Σάββατο, Μαΐου 06, 2017

To δεντρολίβανο ενισχύει τη μνήμη των μαθητών

Η ευεργετική επίδραση του δεντρολίβανου στη μνήμη μας είναι γνωστή εδώ και καιρό καθώς οι Αρχαίοι Έλληνες το αναφέρουν σε κείμενά τους ως ενισχυτικό της μνήμης.
 
Τώρα επιστήμονες από το πανεπιστήμιο Northumbria, συνεχίζοντας παλιότερες έρευνες που έδειχναν ότι το αιθέριο έλαιο του δεντρολίβανου ενισχύει τη μνήμη των ενηλίκων, βρήκαν ότι βοηθά και στη μνήμη των μαθητών.
 
Στην έρευνα συμμετείχαν 40 παιδιά ηλικίας 10 και 11 ετών. Τα παιδιά χωρίστηκαν τυχαία σε δωμάτια που είτε είχαν τη μυρωδιά δεντρολίβανου για 10 λεπτά είτε καμία μυρωδιά.
 
Τα παιδιά εξετάστηκαν χωριστά αφού κάθισαν το καθένα σε ένα τραπέζι απέναντι στον ερευνητή, ο οποίος τους εξηγούσε ότι ήταν εκεί για να παίξουν κάποια πνευματικά παιχνίδια, ότι δεν έπρεπε να έχουν καθόλου άγχος αλλά ότι θα ήταν καλό να προσπαθήσουν να θυμηθούν όσο πιο καλά μπορούσαν όσα θα τους ζητούσαν.
 
Τα παιδιά που ήταν στην αίθουσα όπου υπήρχε η μυρωδιά του δεντρολίβανου τα πήγαν πολύ καλύτερα από όσα ήταν στην αίθουσα όπου δεν υπήρχε κανένα άρωμα.
 

Οι ερευνητές εξήγησαν ότι δεν γνωρίζουν ακριβώς γιατί το δεντρολίβανο έχει αυτήν την επίδραση αλλά ότι χρειάζεται να το διερευνήσουν.



Πηγή: vita.gr - May 06, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More