόδωσαν ενώ απανωτά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στις τρικολόρ να ξεφύγουν και να πετύχουν μια άνετη νίκη.

topontiki.gr - Jun 25, 2017

======================

Eurobasket Γυναικών: Πάλεψε, αλλά ηττήθηκε η Ελλάδα από τη Γαλλία (55-77)


Την 3η θέση στο Eurobasket γυναικών θα διεκδικήσει σήμερα η Ελλάδα με το Βέλγιο, καθώς ηττήθηκε χθές από τη Γαλλία με 55-77 στον δεύτερο ημιτελικό της διοργάνωσης. Στον τελικό οι «τρικολόρ» θα αντιμετωπίσουν την Ισπανία.

Η κούραση και το άγχος «λύγισε» την ελληνική ομάδα, η οποία ούτως ή άλλως έκανε πολλές υπερβάσεις στη διάρκεια του τουρνουά. Μέχρι το τέλος του τρίτου 10λεπτου η «γαλανόλευκη» ήταν μέσα στο παιχνίδι, παρά την κακή βραδιά της Μάλτση (9 πόντους), ωστόσο, στην τελευταία περίοδο οι Γαλλίδες με διαδοχικά τρίποντα ξέφυγαν με 10 πόντους και έφτασαν άνετα στη νίκη.

Κορυφαία της Ελλάδας ήταν η Καλτσίδου με 15 πόντους, ενώ από τις Γαλλίδες η Μιγιέμ πέτυχε 13 πόντους.

Η ελληνική ομάδα δεν είχε καλή οργάνωση και ρυθμό στα πρώτα 20 λεπτά, παρ΄ όλα αυτά ακόμη και στο κακό της διάστημα δεν είδε τις Γαλλίδες να ξεφεύγουν. Το 35-30 υπέρ των «τρικολόρ» στο ημίχρονο έδωσε μεν ένα μικρό προβάδισμα στις αντιπάλους της ελληνικής ομάδας, κυρίως γιατί κατάφεραν να «μπλοκάρουν» τις Μάλτση και Καλτσίδου που πέτυχαν από 5 πόντους η καθεμία.

Η Μιγιέμ με 6 και η Σαρτερό με 7 έκαναν ζημιά στην εθνική, όπως και η Επουπά, η οποία άλλαξε το ρυθμό της Γαλλίας στο πρώτο 10λεπτο.

Το ματς ήταν ντέρμπι μέχρι το ξεκίνημα της 4ης περιόδου, αλλά με δύο τρίποντα οι Γαλλίδες ξέφυγαν με 60-50 και κατάφεραν να φτάσουν σχετικά εύκολα στη νίκη.


naftemporiki.gr - Jun 25, 2017

 

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More