Τρίτη, Μαΐου 23, 2017

Αισιόδοξος για συμφωνία με ΔΝΤ στις 15 Ιουνίου - Συνεχίζει την πλάκα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Πιτέλα: "Πρόβλημα για την Ευρώπη ο Σόιμπλε"


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εκτιμά ότι παρά την αποτυχία των χτεσινών συνομιλιών για το θέμα τους ελληνικού χρέους το ΔΝΤ θα παραμείνει στο πρόγραμμα.

Το ΔΝΤ αποδείχτηκε κατά τις διαπραγματεύσεις των υπουργών Οικονομικών του Eurogroup τη Δευτέρα «σχετικά δύσκολος (συνομιλητής)», είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, μετά των τέλος των εργασιών του Ecofin. «Ορισμένοι από τους συναδέλφους είπαν μάλιστα στο τέλος: Δεν είμαστε δα και μέτοχοι του ΔΝΤ», είπε, προσθέτοντας όμως πως «δεν ήμουν εγώ αυτός».

Ο κ. Σόιμπλε επέμεινε στην άποψή του ότι η παραμονή του ΔΝΤ είναι αναγκαία. Διαφορετικά , όπως και στην περίπτωση μιας απόφασης για μεσοπρόθεσμες ελαφρύνσεις, θα πρόκειται για ένα νέο πρόγραμμα, για το οποίο δεν έχει την εντολή από το γερμανικό Κοινοβούλιο, είπε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών επέκρινε το ΔΝΤ ότι είχε κάνει στο παρελθόν πολύ απαισιόδοξες προβλέψεις για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και γι΄ αυτό είναι διστακτικό στο θέμα της συμμετοχής του στο πρόγραμμα. Εξέφρασε όμως την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση στο επόμενο Eurogroup της 15ης Ιουνίου, όπως μετέδωσε το γερμανικό Reuters.

Πρόβλημα για την Ευρώπη ο Σόιμπλε, λέει ο Πιτέλα, στον απόηχο του αδιεξόδου στο Eurogroup 

Σφοδρές αντιδράσεις στους κόλπους της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών & Δημοκρατών προκάλεσε η στάση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) στις Βρυξέλλες.

«Πρόβλημα για την Ευρώπη» χαρακτήρισε τον κ. Σόιμπλε ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Τζιάνι Πιτέλα. Με ανάρτησή του στο τουίτερ, και με αφορμή τη συζήτηση για το ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης ο κ. Πιτέλα τονίζει ότι «Με την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε πρόοδο για την Ελλάδα, ο Σόιμπλε συνεχίζει να είναι πρόβλημα για την Ευρώπη».

«Οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη» χαρακτήρισε τη συμπεριφορά Σόιμπλε, ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης ευρωβουλευτής Ούντο Μπούλμαν: «Δικαιολογίες, καθυστερήσεις, η συμπεριφορά του Σόιμπλε σε σχέση με την Ελλάδα είναι οικονομικά επικίνδυνη και πολιτικά ανεύθυνη» ανέφερε σε δική του ανάρτηση στο τουίτερ.

Την απορία της για το πώς μπορεί κάποιος να αρνηθεί στην Ελλάδα ελάφρυνση του χρέους, μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια, εξέφρασε η ευρωβουλευτής του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Περβάνς Μπερές. Στην ανάρτησή της στο τουίτερ, η κα Μπερές ανέφερε: «Μετά από τόσο μεγάλη προσπάθεια που έγινε από την Ελλάδα, πως μπορεί να υπάρχει ακόμα άρνηση σε ελάφρυνση του χρέους; Το ευρωπαϊκό συμφέρον πρέπει να επικρατήσει στην Ευρωομάδα».

Πηγή: mignatiou.com - May 23, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More