Τετάρτη, Δεκεμβρίου 07, 2016

Πηγή Ε.Ε.: Η Γερμανία ήταν αμετακίνητη - Η αξιολόγηση θα είχε κλείσει εάν δεν ήταν αδιάλλακτη η Γερμανία


Η Αθήνα «έχει κάνει πολλά», δήλωσε την Τρίτη πηγή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία επικαλείται το Reuters, αναφερόμενη στα προαπαιτούμενα για τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, αποδίδοντας την όποια καθυστέρηση στη στάση της Γερμανίας.

«Θα μπορούσαμε να την είχαμε ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του χρόνου, αλλά οι Γερμανοί ήταν αμετακίνητοι», είπε η πηγή, προσθέτοντας, «η Ελλάδα έχει κάνει πολλά. (...) Δεν ήμασταν τόσο αυστηροί με τα άλλα προγράμματα».

Σόιμπλε: Χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να κλείσει η αξιολόγηση

Νωρίτερα την Τρίτη, σε δήλωσή του μετά από τις εργασίες του Ecofin στις Βρυξέλλες, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέφερε ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί η δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Σόιμπλε αναφέρθηκε και στην Ιταλία, δηλώνοντας ανήσυχος ότι η Ρώμη θα μπορούσε να εισέλθει σε περίοδο αβεβαιότητας.

Πάντως, δήλωσε βέβαιος ότι οι εποπτεύοντες τις ιταλικές τράπεζες, γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίασή του τη Δευτέρα, το Eurogroup ενέκρινε το σύνολο των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το ελληνικό χρέος, τα οποία πρότεινε ο ESM.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο για τη β' αξιολόγηση, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ είπε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να γίνει και άλλη δουλειά» και πρόσθεσε ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν για να συνεχίσουν τη συζήτηση πάνω στα ανοιχτά θέματα.


naftemporiki.gr - Dec 07, 2016



Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More