Κυριακή, Οκτωβρίου 30, 2016

«Ίδρωσε», για να νικήσει ο Ολυμπιακός, 75-67, τον Κολοσσό Ρόδου


Παρά τη μέτρια εμφάνισή του ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε 75-67 του Κολοσσού Ρόδου στο ΣΕΦ κι έκανε το 4Χ4 στο ξεκίνημα της Α1.

Οι «ερυθρόλευκοι» που αγωνίστηκαν για λόγους τακτικής χωρίς τους Σπανούλη και Μιλουντίνοφ χρειάστηκαν σερί 8-0 στο τέλος από τους Μπιρτς, Γκριν, Παπανικολάου και Πρίντεζη για να μετατρέψουν το 67-67, 1.45'' πριν τη λήξη σε νίκη, 75-67, επί του Κολοσσού που αποδείχθηκε «σκληρό καρύδι».

Αυτή ήταν η 3η ήττα της ομάδας της Ρόδου που κοίταξε... κατάματα τον πρωταθλητή Ελλάδας για 38 λεπτά. Μία ακόμη μεγάλη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Ερικ Γκριν τελειώνοντας τον αγώνα με 18 πόντους, ενώ 15 πρόσθεσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου (και 7 ριμπάουντ) και 10 ο Κώστας Παπανικολάου.

Για τους Ροδίτες ο  Ρέλεφορντ πέτυχε 17 πόντους, 11 ο Ρέντιτς και 10 ο Γεωργαλής.

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είχε αγωνιστεί με ένεση στη μέση απέναντι στην Μπασκόνια στη Βιτόρια (κάνοντας ατομικό ρεκόρ ασίστ με 15 στη Euroleague) και έμεινε εκτός για να ξεκουραστεί ενόψει της «μάχης» με την πρωταθλήτρια Euroleague, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, την ερχόμενη Πέμπτη (3/11) στο ΣΕΦ.

Ο σέντερ του Ολυμπιακού είχε τραυματιστεί στο γόνατο (τενοντίτιδα) στον αγώνα με την Αναντολού Εφές και έμεινε εκτός για προληπτικούς λόγους. Ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, έβαλε στη δωδεκάδα τους Γιάννη Αθηναίου και Πάρη Μαραγκό.


Πηγή: naftemporiki - Oct 30, 2016

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More