Κυριακή, Μαΐου 28, 2017

Οι παραλίες της Ρόδου που πρέπει να βουτήξεις


Οι παραλίες της Ρόδου είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει. Χιλιόμετρα από τιρκουάζ νερά και ψιλή άμμο, πολυσύχναστες πλαζ που προσφέρουν έντονη διασκέδαση αλλά και απομονωμένοι κολπίσκοι για όσους ψάχνουν ήσυχες βουτιές. Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας, είναι σίγουρο ότι στο νησί των Ιπποτών θα βρείτε την παραλία εκείνη που θα ταιριάξει ιδανικά στο παραμύθι των δικών σας διακοπών. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις ωραιότερες του νησιού και αφήνουμε σε εσάς την επιλογή.

Άντονι Κουίν


Σε απόσταση 17 χλμ. νότια από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, μεταξύ των ακτών Λαδικό και Φαληράκι εντοπίζεται η φημισμένη παραλία που φέρει το όνομα του μεγάλου πρωταγωνιστή του αμερικάνικου κινηματογράφου και έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την ταινία «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε». Η παραλία Άντονι Κουίν περιβάλλεται από βράχια, τα οποία δημιουργούν μια εικόνα καταπληκτικής ομορφιάς. Διαθέτει κρυστάλλινα, καταπράσινα νερά, ψιλή άμμο και βότσαλο και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Στο ίδιο μοτίβο και η διπλανή παραλία του Λαδικού.

Tip: Η παραλία διαθέτει μόνο ομπρέλες και ξαπλώστρες, γι’ αυτό, πριν την επισκεφτείτε, φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα.

Πρασονήσι


Στο νοτιότερο τμήμα του νησιού και σε απόσταση 92 χλμ. από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου βρίσκεται μία από τις πιο ευνοημένες από τη φύση παραλίες του νησιού, το Πρασονήσι. Πήρε το όνομά της από το μικρό νησάκι που συνδέεται με τη Ρόδο μέσω μιας αμμώδους λωρίδας, η οποία δημιουργεί δύο παραλίες. Η συγκεκριμένη ακτή είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing, καθώς στην περιοχή φυσούν δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι είναι ιδανικοί για τα συγκεκριμένα θαλάσσια σπορ. Στο Πρασονήσι θα βρείτε ταβέρνες και σημεία για ενοικίαση εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ.

Tip: Η ιδιομορφία και το πλεονέκτημα αυτής της παραλίας είναι το γεγονός ότι, όταν φυσάει από την μια πλευρά, η θάλασσα από την άλλη είναι ήρεμη.

Λίνδος


Από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, η ακρογιαλιά της Λίνδου βρίσκεται κάτω από τον ομώνυμο οικισμό στο νότιο τμήμα της Ρόδου, σε απόσταση 48 χλμ. από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης. Η ακρογιαλιά διαθέτει χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, ενώ είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνες και mini markets.

Tip: Επισκεφτείτε την νωρίς το πρωί για να πιάσετε θέση, καθώς σε καθημερινή βάση «βουλιάζει» από κόσμο.

Τσαμπίκα


Σε απόσταση 26 χλμ. νότια της πόλης της Ρόδου θα συναντήσετε την παραλία Τσαμπίκα, κάτω από το βράχο στον οποίο δεσπόζει το φημισμένο μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας της Ψιλής. Η ακρογιαλιά φημίζεται για τη λεπτή, χρυσαφένια άμμο και τα καταπράσινα νερά της. Στην ακρογιαλιά θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και καντίνα για να προμηθευτείτε τα απολύτως απαραίτητα.

Tip: Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας της Ψιλής, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στην οποία απευθύνονται τα άτεκνα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Για να προσεγγίσετε το εκκλησάκι, πρέπει να ανεβείτε 300 σκαλοπάτια.

