Τετάρτη, Μαΐου 31, 2017

Στον όμιλο Μαρινάκη ο ΔΟΛ - Αυτές είναι οι προσφορές που κατατέθηκαν

Ο Β. Μαρινάκης κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά για τον ΔΟΛ: 22,9 εκατ. ευρώ

O εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο επίσημος διεκδικητής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη καθώς κατέθεσε την υψηλότερη προσφορά, η οποία ανέρχεται σχεδόν στα 23 εκατ. ευρώ.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών του ΔΟΛ, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων.

Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό, το οποίο ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ.

Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά, η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.

Ωστόσο, η διαδικασία δεν τελειώνει εδώ. Αναμένονται ενστάσεις από τους επιχειρηματίες και τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη.

Συνεπώς, στις δικαστικές αίθουσες, μετά την εκδίκαση των ενστάσεων, αναμένεται να γίνει γνωστός ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ May 31, 2017

--------------------
Στον όμιλο Μαρινάκη ο ΔΟΛ

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την πώληση των μέσων ενημέρωσης και των υπόλοιπων περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία. Κατατέθηκαν πέντε προσφορές για τα μέσα ενημέρωσης και δύο για τα ακίνητα.

Πλειοδότης για τα μέσα ενημέρωσης αναδείχθηκε η εταιρία Alter Ego του εφοπλιστή κ. Μαρινάκη με το ποσόν των 22.892.226 ευρώ. Για τα ακίνητα επικράτησε η εταιρία Άλφα αστικά ακίνητα με 3.780.000.

Κατατέθηκαν ακόμα προσφορές από τις εταιρίες Vegata ύψους 21.000.000 και την Dimera του Ιβάν Σαββίδη με 11.900.000. Υπήρξαν ακόμα δύο προσφορές συμβολικού χαρακτήρα.

Newsroom ΔΟΛ- May 31, 2017

-------------------------------------------------

Αυτές είναι οι προσφορές που κατατέθηκαν για τον ΔΟΛ


Την υψηλότερη προσφορά για την εξαγορά του ΔΟΛ κατέθεσε σύμφωνα με πληροφορίες ο Βαγγέλης Μαρινάκης, στο πλαίσιο του σχετικού πλειοδοτικού διαγωνισμού.

Στις 12:00 το μεσημέρι ολοκληρώθηκε η πλειοδοτική διαδικασία και άνοιξαν οι φάκελοι των προσφορών των διεκδικητών, παρουσία συμβολαιογράφων και της εταιρείας Grant Thornton η οποία έχει οριστεί ως ειδική εκκαθαρίστρια, σε συνεργασία με τη δικηγορική εταιρεία «Ανδρέας Αγγελίδης».

Η πλειοδοτική διαδικασία είχε δύο σκέλη: μία για το τμήμα των τίτλων και των συμμετοχών και μία για το πακέτο των ακινήτων. Οι τέσσερις εταιρείες που κατέθεσαν προσφορές για το πρώτο κομμάτι, ήταν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης με προσφορά η οποία ανήλθε στα 22.892.600 ευρώ, η DIMERA, συμφερόντων του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, με προσφορά στα 11.926.000 ευρώ, η κυπριακών συμφερόντων εταιρεία VEGATA με προσφορά στα 21. εκατ. ευρώ και μία αγγλική εταιρεία η οποία κατέθεσε προσφορά ύψους των 100.000 ευρώ.

Αν δεν υπάρξουν ενστάσεις και επικυρωθεί από το δικαστήριο η προσφορά του, o Βαγγέλης Μαρινάκης θα ανακηρυχθεί πλειοδότης και θα είναι πλέον ο νέος ιδιοκτήτης του ΔΟΛ, εξασφαλίζοντας μεταξύ άλλων, το 22,11% του MEGA, τις εφημερίδες “Βήμα”, “Νέα”, το www.in.gr , το ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, κ.α.

Στο πακέτο των ακινήτων την υψηλότερη προσφορά κατέθεσε η ALPHA Αστικά Ακίνητα, με ποσό που ανήλθε στα 3.780.000 ευρώ. Η εταιρεία «Σαντορίνη» κατέθεσε προσφορά η οποία ανήλθε στα 3.001.123 ευρώ και η εταιρεία «New Mile Ακίνητα» με προσφορά στα 100.000 ευρώ.


enikos.gr - May 31, 2017



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More