Παρασκευή, Μαΐου 19, 2017

Κως: Μεγάλη ταλαιπωρία για εκατοντάδες Τούρκους τουρίστες στο τελωνείο

Από το πρωί στο λιμάνι της Κω έγινε κανονική «απόβαση» από εκατοντάδες Τούρκους πολίτες που έφτασαν σήμερα με τρία πλοία και έμειναν εγκλωβισμένοι για περισσότερες από τρεις ώρες στο τελωνείο, λόγω υπολειτουργίας και καθυστέρησης στο σύστημα ελέγχου των διαβατηρίων τους.

Οι επισκέπτες από τα απέναντι παράλια αποβιβάστηκαν στο νησί περίπου στις 10 το πρωί και παρά τις διαβεβαιώσεις ότι δεν θα αντιμετωπίσουν τα ίδια προβλήματα που αντιμετώπισαν και πέρυσι κατά την διαδικασία του ελέγχου, παραμένουν στον χώρο του τελωνείου ακόμα και μέχρι αυτή την ώρα.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι η διαδικασία που είναι απαραίτητη για να επιτραπεί η είσοδος στην χώρα μας στους Τούρκους τουρίστες, απαιτείται εκτός από την επίδειξη του διαβατηρίου, η θεώρηση εισόδου (visa) αλλά και διαδικασία ταυτοπροσωπίας η οποία σε αρκετές περιπτώσεις καθίσταται χρονοβόρα.

Παράλληλα πρέπει να τονιστεί ότι τέτοια εποχή συνήθως είναι αυξημένες οι επισκέψεις Τούρκων υπηκόων στην Κω λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών αλλά κυρίως της επικείμενης θρησκευτικής τους εορτής, κατά την διάρκεια της οποίας συνηθίζουν να πηγαίνουν σε κοντινά μέρη για εκδρομή όπως η Κως. Οπότε δεν υπάρχει σοβαρή δικαιολογία από τους αρμοδίους για την σημερινή ολιγωρία η οποία παρατηρήθηκε για μία ακόμη φορά και είχε ως αποτέλεσμα την τρίωρη ταλαιπωρία των επισκεπτών από τη γειτονική χώρα, που γίνεται κάτω από υψηλές θερμοκρασίες και δημιουργεί παρατεταμένη δυσφορία σε τουρίστες που ήρθαν για να περάσουν χαλαρές ολιγοήμερες διακοπές.

Δεν είναι βέβαια πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι ανάλογο αφού και πέρυσι είδαμε τέτοιες εικόνες και στο παρελθόν έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα οι ταλαιπωρούμενοι Τούρκοι επισκέπτες να διαμαρτύρονται έντονα στις ελληνικές αρχές για την κατάσταση που επικρατεί, με αποτέλεσμα αρκετοί από αυτούς να σκεφτούν να επιστρέψουν πίσω δηλώνοντας απογοητευμένοι και πως ενδέχεται να μην επισκεφθούν άλλη φορά ελληνικό νησί.


Πηγή: vimatisko.gr - May 19, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More