Έλλη 

Η Έλλη είναι μία από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού. Βρίσκεται μέσα στην πόλη της Ρόδου και αποτελεί αγαπημένη επιλογή τόσο για τους ντόπιους όσο και για τους επισκέπτες του νησιού των Ιπποτών. Αυτό που την καθιστά ξεχωριστή είναι το γεγονός ότι έχει κατορθώσει να διατηρήσει κάποια από την αίγλη και την κοσμοπολίτικη essence που την έκαναν διάσημη τη δεκαετία του 1970. Χαρακτηρισμένη ως «η τελειότερη παραλία της Μεσογείου» από τον Άγγλο συγγραφέα Lawrence Durell, είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ κατά μήκος της θα ανακαλύψετε αρκετές επιλογές για φαγητό. Η ακρογιαλιά είναι αμμώδης και προτιμάται από τους ντόπιους για μια μεσημεριανή βουτιά κατά τη διάρκεια του break από τη δουλειά τους.

Tip: Σημείο αναφοράς της ακτής είναι το περίφημο τραμπολίνο, από το οποίο μπορείτε να κάνετε βουτιές και να νιώσετε πάλι παιδιά.

Αφάντου

Από τις μεγάλες σε μήκος ακρογιαλιές του νησιού, η παραλία της Αφάντου εντοπίζεται σε απόσταση 22 χλμ. περίπου από την πόλη της Ρόδου. Η ακτή είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνες, ενώ κατά μήκος της θα βρείτε και κάποιες ταβέρνες. Στην αμμώδη ακτή με το μικρό βότσαλο θα βρείτε επίσης γήπεδο για beach volley, καθώς και beach soccer. Η περιοχή είναι γνωστή και για το Golf Αφάντου.

Tip: Η παραλία της Αφάντου έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Καλλιθέα

Η παραλία της Καλλιθέας εντοπίζεται δίπλα στην ομώνυμη περιοχή με τις θερμές ιαματικές πηγές, περίπου 11 χλμ. νότια της πόλης της Ρόδου. Βραβευμένη με γαλάζια σημαία, διαθέτει ψιλό βότσαλο και βραχάκια, είναι οργανωμένη με ομπρέλες και ξαπλώστρες, ενώ φημίζεται για τα κρυστάλλινα νερά της. Το σκηνικό μοιάζει κινηματογραφικό, αφού εδώ πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της ελληνικής ταινίας «Το Δόλωμα» με πρωταγωνίστρια την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρώνεται από τα πεύκα και τους φοίνικες που «αγκαλιάζουν» τον κόλπο. Στην ακτή υπάρχει cafe που λειτουργεί από τις 09.00, όπου μπορείτε να χαλαρώσετε, να πιείτε τον καφέ σας και να τσιμπήσετε κάποιο snack.

Tip: Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε τα περίφημα και πολυφωτογραφημένα λουτρά.

Άγιος Παύλος


Οφείλει το όνομά της στο μικρό εκκλησάκι που βρίσκεται σε ένα ύψωμα στην μία άκρη της. Η παραλία του Αγίου Παύλου εντοπίζεται ακριβώς μετά τη Λίνδο και απέχει περίπου 50 χλμ. από το κέντρο της πόλης της Ρόδου. Η ακτή είναι μικρή αλλά δημοφιλής, γι’ αυτό φροντίστε να έρθετε σχετικά νωρίς το πρωί. Τα καταπράσινα, κρυστάλλινα νερά πρωταγωνιστούν σε ένα πανέμορφο περιβάλλον, με χρυσαφένια αμμουδιά και ψιλό βότσαλο.

Tip: Αφού απολαύσετε τις βουτιές σας στα κρυστάλλινα νερά, επισκεφτείτε το ταβερνάκι που βρίσκεται πάνω στην άμμο για ένα γεύμα με γευστικές λιχουδιές, ακριβώς δίπλα στο σημείο που σκάει το κύμα.

Δημοσιεύτηκε στο greekguide.com, στις 26 Μαϊου 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More