Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

Γιατί δεν υπάρχουν φωτογραφίες και πλάνα από την επίθεση Κασιδιάρη στον Δένδια;


Αντιδράσεις και ερωτηματικά - Τι καταγγέλλει φωτορεπόρτερ που ήταν στη Βουλή.

Σάλο έχει προκαλέσει το πρωτοφανές επεισόδιο που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Δευτέρας στη Βουλή με πρωταγωνιστές το βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Νίκου Δένδια.

Όπως έγινε γνωστό, ο Κασιδιάρης φέρεται να χειροδίκησε κατά του βουλευτή της ΝΔ, επειδή ο τελευταίος πέρασε από μπροστά του την ώρα που μιλούσε, στην έναρξη της συζήτησης στην επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.

Το βίντεο από το κανάλι της Βουλής κατέγραψε μέχρι ενός σημείου το περιστατικό.

«Όχι από μπροστά μου, δεν βλέπεις ότι μιλάω!» ακούγεται να λέει ο Ηλίας Κασιδιάρης με τον Νίκο Δένδια να σταματά και να του ζητά το λόγο. Η κίνηση αυτή προκάλεσε νέα αντίδραση από τον χρυσαυγίτη βουλευτή που ακούγεται να λέει «τι ύφος είναι αυτό τώρα;».

Τη στιγμή εκείνη ο σκηνοθέτης άλλαξε πλάνο, με τους βουλευτές που βρίσκονταν στην αίθουσα να καταγγέλλουν ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης απώθησε βίαια τον βουλευτή της ΝΔ, ενώ οι υπόλοιποι Χρυσαυγίτες τον «έλουσαν» με μπουκάλια με νερό.

Στην αίθουσα της Βουλής επικράτησε πανδαιμόνιο, ωστόσο, ερωτηματικά προκαλεί η απόφαση του σκηνοθέτη του καναλιού της Βουλής να μην μεταδώσει το επεισόδιο και να γυρίσει την εικόνα σε ένα γενικό πλάνο της αίθουσας.

Επίσης, άξιο απορίας είναι το γεγονός ότι η φρουρά του κοινοβουλίου, προφανώς εκτελώντας εντολές, κλείδωσε τις πόρτες των δημοσιογραφικών θεωρείων με αποτέλεσμα κοινοβουλευτικοί συντάκτες και φωτογράφοι να μην έχουν πρόσβαση στην καταγραφή των γεγονότων.

Όπως κατήγγειλε στο LiFO.gr, ο φωτορεπόρτερ του SOOC, Μενέλαος Μυρίλλας, «έξω από τα δημοσιογραφικά θεωρεία υπήρχε ένας αστυνομικός που είχε κλειδώσει την πόρτα και δεν μας άφησε να μπούμε. Μας έλεγε ότι δεν είχε κλειδιά, ότι δεν τραβάμε τις επιτροπές της Βουλής. Εδώ, όμως δημιουργείται ένα θέμα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ενώ ήταν ανοιχτή συνεδρίαση, ενώ την κάλυπτε το κανάλι της Βουλής, εμάς δεν μας βάζουν. Δεν έχει καμία λογική στο να μας βγάζουν έξω από τη γερουσία ή την ολομέλεια. Προφανώς θέλουν να είναι μόνο το κανάλι της Βουλής για να το διακόπτουν όποτε θέλουν. Είναι η πρώτη φορά που τα θεωρεία των δημοσιογράφων ήταν κλειδωμένα. Για μένα δεν θα έπρεπε να υπάρχει καν κλειδαριά εκεί», τόνισε.

Στο μεταξύ, σχολιάζοντας το περιστατικό και το θέμα του βίντεο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε: «Ελπίζω αυτά που έζησα μέσα να μην υπάρχουν σε βίντεο, δηλαδή η στιγμή του προπηλακισμού και της χειροδικίας. Γιατί αν υπάρχει σε βίντεο αυτό, η χώρα κινδυνεύει να ξεφτιλιστεί, όπως ξεφτιλίζονται οι χώρες της Νότιας Ασίας, όπου δείχνουν σε όλο τον κόσμο τους βουλευτές τους να δέρνονται μέσα στα κοινοβούλια. Δεν είναι τιμή για έναν Έλληνα βουλευτή να γίνονται αυτά και να κάνει αναφορά σε αυτά», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή: www.lifo.gr - May 15, 2017
____________________

Γιατί δεν έδειξε η κάμερα τη χειροδικία Κασιδιάρη

 
Adtech Ad
Τους λόγους για τους οποίους ο σκηνοθέτης του καναλιού της Βουλής έστρεψε τον φακό του από τη βίαιη επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη στον Νίκο Δένδια εξήγησε στο News247 ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή εξηγώντας ότι είναι «πάγια πρακτική» να μην αναπαράγονται βίαιες ενέργειες.
AdTech Ad

«Δεν πρόκειται να ηρωοποιήσουμε τους χρυσαυγίτες» ανέφερε ανώτατη κοινοβουλευτική πηγή στον News247 και εξήγησε ότι όλοι οι σκηνοθέτες του Καναλιού της Βουλής ακολουθούν την ίδια πρακτική, δηλαδή να μην εστιάζουν στα επεισόδια που στήνουν οι χρυσαυγίτες.

Η ίδια πηγή εξήγησε ότι μια εικόνα από βουλευτές που βιαιοπραγούν εντός της Ολομέλειας θα έπληττε το κύρος της Βουλής. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι σε περιπτώσεις έντασης δεν αποκρύπτονται τα γεγονότα αλλά ο φακός καταγράφει τα περιστατικά με γενικά πλάνα. «Αν κάποιοι θέλουν να κάνουν τη Βουλή Κορέα δεν θα τους το επιτρέψουμε» πρόσθεσε ο κοινοβουλευτικός αξιωματούχος.


news247.gr - May 15, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More