Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017

Ο Λευκός Οίκος άνοιξε τις πόρτες του στους Έλληνες: Μεγάλη τιμή για την Ομογένεια (VIDEO) - “Αγαπώ τους Έλληνες” δηλώνει ο πρόεδρος Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ο έκτος πρόεδρος των ΗΠΑ που τίμησε την εθνική επέτειο της Ελλάδας, την 25η Μαρτίου, διοργανώνοντας το βράδυ της Παρασκευής εκδήλωση στο Λευκό Οίκο για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα, στην οποία υπόγραψε και επέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριος Διακήρυξη με την οποία ανακηρύσσει την 25η Μαρτίου 2017 «Ημέρα Ελληνικής Ανεξαρτησίας: Εθνική Ημέρα εορτασμού της ελληνικής και της αμερικανικής Δημοκρατίας».

Περισσότερα από 400 άτομα συμμετείχαν στον φετινό 30ό εορτασμό της Ημέρας Ελληνικής Ανεξαρτησίας. Πλην του προέδρου Τραμπ συμμετείχαν, ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, ο Ελληνοαμερικανός προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρέινς Πρίμπους και οι δύο ομογενείς σύμβουλοι του Αμερικανού προέδρου, Τζορτζ Τζιτζίκος και Τζορτζ Σηφάκης. Ο υπουργός Αμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος και ο πρέσβης στην Ουάσιγκτον Χάρης Λαλάκος εκπροσώπησαν την Ελλάδα, ενώ την Κύπρο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης και ο πρέσβης Λεωνίδας Παντελίδης.

Με τα λόγια «αγαπώ τους Έλληνες», ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος Τραμπ, υπενθυμίζοντας ότι είναι από τη Νέα Υόρκη και όπου πηγαίνει βλέπει Έλληνες.

Εξήρε ιδιαίτερα τον προσωπάρχη του, Ρέινς Πρίμπους, ως τον πλέον επιτυχημένο πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος και τώρα «εξαιρετικό και σκληρά εργαζόμενο προσωπάρχη» και έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες των ΗΠΑ. Μνημόνευσε επίσης τους συμβούλους του Γιώργο Τζιτζίκο και Γιώργο Σηφάκη.

Ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και τον ιερέα Αλέξανδρο Καρλούτσο για την παρουσία τους στο Λευκό Οίκο για την εκδήλωση της 25ης Μαρτίου και στην τελετή της ορκωμοσίας του, αλλά και γιατί η Αρχιεπισκοπή τίμησε τους συνεργάτες του Ρέινς Πρίμπους και Γιώργο Τζιτζίκο με το «Μετάλιο του Αγίου Παύλου».

Σημείωσε το γεγονός ότι η εκδήλωση αυτή που ξεκίνησε με τον πρόεδρο Ρίγκαν λαμβάνει χώρα επί 30 χρόνια και κατέστη μια υπέροχη παράδοση, την οποία και ο ίδιος θα συνεχίσει.

«Η Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας γιορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας για τον ελληνικό λαό. Μνημονεύει τον αγώνα για την Ελληνική Ανεξαρτησία που ξεκίνησε την 25η Μαρτίου 1821. Μετά από σχεδόν 400 χρόνια εξωτερικού ζυγού, οι Έλληνες πόθησαν να επανακτήσουν την κυριαρχία τους», είπε ο πρόεδρος Τραμπ.

Υπογράμμισε ότι η αγάπη αυτή για την ελευθερία και τη δημοκρατία δημιούργησε ένα διαρκή δεσμό μεταξύ της Ελλάδας και των ΗΠΑ, ο οποίος έχει την καταγωγή του στην Αρχαία Ελλάδα, τη γενέτειρα της Δημοκρατίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Τζέιμς Μονρόε και ο βουλευτής Ντάνιελ Γουέμπστερ υποστήριξαν τον αγώνα της Ελλάδας για ανεξαρτησία, που ήταν ένας πολύ σκληρός αγώνας. Ο Γουέμπστερ είχε αποτίσει φόρο τιμής στην Ελλάδα ως λίκνο του πολιτισμού, λέγοντας «εμείς όπως και η υπόλοιπη ανθρωπότητα χρωστάμε πολλά στην Ελλάδα».

