Τρίτη, Δεκεμβρίου 06, 2016

Ποινή 4 ετών σε ροδίτη ξενοδόχο, που είχε μηνύσει ο αδελφός του...

Ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα επιβλήθηκε χθες, από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε 78χρονο επιχειρηματία ο οποίος κατηγορείται για πλαστογραφία και απάτη, μετά από μήνυση που υπέβαλε σε βάρος του ο αδελφός του.

Η υπόθεση εκδικαζόταν σε δεύτερο βαθμό καθώς τον Μάρτιο του 2013 ο 78χρονος είχε καταδικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε συνολική ποινή κάθειρξης 10 ετών.

Ειδικότερα το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει ένοχο και για τις δύο κατηγορίες τον 78χρονο επιβάλλοντάς του ποινή κάθειρξης 7 ετών για την κατηγορία της πλαστογραφίας και 7 χρόνια για την απάτη, κατά συγχώνευση 10 έτη κάθειρξης. Με την ίδια απόφαση το δικαστήριο έκρινε η έφεση του 78χρονου να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής ποσού 5000 ευρώ εντός 15νθημέρου.

Κατά της απόφασης αυτής ο 78χρονος άσκησε έφεση και η ακροαματική διαδικασία στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο ξεκίνησε στις 15 Νοεμβρίου 2016 και διεκόπη την επομένη ημέρα για να συνεχιστεί χθες, με τις αγορεύσεις των δικηγόρων και την έκδοση της απόφασης.

Έτσι το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου με τη χθεσινή του απόφαση, έπαυσε την ποινική δίωξη για κάποια υποστοιχεία της απάτης, αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου στον 78χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 4 ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ την ημέρα.

Συνήγοροι υπεράσπισης στην υπόθεση παραστάθηκαν οι κ.κ. Μηνάς Τσέρκης και Νικόλαος Πατεράκης, και δικηγόρος πολιτικής αγωγής ο κ. Μανώλης Κουτσούκος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το χρονικό διάστημα από το 2004 έως το 2007 ο 78χρονος κατηγορείται ότι πλαστογράφησε 4 πρακτικά γενικών συνελεύσεων της εταιρείας την οποία διατηρεί με τον αδελφό του για την διαχείριση ξενοδοχειακής μονάδας στην ανατολική πλευρά του νησιού μας, καθώς και ένα πρακτικό συνεδρίασης διοικητικού συμβουλίου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ακολουθήσει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου από την οποία ο 78χρονος απέκτησε περισσότερες μετοχές έναντι του αδελφού του ο οποίος μέχρι τότε διατηρούσε τον ίδιο αριθμό μετοχών στην ανώνυμη εταιρεία.

Επίσης κατηγορείται ότι το ίδιο χρονικό διάστημα κατέθεσε τα πλαστογραφημένα πρακτικά στην Διεύθυνση Εμπορίου για δημοσίευση τα οποία και εντοπίστηκαν από τον αδελφό ο οποίος στη συνέχεια προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

 
Πηγή:  Η ΡΟΔΙΑΚΗ   - Dec 06, 2016

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More