Δευτέρα, Δεκεμβρίου 05, 2016

Σόιμπλε: Σημαντικές οι μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, κανένας λόγος κρίσης λόγω Ιταλίας - Σημαντικό να εφαρμοστούν - Video


Είναι σημαντική η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών, πρόσθεσε.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ότι δεν υπάρχει λόγος να ξεσπάσει κρίση στην ευρωζώνη μετά το αποτέλεσμα του ιταλικού δημοψηφίσματος.

Η Ελλάδα χρειάζεται να γίνει και πάλι ανταγωνιστική και να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των αγορών, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ηρεμία για Ιταλία

Ο Σόιμπλε τόνισε ότι η ΕΕ θα πρέπει να αντιμετωπίσει με ηρεμία το θέμα της Ιταλίας, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη συνομιλήσει με τον Ιταλό ομόλογό του και του υπογράμμισε το γεγονός ότι η χώρα χρειάζεται άμεσα μια λειτουργική κυβέρνηση.

Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός εκτίμησε ότι η Ρώμη θα πρέπει να συνεχίσει την οικονομική πολιτική του απερχόμενου πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.


5/12/2016  - ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters Βρυξέλλες Πηγή:mignatiou.com
_____________

Σόιμπλε: Σημαντικό να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις

 

Στην ανάγκη υλοποίησης των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων εστίασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Eurogroup, στις Βρυξέλλες.

«Αυτό που είναι σημαντικό για την Ελλάδα είναι να εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις» τόνισε και υπογράμμισε πως η χώρα θα πρέπει να καταστεί ανταγωνιστική και να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των αγορών.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην Ιταλία, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η χώρα θα λύσει τα προβλήματά της, ενώ ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει κάποια ευρωπαϊκή κρίση». Σε κάθε περίπτωση πάντως, κατέστησε σαφές ότι «πρέπει να είμαστε προσεκτικοί».

Ο Γερμανός υπουργός υποστήριξε ότι «η Ιταλία θα πρέπει να συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησε ο Ματέο Ρέντσι» και συμπλήρωσε πως «είναι πολύ σημαντικό, η Ιταλία να αποκτήσει μία λειτουργική κυβέρνηση».

«Οι επενδυτές θα πρέπει να είναι “χαλαροί” καθώς το δημοψήφισμα αφορούσε ένα εσωτερικό ζήτημα» κατέληξε.


naftemporiki.gr - 5/12/2016

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More