«Στα χρόνια που έρχονται, δεν γνωρίζουμε τι θα απαιτηθεί για να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας, αλλά γνωρίζουμε ότι θα απαιτηθεί πολύ μεγάλο θάρρος από όλους εμάς, το οποίο να μην έχετε καμία αμφιβολία ότι θα επιδείξουμε», είπε.

Σημείωσε ότι αντλώντας έμπνευση από την ιστορία μας και αυτούς πριν από εμάς, θα αρθούμε των περιστάσεων.

«Έχουμε μία χώρα που αντιμετωπίζει συγκεκριμένες δυσκολίες και προβλήματα. Θα τα λύσουμε αυτά τα προβλήματα και θα λύσουμε γρήγορα αυτές τις δυσκολίες. Απλά προσέξτε», κατέληξε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, ο Πρόεδρος Τραμπ και ο αντιπρόεδρος Πενς στον Λευκό Οίκο. Φωτογραφία ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΣ

Στη Διακήρυξη που υπέγραψε, ο πρόεδρος Τραμπ εκφράζει, μεταξύ άλλων, τη βαθιά ευγνωμοσύνη προς τη διαρκή φιλία της Ελλάδας σε μία περιοχή που βιώνει μεγάλη αβεβαιότητα.

«Η Ελλάδα είναι σημαντικός εταίρος στις εμπλοκές μας σ’ όλη τη διεθνή σφαίρα. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση των εξαιρετικών μας αμυντικών σχέσεων και αναγνωρίζουμε την αξία και τη σημασία του ρόλου της Ελλάδας ως ισχυρής συμμάχου στο ΝΑΤΟ».

Στην ομιλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής ανέφερε ότι στην ιστορία τους τα δύο έθνη άσκησαν το αναφαίρετο δικαίωμα να σπάσουν το ζυγό της τυρανίας και να ανακτήσουν το πολύτιμο δώρο της αυτοδιοίκησης και της ανεξαρτησίας.

«Όλο και περισσότερο αυτό αποτελεί το επίκεντρο στην άμυνα, προστασία και προώθηση της αμύθητου αξίας θρησκευτικής ελευθερίας. Στη διάρκεια των τιμητικών μας συναντήσεων επανειλημμένα έχουμε εκφράσει το πως οι ιδέες της ανεξαρτησίας και θρησκευτικής ελευθερίας εφαρμόζονται κατά οδυνηρό τρόπο σε ειδικές καταστάσεις που σχετίζονται με το Οικουμενικό Πατριαρχείο, την Κύπρο και την ονομασία της ΠΓΔΜ», είπε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Παράλληλα απηύθυνε έκκληση προς τον Αμερικανό πρόεδρο να στηρίξει την Ελλάδα.

«Η Ελλάδα είναι μία πιστή, ανένδοτα αφοσιωμένη σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, που παρέμεινε γενναία σε πολυάριθμους πολέμους στους οποίους είχαν εμπλακεί οι ΗΠΑ, παρά τις απαιτητικές συνθήκες και τις θυσίες. Ωστόσο, η Ελλάδα, αυτή η πολύτιμη και πιστή σύμμαχος των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται για τα τελευταία τουλάχιστον 6 χρόνια σε μια συνεχή οικονομική δοκιμασία και θλίψη».

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είπε στον πρόεδρο Τραμπ ότι ο ελληνικός λαός θυμάται πολύ καλά τις επιπτώσεις στην Ευρώπη, και ιδιαίτερα στην Ελλάδα, του Σχεδίου Μάρσαλ και του δόγματος Τρούμαν.

«Ξέρουμε και είμαστε βαθύτατα ευγνώμονες προς τις ΗΠΑ, η οποία έσωσε μια κατεστραμμένη Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Η συμβολή της Αμερικής ήταν πραγματικά μνημειώδης – βοηθώντας να αποκατασταθεί οικονομικά η ρημαγμένη από τον πόλεμο Ευρώπη. Σήμερα, σε σύγκριση με τη γιγαντιαία βοήθεια που χρειάσθηκε η Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, μία σημαντικά μικρότερη βοήθεια είναι αναγκαία για την Ελλάδα, ώστε να ανακάμψει οικονομικά και να λειτουργήσει ως δυναμικό κράτος. Με αυτόν τον τρόπο, θα δοθεί η πιθανότητα στην Ελλάδα για να αρχίσει και να συνεχίσει το ζωτικό της ρόλο ως πιστή σύμμαχος και έθνος που παράγει συνεχών κουλτούρων και πολιτισμών επί 6000 χρόνια», κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος.

