Τετάρτη, Μαΐου 10, 2017

Ρόδος: Ύποπτες ενέργειες από αγνώστους - Διαδίδουν πληροφορίες για κούρεμα καταθέσεων

Επικοινώνησαν με τέσσερις τουλάχιστον καταθέτες γνωστής τράπεζας και επικαλούμενοι απόρρητες πληροφορίες, τους προέτρεψαν να βγάλουν τα χρήματα που είχαν - Ζητούσαν να πληροφορηθούν και το... υπόλοιπο του λογαριασμού

Στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών της Ρόδου «βρίσκεται»  από χθες το μεσημέρι, άγνωστο άτομο, το οποίο επικοινώνησε με τέσσερις τουλάχιστον καταθέτες γνωστής τράπεζας και επικαλούμενος απόρρητες πληροφορίες, τους προέτρεψε να βγάλουν τα χρήματα που είχαν σε τράπεζες ή θυρίδες τραπεζών διότι επίκειται κούρεμα καταθέσεων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία και τις μαρτυρίες που συγκέντρωσαν οι αρμόδιες αρχές, το άτομο αυτό, επικοινώνησε συγκεκριμένα με τέσσερις πελάτες που διατηρούν λογαριασμούς καταθέσεων ή θυρίδες στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και ένα ακόμα άτομο που διατηρεί λογαριασμό καταθέσεων την Eurobank.

Επικαλούμενος κάποιο όνομα, ισχυρίστηκε ότι είναι τραπεζικό στέλεχος και επιδιώκοντας τάχα να προσφέρει υπηρεσίες στους καταθέτες  με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά, τους ενημέρωσε ότι «επίκειται κούρεμα καταθέσεων» προτρέποντάς τους έτσι να φροντίσουν για τα χρήματά τους!

Για το θέμα ενημερώθηκαν οι διευθύνσεις των υποκαταστημάτων τραπεζών στο νησί της Ρόδου και αμέσως ενημερώθηκε η αστυνομία και ο Εισαγγελέας προκειμένου να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να εξακριβωθεί τι πραγματικά συμβαίνει.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, το άτομο ή τα άτομα που παρίσταναν τα στελέχη των τραπεζών, ζητούσαν να πληροφορηθούν για το... υπόλοιπο λογαριασμού που είχαν οι συγκεκριμένοι  πελάτες(!) καθώς επίσης και για το περιεχόμενο που είχαν στις θυρίδες τους!
Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

 
Πηγή : Η ΡΟΔΙΑΚΗ / protothema.gr - May 10, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More