Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

Στην Άρσεναλ το Κύπελλο Αγγλίας - Νίκη με 2-1

Ανώτερη σε όλα η Αρσεναλ του Αρσέν Βενγκέρ νίκησε την πρωταθλήτρια Τσέλσι στο κατάμεστο Ουέμπλεϊ και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας για 13η φορά στην ιστορία της σε 20 τελικούς που έχει αγωνιστεί.

Στο λονδρέζικο ντέρμπι οι «κανονιέρηδες» στάθηκαν καλύτερα σε όλο το 90λέπτο και ειδικά στο πρώτο μέρος ήταν καταιγιστικοί. Η Αρσεναλ εκτός από τα δύο γκολ είχε δύο δοκάρια και αρκετές ευκαιρίες, σε αντίθεση με την Τσέλσι, που είχε μείνει στους πανηγυρισμούς για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μάλιστα από το 68’ έπαιξε με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Μόζες.

Μόλις στο 5' η Αρσεναλ αιφνιδίασε την Τσέλσι και άνοιξε το σκορ. Ο Σάντσες σκόραρε με διαγώνιο σουτ, ο βοηθός υπέδειξε οφσάιντ παίκτη της Άρσεναλ που ήταν εκτεθειμένος (Ράμσεϊ) τη στιγμή που ο Σάντσες πήρε την μπάλα, ίσως και με το χέρι, αλλά ο διαιτητής Τέιλορ έπειτα από διαβουλεύσεις μαζί του, έδειξε σέντρα.

Στα επόμενα λεπτά η Αρσεναλ έκανε ο,τι ήθελε στο γήπεδο, έχασε μεγάλες ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι στο 19’ σε κεφαλιά του Γουέλμπεκ.

Τελικά, αν και με δέκα παίκτες, η Τσέλσι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 76'. Ο Γουίλιαν έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Κόστα σούταρε και ισοφάρισε, καθώς το σκαστό σουτ του Ισπανού δεν μπόρεσε να εξουδετερώσει ο Οσπίνα.

Όμως η χαρά των «μπλε» κράτησε μόλις τρία λεπτά. Στο 79', ένα λεπτό μετά την είσοδό του στο ματς, ο Ζιρού σέντραρε και από κοντά ο Ράμσεϊ έγραψε το 2-1. Το ματς έγινε θρίλερ και στο φινάλε ο Κόστα (86’) έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-2 και στο επόμενο λεπτό η Αρσεναλ είχε δεύτερο δοκάρι με τον Εζίλ.

ΤΣΕΛΣΙ: Κουρτουά, Αθπιλικουέτα, Λουίζ, Κέιχιλ, Μόζες, Καντέ, Μάτιτς (61’ Μάτιτς), Αλόνσο, Πέδρο (72’ Γουίλιαν), Κόστα (88’ Μπατσουαγί), Αζάρ

ΑΡΣΕΝΑΛ: Οσπίνα, Χόλντινγκ, Μέρτεζακερ, Μονρεάλ, Μπεγερίν, Ράμσι, Τζάκα, Τσάμπερλεν (82’ Κοκλέν), Εζίλ, Σάντσες (93’ Ελνενί), Γουέλμπεκ (78’ Ζιρού)


Πηγή: documentonews.gr - May 27, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More