Πέμπτη, Μαΐου 18, 2017

H Ελλάδα σώζει την Thomas Cook

Αυξημένη η ζήτηση για την Ελλάδα, σύμφωνα με την Thomas Cook, που χαρακτηρίζει τη χώρα μας ως τον προορισμό που ξεχωρίζει αυτό το καλοκαίρι, ενώ τα πήγε καλά και τον χειμώνα. Πτώση 41% στα έσοδα από την Τουρκία.

Αύξηση 3% κατέγραψαν τα έσοδα του tour operator Thomas Cook χάρη στην αύξηση της ζήτησης για χειμερινές διακοπές στην Ελλάδα και σε μακρινούς προορισμούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Thomas Cook για το εξάμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 3,2% στα 2,9 δισ. στερλίνες και οι προ φόρων ζημίες διευρύνθηκαν κατά 11% στα 314 εκατ. στερλίνες, λόγω του κόστους που σχετίζεται με την αναχρηματοδότηση ομολόγων.

Όπως ανέφερε η εταιρεία, η Ελλάδα ήταν ο προορισμός που ξεχωρίζει για αυτό το καλοκαίρι, ενώ τα πήγε καλά και τον χειμώνα. Τα έσοδα από τις διακοπές στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 36%, ενώ αντιθέτως μειώθηκαν κατά 41% στην Τουρκία, η οποία πλήττεται από την πολιτική αστάθεια και τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Κατά την Thomas Cook, τα underlying λειτουργικά κέρδη για το σύνολο της χρήσης θα ευθυγραμμιστούν με τις προσδοκίες της αγοράς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Peter Fankhauser δήλωσε πως εν αναμονή της θερινής περιόδου «βλέπουμε ισχυρή ζήτηση στις περισσότερες από τις αγορές μας. Η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ο προορισμός που ξεχωρίζει για το καλοκαίρι του 2017, ενώ οι πελάτες ψάχνουν επίσης μικρότερους ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Κύπρος και η Βουλγαρία, καθώς και ταξίδια σε πιο μακρινούς προορισμούς.

Αντιθέτως, μετά την ισχυρή ανάπτυξη πέρυσι, οι κρατήσεις για τις Ισπανικές νήσους έχουν σταθεροποιηθεί σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά. Είμαι επίσης ικανοποιημένος με την πρόοδο που έχουμε κάνει στις ομαδικές αεροπορικές δραστηριότητές μας. Οι κρατήσεις έχουν αυξηθεί σημαντικά για το καλοκαίρι, με ώθηση από την προσθήκη 15 νέων προορισμών στο πρόγραμμα πτήσεών μας, επεκτείνοντας περαιτέρω την επιλογή και την αξία που προσφέρουμε στους πελάτες μας. Στη γερμανική αεροπορική μας, την Condor, οι ενέργειες που έχουμε κάνει μετά τα περυσινά προβλήματα στην αγορά έχουν αρχίσει να αποφέρουν αποτελέσματα και είμαστε αισιόδοξοι πως η Condor θα επιστρέψει στην κερδοφορία για το σύνολο του έτους». 


euro2day.gr - May 18, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More