Κυριακή, Μαΐου 07, 2017

Ο Μακρόν νέος πρόεδρος της Γαλλίας

Ο κεντρώος Εμμανουέλ Μακρόν είναι ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας, καθώς επικράτησε της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εταιρειών δημοσκοπήσεων Ifop και Harris Interactive για τα τελικά αποτελέσματα των εκλογών, ο Μακρόν εξασφαλίζει ποσοστό 65,5% έως 66,1% των ψήφων, έναντι της αντιπάλου του, της ακροδεξιάς Μαριν Λεπέν, η οποία συγκεντρώνει ποσοστό 33,9% έως 34,5%.

Στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας ανέφερε: «Ανοίγει μια νέα σελίδα, αυτή της ελπίδας και της εμπιστοσύνης που αποκαθίσταται».

Από την πλευρά της η Μαρίν Λεπέν, αφού συνεχάρη τον Μακρόν για τη νίκη του, δήλωσε πως τα ποσοστά που συγκέντρωσε το κόμμα της, το Εθνικό Μέτωπο, είναι ιστορικά και κάλεσε σε συστράτευση, τόσο για τις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, όσο και για την  «βαθιά ανανέωση του κόμματός της», όπως είπε.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι οι Γάλλοι πολίτες επέλεξαν τον Εμανουέλ Μακρόν για πρόεδρο της χώρας επιλέγοντας να κρατήσει η Γαλλία την θέση της στην καρδιά της Ευρώπης.


 http://tvxs.gr - May 07, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More