Τρίτη, Μαΐου 16, 2017

Χωρίς πλοία σήμερα και αύριο


Τα δρομολόγια θα ξεκινήσουν μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.


Σε 48ωρη απεργία προχωρούν σήμερα και αύριοι οι εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), οι οποίοι θα συνεδριάσουν σήμερα για να αποφασίσουν τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων του κλάδου.

Οι ναυτεργάτες ενώνουν τη φωνή και τη δύναμή τους με τους υπόλοιπους εργαζομένους της χώρας «βροντοφωνάζοντας "Πάρτε πίσω τα νέα μέτρα" και διατρανώνουν για μια ακόμη φορά την απόφασή τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα και τη δικαίωση και επίλυση των ειδικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργασίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Στην 48ωρη απεργία της ΠΝΟ και την 24ωρη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 17 Μαΐου συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ), που αποφάσισε με τη διαδικασία που προβλέπεται, να πραγματοποιήσει δύο 4ωρες στάσεις εργασίας την Τρίτη 16 Μαΐου και την Τετάρτη 17 Μαΐου από τις 6:00 το πρωί έως τις 10:00.

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΝΟ, που είχε συναντηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου με τον υπουργό Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή, έθεσε το θέμα του μη προσδιορισμού του συντελεστή αναπλήρωσης στα συντάξιμα χρόνια των ναυτικών και τη ριζική επανεξέταση των διατάξεων και των υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες μειώθηκαν οι συνθέσεις των πληρωμάτων των πλοίων της ακτοπλοΐας στις διεθνείς γραμμές. Ζητήθηκε επίσης η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για το 2016 στις κατηγορίες πλοίων που εκκρεμούν.


newsbeast.gr - May 16, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More