Το βράδυ της Πέμπτης ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Ρεινς Πρίμπους παρέθεσε δείπνο προς τιμή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου και διακεκριμένων μελών της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας στο Blair House. Στο δείπνο εμφανίστηκε και απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς.


Παραβρέθηκαν ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος και ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Νίκος Χριστοδουλίδης.

ΚΥΠΕ Αποστόλης Ζουπανιώτης – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ 25/03/2017  Πηγή: mignatiou.comΕΔΩ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ

“Αγαπώ τους Έλληνες”, δηλώνει ο πρόεδρος Τραμπ: Εκδήλωση για 25η Μαρτίου στον Λευκό Οίκο 

Αγαπώ τους Έλληνες, δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αμέσως μόλις ανέβηκε στο βήμα, στη δεξίωση που δόθηκε στον Λευκό Οίκο, με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήρε τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου τον Ελληνοαμερικανό Ράινς Πρίμπους, επισημαίνοντας ότι είναι ένας από τους «σπουδαιότερους Έλληνες» στην χώρα του, ενώ αναφέρθηκε και στην προσφορά και άλλων μελών του προσωπικού που είναι ελληνικής καταγωγής.

«Η επέτειος της ελληνικής ανεξαρτησίας εορτάζει την αναγέννηση της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας για τους Έλληνες» σημείωσε ο Τραμπ. «Τιμούμε την ελληνική ιστορία και εορτάζουμε τις συνεισφορές των πολιτών σας στη σπουδαία χώρα μας» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Στη δεξίωση ήταν παρών και ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, ο οποίος πήρε τον λόγο μετά το Ντόναλντ Τραμπ, επιβεβαιώνοντας τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ Ελλάδας- ΗΠΑ.

THE WHITE HOUSE – Office of the Press Secretary – March 24, 2017

GREEK INDEPENDENCE DAY: A NATIONAL DAY OF CELEBRATION OF GREEK AND AMERICAN DEMOCRACY, 2017

BY THE PRESIDENT OF THE UNITED STATES OF AMERICA

A PROCLAMATION

This year marks the 196th anniversary of Greek independence. Greek and American democracy are forever intertwined. American patriots built our Republic on the ancient Greeks’ groundbreaking idea that the people should decide their political fates.

As a young Nation, only recently free from Great Britain and securing its place on the world stage, America served as a source of inspiration for the revolutionary and freedom-loving Greeks who sought their own independence. Indeed, American citizens stood united with the people of Greece in its “glorious cause” of democracy and freedom, as expressed by Philadelphia’s Franklin Gazette at the time.

The ideas and ideals of the ancient Greeks altered the course of human history, from our own American Republic to the modern Greek state and many other nations. All those who believe in the refrain “liberty and justice for all,” and who are devoted to democracy and rule of law, owe a debt of gratitude to Greece and the foundational principles that took root in the ancient city-state of Athens.

On this Greek Independence Day, we express our deep gratitude for Greece’s enduring friendship in a region that has experienced great uncertainty. Greece is an important partner in our engagements throughout the international sphere. We look forward to strengthening our excellent bilateral defense relationship, and recognize the value and importance Greece’s role as a strong ally in the North Atlantic Treaty Organization.

The American people join Greece in celebrating another milestone in its independent history, and we look forward to a future of shared success as partners and allies.

NOW, THEREFORE, I, DONALD J. TRUMP, President of the United States of America, by virtue of the authority vested in me by the Constitution and the laws of the United States, do hereby proclaim March 25, 2017, as Greek Independence Day: A National Day of Celebration of Greek and American Democracy. I call upon the people of the United States to observe this day with appropriate ceremonies and activities.

IN WITNESS WHEREOF, I have hereunto set my hand this twenty-fourth day of March, in the year of our Lord two thousand seventeen, and of the Independence of the United States of America the two hundred and forty-first.

DONALD J. TRUMP

Πηγή: mignatiou.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More