Παρασκευή, Μαρτίου 24, 2017

Kυβέρνηση σε Ράικου: Να μας πει ποιούς εννοεί - Κοντονής: Ασύνδετοι οι ισχυρισμοί της Εισαγγελέως



Σαφείς αιχμές κατά της Εισαγγελέως Ε. Ράικου εξαπολύει ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής με γραπτή δήλωσή του.

«Η υποβολή παραίτησης διανθιζόμενη με ασύνδετους ισχυρισμούς στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα» σημειώνει ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η παραίτηση υποβάλλεται δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της και ενώ είχε την πλήρη στήριξή του για τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Κοντονή:

«Εύλογα ερωτηματικά προκαλεί η υποβολή παραίτησης της Εισαγγελέως κυρίας Ράϊκου, δύο μήνες πριν τη λήξη της θητείας της, με αφορμή δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας.

Η υποβολή παραίτησης διανθιζόμενη με ασύνδετους ισχυρισμούς που στοιχειοθετούν εκνευρισμό και σπασμωδικότητα, υπεβλήθη τη στιγμή που είχα τονίσει προς την κα Εισαγγελέα την απόλυτη στήριξη για τη διερεύνηση και αποκάλυψη του σκανδάλου Novartis και των εμπλεκομένων σ’ αυτό. Στήριξη που από την πρώτη στιγμή της είχε παρασχεθεί εμπράκτως.

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει τον πολιτικό αγώνα για να σπάσει οριστικά ο φαύλος κύκλος της διαφθοράς και της διαπλοκής και θα συνεχίσει να εμπιστεύεται τους εισαγγελικούς λειτουργούς για τη διαλεύκανση των κρίσιμων αυτών υποθέσεων, ως των μόνων αρμοδίων να τις διεκπεραιώσουν».

Μαξίμου: Να μας πει ποιους εννοεί

Νωρίτρα κυβερνητικοί κύκλοι σημείωναν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Η παραίτηση της Εισαγγελέως Διαφθοράς, λίγο πριν τη λήξη της θητείας της, προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Το λιγότερο που αναμένουμε είναι να κατονομάσει όλους εκείνους που την εμπόδισαν να παράξει έργο, όπως ισχυρίζεται. Σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη στα θέματα διαφθοράς να φτάσει μέχρι το τέλος».


Real.gr - Mar 24, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More