Τρίτη, Μαρτίου 21, 2017

Διασώθηκαν πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαπέντε προσφύγων προέβησαν χθες το βράδυ στελέχη του Λιμενικού Σώματος στη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ακυβέρνητη πολυεστερική λέμβο στην οποία επέβαιναν 15 πρόσφυγες τους οποίους διέσωσαν οι λιμενικοί που τους μετέφεραν στο Φαρμακονήσι.

Από το Λιμεναρχείο Λέρου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το σκάφος.
Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό τριών προσφύγων, που σύμφωνα με πληροφορίες, κολυμπούσαν από την Τουρκία προς τη Χίο.

Όλη νύχτα σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, αλλά και ελικόπτερο Super Puma ερευνούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Πάσπαργου, μεταξύ Χίου και τουρκικών ακτών.

Εκεί, σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσαν μέλη μη κυβερνητικής οργανώσεως στο Λιμεναρχείο του νησιού, τρεις πρόσφυγες κολυμπούσαν, με κατεύθυνση από την Τουρκία στη Χίο.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι τρεις φυγάδες κατέφυγαν στη νησίδα Πάσπαργος, που όμως αποτελεί τουρκικό έδαφος, οπότε και οι ολονύκτιες έρευνες γίνονταν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μπροστά την ακτή του χιώτικου Καρφά. Τελικά σήμερα τα ξημερώματα οι έρευνες που απέβησαν άκαρπες, σταμάτησαν.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / enikos.g - Mar 21, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More