Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα για τα νησιά του Αιγαίου


Την ενεργοποίηση Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων για τα νησιά του Αιγαίου, προανήγγειλε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα αφορούν την υλοποίηση μίας σειράς έργων, όπως η συντήρηση και επέκταση κοινωνικών υποδομών και η κάλυψη έκτακτων αναγκών - η αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές.

Επίσης, προβλέπεται η εκπόνηση προγραμμάτων κοινωνικής πολιτικής, για τη στήριξη ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού και την ενίσχυση της απασχόλησης.

Ως χρονικός ορίζοντας υλοποίησης τους ορίζεται το έτος 2020, ενώ η χρηματοδότησή τους θα καλυφθεί από την αύξηση στο εθνικό σκέλος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων, από 750 εκατ. ευρώ το 2016 σε 1 δισ. το 2017.

«Στρατηγικός στόχος του υπουργείου είναι να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, την ανεργία και τη φτώχεια, τη μόλυνση του περιβάλλοντος, το προσφυγικό ζήτημα, δίνοντας πνοή στις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες» δήλωσε σχετικά, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους τοπικούς φορείς να καταθέσουν ώριμες και τεκμηριωμένες προτάσεις, η έγκριση των οποίων θα πραγματοποιηθεί με γνώμονα το πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα των έργων.


Πηγή: naftemporiki.gr - Dec 11, 2016

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More