Τετάρτη, Μαΐου 24, 2017

Ψάχνει «τουρίστες» εφοριακούς ο Πιτσιλής σε κρίσιμα για τις εισπράξεις νησιά

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για να στελεχωθούν τους καλοκαιρινούς μήνες οι υπηρεσίες σε κρίσιμα για τις εισπράξεις νησιά. Προγραμματίζονται σαρωτικοί έλεγχοι σε 24ωρη βάση το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου.


Στη μάχη των αποδείξεων ετοιμάζεται να επιδοθεί ο ελεγκτικός μηχανισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων και ελλείψει προσωπικού σε εφορίες αιχμής κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, ο Γιώργος Πιτσιλής απηύθυνε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για εφοριακούς οι οποίοι θα ταξιδέψουν στα νησιά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση, καλούνται οι εφοριακοί οι οποίοι ανήκουν οργανικά στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων να υποβάλλουν δήλωση προτίμησης για την απόσπασή τους, διαλέγοντας δύο από τις παρακάτω Δ.Ο.Υ: Κέρκυρας, Σύρου, Θήρας, Πάρου, Νάξου, Μυκόνου, Κω, Ρόδου και Πολυγύρου.

Έξτρα «χέρια» αναζητούνται και για τις Υπηρεσίες Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Οι σαρωτικοί έλεγχοι προγραμματίζονται για το τρίμηνο Ιουλίου- Σεπτεμβρίου και θα γίνονται 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα συμπεριλαμβανομένων και των αργιών.

Στο επίκεντρο των μερικών επιτόπιων ελέγχων θα βρεθούν η εκπλήρωση των φορολογικών υποχρεώσεων, η τήρηση βιβλίων και η έκδοση αποδείξεων όσο και «η καταγραφή πληροφοριών για τη συμπεριφορά των φορολογουμένων, οι οποίες καταχωρούνται και αξιοποιούνται για τη διενέργεια περαιτέρω ενεργειών της Φορολογικής Διοίκησης, με απώτερο σκοπό τον εντοπισμό της αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης για φορολογούμενους που ασκούν οποιαδήποτε δραστηριότητα ή διακινούν αγαθά».


Έλενα Λάσκαρη e.laskari@euro2day.gr


Πηγή: euro2day.gr - May 24, 2017


http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1541207/psahnei-toyristes-eforiakoys-o-pitsilhs.html

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More