Κυριακή, 14 Μαΐου 2017

Μαχαίρια, Γκιλοτίνες, Βόμβες, Εκρήξεις, Δυστυχία, Δάκρυα, Πείνα, Αίμα - Του Βαγγέλη Παυλίδη


Κάθε μέρα, μαζί με τον πρωϊνό καφέ, κάνω μια ιντερνετική βόλτα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων -όλων των εφημερίδων – ξεκινόντας απο τις αντιπολιτευόμενες, πριν τελικά κατσταλάξω στις πιο ενδιαφέρουσες για περαιτέρω ανάγνωση. Είναι μια επαγγελματική διαστροφή που απόχτησα στις τέσσερεις δεκαετίες του επαγγελματικού σκιτσογραφικού μου βίου.
Η βόλτα αυτή αρκεί για να γεμίσει με άγχος και τον πιο κ@λοπετσομένο αναγνώστη, ψυλλιασμένο στις υπερβολές που συνηθίζει κυρίως αλλά όχι αποκλειστικά ο “tabloid” τύπος.
Δεν θα πω άλλα, παραθέτω μόνο ένα απάνθισμα απο τίτλους των τελευταίων εννέα ημερων, απο τις 5 μέχρι και τις 13 του μήνα:


Κι επειδή φαίνεται πως στην κατάσταση που είμαστε μόνο ένα θαύμα μας σώζει ο “καλός θεός της Ελλάδος” (θυμάστε την χούντα;) παρεμβαίνει και μας προειδοποιεί, προσπαθεί να μας συναιτίσει και μας υπόσχεται ακόμα και την Βόρεια Ηπειρο αν έλθουμε στον δρόμο τον καλό. Αυτά μέσω των αγίων του και διαφόρων γεροντισσών και γερόντων:
ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΙΛΟΥ ΑΝΑΒΛΗΖΕΙ ΑΓΙΟ ΜΥΡΟ – ΓΥΡΙΣΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΗΦΩΝΑ – Ο ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ ΕΣΩΣΕ ΚΛΙΝΙΚΑ ΝΕΚΡΟ – ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΕΙΝΑ – Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΙΩΣΗΦ ΤΟΥ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΥ ΕΚΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ – ΑΓΙΑ ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ: ΠΕΙΝΑ, ΔΑΚΡΥΑ, ΚΑΙ ΑΙΜΑ – ΓΕΡΟΝΤΙΣΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ … ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΦΛΕΓΕΤΑΙ – Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΑΡΧΙΛΟΧΙΑ, εμφανίστηκε δίπλα της και ξήλωσε το κάθισμά της – ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ… Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΘΑ ΦEΡΕΙ ΠΡΟΙΚΑ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ ΚΑΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ – Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΡΕΕΙ ΛΑΔΙ

Ύστερα απο όλ’ αυτά τα τα μαχαίρια, τις γκιλοτίνες και τις θηλιές, τις βόμβες και τις εκρήξεις, τις προφητείες για πολέμους, δυστυχία, δάκρυα, πείνα και αίμα και την πιθανότητα επιστροφής του βασιλιά -έστω κι αν φέρει μαζί του την Βόρεια Ήπειρο- μέσα τέλος πάντων σ’ αυτήν την ατμόσφαιρα φτηνής ταινίας τρόμου, έτσι μούρχεται να πω στην γη να σταματήσει μια στιγμή να σβουράει για να κατέβω (είχε ένα τέτοιο τραγούδι στην εποχή μου, ε;). Κι ύστερα πάλι, λέω αμ’ δε, δεν πρόκειται να τους κάνω την χάρη, και μένω. Αμ πώς.


pavlidiscartoons.com - May 14, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More