Δευτέρα, Μαρτίου 27, 2017

Ο ελληνικός ιατρικός τουρισμός χτυπάει σήμερα στο Μοντρεάλ

Ο τουρισμός υγείας στην Ελλάδα και οι προοπτικές για την ασφαλή μετάβαση και ιατρική περίθαλψη Καναδών και ομογενών στις δομές της χώρας μας, συζητούνται σήμερα και αυριο στη διημερίδα που διοργανώνεται στο Μοντρεάλ του Καναδά, στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο «Αδριανός Μαρής», 5757 Wilderton av.

Η διημερίδα συνδιοργανώνεται από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, την Ελληνική Κοινότητα του Μοντρεάλ και με την υποστήριξη των Προξενικών Αρχών και των Ελλήνων γιατρών του Μοντρεάλ.
Ομιλητές είναι επιφανή μέλη της επιστημονικής και της επιχειρηματικής κοινότητας.

Στην διημερίδα θα γίνει εκτενής αναφορά στις παρεχόμενες υπηρεσίες στην Ελλάδα, τις εξαιρετικές δομές που βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο και την ευκαιρία για τους ενδιαφερόμενους να συνδυάσουν τις ιατρικές τους ανάγκες και τις διακοπές τους, σε χαμηλότερο κόστος!

Θα παρουσιαστούν αναλυτικά οι προοπτικές, με έμφαση σε τομείς όπως η Οδοντιατρική, η Εξωσωματική Γονιμοποίηση, ο Ιαματικός Τουρισμός, η Οφθαλμολογία, η Πλαστική Χειρουργική και η Ρομποτική Ιατρική, μεταξύ άλλων.


Ένας από τους τομείς που η χώρα μας διαπρέπει παγκοσμίως ειναι ο τομέας της εξωσωματικής γονιμοποίησης.


Ένας από τους κορυφαίους γιατρούς στον τομέα αυτό είναι ο Κωνσταντίνος Πάντος, Γυναικολόγος, γενικός γραμματέας Ελληνικής Εταιρίας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, ο οποίος τονίζει ότι η Ελλάδα είναι «πόλος έλξης υπογόνιμων ζευγαριών, απ’ όλο τον κόσμο».

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Πάντος θα παρουσιάσει  την υπεροχή της χώρας μας στον ιατρικό τουρισμό αλλά και την αναγκαιότητα να εμπεδωθεί αίσθημα εμπιστοσύνης μέσα από την πραγματικότητα που καταγράφει η άφιξη ζευγαριών από διάφορες άλλες χώρες στην Ελλάδα.

Μιλά για δράσεις ανάπτυξης του τουρισμού υγείας με προβολή των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας, έναντι άλλων χωρών και για «εξαγωγή γνώσεων» και. εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Η Ελλάδα μπορεί να πετύχει το στοίχημα της ανάπτυξης αναφερει χαρακτηριστικά ο κ. Πάντος, αρκεί όλοι μαζί να «δουλέψουμε» και να συντονίσουμε τις προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Στις εκδηλώσεις στο Μόντρεαλ έχουν προσκληθεί και θα παρευρεθούν επίλεκτα μέλη της Ελληνοκαναδικής κοινότητας, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εταιριών τουρισμού και υγείας και δημοσιογράφοι καταξιωμένων μέσων ενημέρωσης από την Ελλάδα, τον Καναδά και την ομογένεια.

Επιπλέον στο πλαίσιο της διημερίδας θα τιμηθεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Γιώργος Πατούλης, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, Νικόλαο Παγώνη, ενώ παράλληλα θα τιμηθεί και η ηγεσία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ για το σπουδαίο έργο της στο πλαίσιο διατήρησης της ελληνικής γλώσσας και των εθίμων της πατρίδας μας.


(ΑΠΕ-ΜΠΕ) topontiki.gr - Mar 27, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More