Σάββατο, 27 Μαΐου 2017

ΔΕΗ: Επενδύσεις άνω των 220 εκατ. για τα νησιά Κάρπαθος, Αστυπάλαια, Ρόδος και Λέσβος

Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνονται οι σταθμοί παραγωγής Καρπάθου, Αστυπάλαιας και Λέσβου αξίας 45 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να ολοκληρωθούν τη διετία 2018-2019 και οι νέες εγκαταστάσεις της Μονάδας Νοτίου Ρόδου, προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ

Έργα αναβάθμισης και αντικατάστασης εξοπλισμού αντιρρυπαντικής τεχνολογίας συνολικού ύψους 220 εκατ. ευρώ υλοποιεί η ΔΕΗ στα νησιά, ενώ έμφαση αναμένεται να δοθεί το επόμενο διάστημα στον τομέα της πράσινης ενέργειας.

Στις επενδύσεις αυτές περιλαμβάνονται οι σταθμοί παραγωγής Καρπάθου, Αστυπάλαιας και Λέσβου αξίας 45 εκατ. ευρώ που προβλέπεται να ολοκληρωθούν τη διετία 2018-2019 και οι νέες εγκαταστάσεις της Μονάδας Νοτίου Ρόδου, προϋπολογισμού 180 εκατ. ευρώ. Στις ΑΠΕ, ο σχεδιασμός προβλέπει την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας και της γεωθερμίας σε συνδυασμό με συστήματα αποθήκευσης και αφαλάτωσης αλλά και την παραγωγή βιομάζας από την επεξεργασία απορριμμάτων. Προωθούνται επίσης μέτρα για την εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης.

Στο πλαίσιο της υποστήριξης της ελληνικής Πολιτείας στην Ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για «Καθαρή Ενέργεια για τα Νησιά της Ε.Ε.» η ΔΕΗ, υποστηρίζει έξι μέτρα που θα συμβάλλουν στην ενεργειακή θωράκιση του νησιωτικού μας πλούτου. Πρόκειται για τις Ηλεκτρικές Διασυνδέσεις με το Ηπειρωτικό Σύστημα, σχέδιο που παρουσίασε τις προηγούμενες μέρες και ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Περιβάλλοντος. Όπως επισήμανε είναι επιβεβλημένη η ηλεκτρική διασύνδεση για να εξορθολογιστούν οι χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) που το χειμώνα επιβάρυναν πολύ τους λογαριασμούς λόγω αύξησης κατά 9% της κατανάλωσης. Στόχος είναι να εκμηδενιστούν την επόμενη τριετία.


protothema.gr - May 27, 2017

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More