Κυριακή, Μαρτίου 19, 2017

Φτωχή, αλλά μεγάλη νίκη ο Παναθηναϊκός επί του Ολυμπιακού (1-0)


Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, καθώς επικράτησε με 1-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 25η αγωνιστική της Super League.

Ο Παναθηναϊκός ήταν κυρίαρχος στο πρώτο 45λεπτο κι αν δεν ήταν σε μεγάλη βραδιά ο Καπίνο, τότε το ντέρμπι των «αιωνίων» θα είχε κριθεί από πολύ νωρίς.

Από τα πρώτα λεπτά η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξε τις διαθέσεις της και με ασφυκτικό πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο και κυρίως έξω από τη μεγάλη περιοχή του Ολυμπιακού δεν επέτρεψε στους Πειραιώτες να οργανωθούν στη μεσαία γραμμή. Σε συνδυασμό με τα κενά που υπήρχαν στα πλάγια της ερυθρόλευκης άμυνας (κυρίως από την πλευρά του Σισοκό) οι γηπεδούχοι έκλεβαν τη μπάλα πολύ γρήγορα κι έβγαιναν απειλητικά προς την περιοχή των αντιπάλων.

Τα κενά που υπήρχαν και στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού (ο Ντομίνγκες δε μπορούσε να πάρει τη μπάλα και ο Μάρτινς ήταν... σε άλλο γήπεδο) εκμεταλλεύτηκε ο Παναθηναϊκός και στο 15΄ άνοιξε το σκορ. Ο Μπεργκ με ευθύβολο σουτ έξω από την περιοχή, μετά την απόκρουση του Καπίνο στο τετ-α-τετ με τον Κλωναρίδη, έβαλε μπροστά το «τριφύλλι» (1-0).

Στο 19΄ ο Κλωναρίδης έχασε απίστευτη ευκαιρία να κάνει το 2-0, όταν από τη μικρή περιοχή αστόχησε απελπιστικά. Ακολούθησαν μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δύο σπουδαίες επεμβάσεις του Καπίνο σε φάουλ του Εμποκού κι άλλη μία κλασική ευκαιρία, με τον Κουλιμπαλί να αστοχεί από πολύ καλή θέση στην περιοχή.

Ούτε μία φάση στην περιοχή του Παναθηναϊκού δε δημιούργησε στα πρώτα 45 λεπτά ο Ολυμπιακός, οι παίκτες του οποίου θα πρέπει να ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένοι που μπήκαν στ΄ αποδυτήρια με το σκορ μόνο στο 0-1.

Με σωστή διαχείριση στο δεύτερο μέρος και χωρίς να πιέζεται καθόλου από τον αντίπαλό του, ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνευσε στην επανάληψη, παρά τις αλλαγές που έκανε ο Βασίλης Βούζας (Φορτούνης, Ανδρούτσος και Καρντόσο). Οι «ερυθρόλευκοι» έμειναν χωρίς να σκοράρουν για 385 λεπτά, και πως να το κάνουν άλλωστε, όταν σε όλο το ματς είχαν μόλις μία τελική προσπάθεια.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 74΄ με το τακουνάκι του Εμποκού, που βρήκε τον Καπίνο και πάλι σε ετοιμότητα. Οι «ερυθρόλευκοι» έφυγαν ηττημένοι σε τρίτο συνεχόμενο ντέρμπι (ΠΑΟΚ και ΑΕΚ τα δύο προηγούμενα), ωστόσο, διατήρησαν το +6 από τον Πανιώνιο και πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε βρίσκονται «αγκαλιά» με τον τίτλο.


Πηγή: naftemporiki - Mar 19, 2017

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More