Πέμπτη, Μαΐου 25, 2017

Στη Σούδα το φορτηγό πλοίο με τις εκρηκτικές ύλες

Στο λιμάνι της Σούδας αναμένεται να καταπλεύσει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Flashnews.gr, το φορτηγό πλοίο «MEKONG SPIRIT» το οποίο χθες εντοπίστηκε με εκρηκτικές ύλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr το φορτηγό πλοίο αναμένεται να φτάσει στον λιμένα της Σούδας περίπου κατά τις 11.00 προκειμένου να τεθεί υπό έλεγχο από τις τελωνειακές αρχές των Χανίων.

Το πλοίο αποφασίστηκε από χθες να το φέρουν σήμερα στο λιμάνι της Σούδας προκειμένου το φορτίο του να τεθεί υπό έλεγχο από τις τελωνειακές αρχές των Χανίων, πιθανόν γιατί θεωρούνται ότι έχουν πολύτιμη εμπειρία στον έλεγχο τέτοιου είδους φορτίου. Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο θα δέσει σε προβλήτα της ναυτικής βάσης και όχι στο εμπορικό, λόγω του επικίνδυνου φορτίου του.

Θυμίζουμε ότι το «MEKONG SPIRIT» που είχε αποπλεύσει από Τουρκία με προορισμό το Σούδαν, είχε εντοπιστεί χθες από τις λιμενικές αρχές Κω - Ρόδου, με πλωτά περιπολικά να φέρει φορτίο εμπορευματοκιβωτίων με εκρηκτικές ύλες, κατά παράβαση σχετικών αποφάσεων Ο.Η.Ε και Ε.Ε αναφορικά με περιοριστικά μέτρα λόγω της κατάστασης στο Σουδάν.


Πηγή: flashnews.gr - May 25, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More