Σάββατο, Μαρτίου 18, 2017

Νεκρός από σφαίρα και ο Θεοδόσης, η αξιολάτρευτη φώκια-μασκότ της Ίου...

Ο Θεοδόσης ήταν μια αξιολάτρευτη αρσενική φώκια, η οποία τα τελευταία χρόνια είχε γίνει η μασκότ της Ίου, με τις φωτογραφίες της στις παραλίες και το λιμάνι του νησιού να κάνουν συχνά το γύρο του διαδικτύου.

Χτες, Παρασκευή 17 Μαρτίου, ο Θεοδόσης βρέθηκε νεκρός σε παραλία του νησιού από πυροβολισμό.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του naxospress.gr, η μεσογειακή φώκια βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής ξαπλωμένη στην παραλία της Αγίας Θεοδότης, όπου και άφησε την τελευταία της πνοή.

Ο Θεοδόσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, γεννήθηκε στην Ίο στα τέλη του 2014 και κάθε καλοκαίρι έδινε το παρών στις παραλίες του νησιού (αλλά και της Νάξου), ενώ τόσο οι ντόπιοι όσο και οι επισκέπτες της Ίου τον είχαν αγκαλιάσει.


Οι υπάλληλοι του Λιμεναρχείου είχαν αναλάβει την προστασία της μεσογειακής φώκιας και η τοποθεσία στην οποία συνέβη το περιστατικό αποτελεί κομμάτι της δικαιοδοσίας τους. Από Δευτέρα, 20/3, αναμένεται να ξεκινήσουν οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. Μάλιστα, σύμφωνα με το naxospress, πριν από μερικές εβδομάδες στην παραλία Μυλοπόταμος της Ίου, νεαροί μαθητές είχαν βρει νεκρό ένα μικρό δελφίνι, με τις πληροφορίες για την αιτία του θανάτου του να αναφέρουν πάλι σφαίρα.

Είναι πραγματικά λυπηρή, και εξοργιστική ταυτόχρονα, η σκέψη πως υπάρχουν «άνθρωποι» που αντιμετωπίζουν αυτά τα πλάσματα ως στόχους και παιχνίδια για να εξασκούν τη σκοποβολή τους, όταν αθώες ψυχές που θα έπρεπε να προστατεύουμ με κάθε κόστος, όπως ο Θεοδόσης -του οποίου το είδος είναι απειλούμενο στις μεσογειακές θάλασσες- προσφέρουν μόνο χαμόγελα όπου βρεθούν.


Πηγή: huffingtonpost - Mar 18, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More