Τρίτη, Μαΐου 16, 2017

Ρόδος: Νέα διακοπή στη δίκη για βιασμό κοριτσιού από τον παππού, τη μητέρα και τη θεία της

Οι κατηγορούμενοι είχαν καταδικαστεί πρωτόδικα από το  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω  - Η δίκη στο Εφετείο διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών

Στις 21 Ιουνίου θα συνεχιστεί από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, η εκδίκαση της υπόθεσης βιασμού και αποπλάνησης ανήλικης κοπέλας από τον παππού, τη μητέρα και τη θεία της.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η εφημερίδα «Ροδιακή» στην ηλεκτρονική της έκδοση, η δίκη ξεκίνησε στα μέσα Μαρτίου 2017 κεκλεισμένων των θυρών, διεκόπη για τις 6 Απριλίου και συνεχίστηκε χθες, οπότε και κατέθεσαν στο δικαστήριο ένας μάρτυρας υπεράσπισης και ο τεχνικός σύμβουλος για λογαριασμό των κατηγορουμένων ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων στην έκθεση του αναφέρεται σε τεστ αληθείας, στο οποίο φέρονται να υπεβλήθησαν οι κατηγορούμενοι στο οποίο και πέτυχαν. Μάλιστα, ζητήθηκε από το δικαστήριο σε αυτό το τεστ να υποβληθεί και η κοπέλα (παθούσα).

Στο δικαστήριο έχει υποβληθεί επίσης, το αίτημα να κληθούν και να καταθέσουν οι συντάκτες εκθέσεων που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, δηλαδή κοινωνική λειτουργός και παιδοψυχολόγος. Η διαδικασία διεκόπη για τις 21 Ιουνίου 2017, οπότε και θα συνεχιστεί με τους μάρτυρες υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται πως, η υπόθεση αφορά τρεις δικογραφίες, οι οποίες συνεκδικάστηκαν πρωτόδικα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω το οποίο και έκρινε ένοχη τη μητέρα του ανήλικου κοριτσιού για τον βιασμό, την αποπλάνηση και άμεση συνέργεια στην αποπλάνηση της κόρης της και της επιβλήθηκε συνολική ποινή κάθειρξης 35 ετών κατά συγχώνευση.

Με την ίδια απόφαση ένοχος κρίθηκε και ο παππούς (από τη πλευρά της μητέρας της ανήλικης) για αποπλάνηση και τον βιασμό της ανήλικης εγγονής του και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η θεία κρίθηκε ένοχη σε άμεση συνέργεια βιασμού και αποπλάνησης και καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών.

Οι εφέσεις δεν είχαν αναστέλλουσα δύναμη για τους κατηγορουμένους που πήραν το δρόμο για τις φυλακές, ενώ σε ότι αφορά την γιαγιά (από την πλευρά της μητέρας της εγγονής) που επίσης κατηγορούνταν, είχε κριθεί αθώα.


Πηγή: rodiaki.gr / protothema.gr - May 16, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More