Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017

Ελεύθερος ο Άκης Τσοχαζόπουλος - Οι πρώτες του δηλώσεις - Video - Photos


Ελεύθερος μετά από πέντε χρόνια παραμονής στην φυλακή είναι από σήμερα ο πρώην υπουργός Άμυνας, Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αποφυλακίστηκε λίγο μετά το μεσημέρι.

Ο πρώην υπουργός Άμυνας, καταδικασμένος πρωτοβάθμια σε 20ετή κάθειρξη για παράνομες αμοιβές που κρίθηκε πως έλαβε για την προμήθεια των υποβρυχίων και των TORM 1, πέρασε την πύλη εξόδου των φυλακών Κορυδαλλού, έναν μήνα μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αποδεχθεί την πέμπτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισής του.

Το δικαστήριο, με οριακή πλειοψηφία 3 προς 2, συναίνεσε στην αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, επιβάλλοντας χρηματική εγγύηση 200.000 ευρώ και αυστηρούς περιοριστικούς όρους.

Η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει απόφαση για την υπόθεση των «δώρων» που φέρονται να έλαβαν ο πρώην υπουργός και συνεργάτες του από τα δύο εξοπλιστικά προγράμματα, είχε βρει τον κ. Τσοχατζόπουλο στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου είχε μόλις υποβληθεί σε επέμβαση παράκαμψης στεφανιαίας αορτής.

Μετά τη νοσηλεία του, ωστόσο, ο πρώην υπουργός επέστρεψε, στις 21 Απριλίου, στη φυλακή, καθώς δεν είχε συγκεντρώσει το ποσό της εγγύησης, κάτι που επιτεύχθηκε λίγες ημέρες μετά.

Ωστόσο, και πάλι η αποφυλάκιση του πρώην υπουργού καθυστέρησε, καθώς προέκυψαν ουσιαστικά, προηγούμενη καταδίκη με χρηματική ποινή που έπρεπε να καταβληθεί, αλλά και τυπικά ζητήματα, που δεν επέτρεψαν μέχρι σήμερα την έκδοση του αποφυλακιστηρίου. Τον κ. Τσοχατζόπουλο περίμενε έξω από τις φυλακές η σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη, η οποία ανέφερε πως η αποφυλάκισή του αποτελεί «μεγάλη χαρά για το παιδί μας».


04/05/2017 16:46 ΑΠΕ-ΜΠΕ Αθήνα Πηγή: mignatiou.com

Στη φωτο: Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη κάνουν δηλώσεις κατά την έξοδό τους από τις φυλακές Κορυδαλλού μετά την αποφυλάκιση του, την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017. Ο πρώην υπουργός αποφυλακίστηκε μια εβδομάδα μετά την συγκέντρωση των 200.000 ευρώ της εγγύησης και άργησε λόγω νομικών κολλημάτων.ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Οι πρώτες δηλώσεις του


Οι πρώτες δηλώσεις

«Είναι μία σημαντική μέρα για μένα, έληξε ο εγκλεισμός μου και ο βασανισμός μου με ευθύνη της τότε κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη».

Αυτή τη δήλωση έκανε κατά την αποφυλάκιση του από τις φυλακές Κορυδαλλού ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και ταλαιπωρημένος.

«Στο δικαστήριο θα αντιμετωπιστεί αυτή η υπόθεση πενταετούς διάρκειας. Τώρα έρχεται η ώρα να ειπωθούν πολλά», συμπλήρωσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κατάσταση της υγείας του.

«Η υγεία μου δεν είναι η καλύτερη, έκανα μπάι μπας», υπογράμμισε ο άλλοτε υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δείτε το βίντεο από το Ε:


Πηγή:enikos.gr- May 04, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More