Πέμπτη, Απριλίου 30, 2015

Πέντε ώρες διήρκησε το Υπουργικό Συμβούλιο


Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Η συνεδρίαση διήρκησε περίπου πέντε ώρες.

Νωρίτερα, κατά την εισήγησή του, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα υπάρξει λύση, σε ό,τι αφορά την ενδιάμεση συμφωνία.

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις "κόκκινες" γραμμές που έχουμε βάλει» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ενημερώνοντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγραματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός ανέλυσε στους υπουργούς όλες τις εξελίξεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε.

Σημείωσαν επίσης ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 11η Μαΐου ή και νωρίτερα, ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.


Πηγή: ΑΜΠΕ -naftemporiki-real

Ο Σημίτης έπαθε Αλτσχάιμερ - Του Λάκη Μπέλλου


♦ Φόρος για όσους μένουν σε νησιά, σε ξενοδοχεία από τριών αστέρων και πάνω. Αστραπιαία τη νύχτα όλα τα ξενοδοχεία έγιναν δύο αστέρων.

♦ Το πρωί τηλεφώνησα σε ξενοδοχείο και μου είπαν ότι είναι μηδέν αστέρων.

♦ Υπάρχουν πια και ξενοδοχεία -5 αστέρων.

♦ Πάνω από 70 ευρώ οι συναλλαγές στα νησιά με πιστωτική κάρτα. Μα καλά, δεν ξέρουν ότι έχουν κόψει όλες τις πιστωτικές κάρτες; Οπότε, τέρμα οι διακοπές σχεδόν για όλους.

♦ Αν είναι χρεωστικές οι κάρτες, κάποιος να τους πληροφορήσει ότι 10.000.000 λογαριασμοί έχουν υπόλοιπο 0 έως 0,75 ευρώ.

♦ Ακυρώνεται η επαναφορά της 13ης σύνταξης στους μικροσυνταξιούχους. Γιατί, ποιος πίστευε ότι θα επαναφερθεί για να ακυρωθεί;

♦ Δεν ήταν βλάβη του ΔΙΑΣ η καθυστέρηση 2-3 ωρών στην καταβολή των συντάξεων. Στρες τεστ της κυβέρνησης ήταν για το πόσο αντέχουν με κομμένη σύνταξη. Δεν είναι σχόλιο δικό μου. Του Μπάμπη στον ΣΚΑΪ είναι.

♦ Ο Κυριάκος διαμαρτύρεται έντονα για διορισμούς συγγενικών προσώπων στα υπουργικά γραφεία. Είναι το μόνο σπορ που δεν ξέρει το Μητσοτακέικο.

♦ Και οι Συριζανέλ καλά κάνουν. Πρώτα προσέχεις τους δικούς σου και μετά τους άλλους. Μπατζανάκηδες, πεμπτοξάδερφους.

♦ Η μόνη κατανοητή ανακοίνωση που έβγαλε ο Βαρουφάκης ως υπ. Οικονομικών είναι αυτή για τα Εξάρχεια.

♦ Με κάθε λεπτομέρεια τι έγινε και δεν έγινε. Μόνο το μενού δεν έγραφε και πόσο ήταν ο λογαριασμός. Και πόσο πουρμπουάρ άφησε.

♦ Πιο εύκολη για τον Γιάνη είναι η έξοδος από το ευρώ παρά η έξοδος στα Εξάρχεια.

♦ Η Μπιλντ έγραψε ότι τρεις-τέσσερις ώρες έτρωγε ο Γιάνης μέχρι επιτέλους να φανούν οι αντιεξουσιαστές.

♦ Πώς κυκλοφορεί ο Βαρουφάκης χωρίς ασφάλεια; Κυκλοφορεί με τη Δανάη, τι τους θέλει τους υπόλοιπους;

♦ Στην 5η θέση κατρακύλησε στη δημοφιλία ο Σαμαράς, ο οποίος δίνει μάχη σώμα με σώμα με τον Λεβέντη.

♦ Συγκινητικές στιγμές στο εφετείο, όπου συναντήθηκαν μετά από χρόνια ο Ακης με Σημίτη, Βενιζέλο, Βάσω. Η είδηση που βγήκε είναι ότι ο Σημίτης έχει πάθει Αλτσχάιμερ.

♦ Ο κατηγορούμενος είπε δυνατά και χαρούμενος «καλημέρα σε όλους», στους συντρόφους με τους οποίους έζησε αξέχαστες στιγμές.

♦ Ετεινε ο Ακης το χέρι του στον Σημίτη λέγοντας: «Πρόεδρε». Ο πρώην πρωθυπουργός τού έτεινε το χέρι ανέκφραστος και φάνηκε καθαρά ότι δεν θυμόταν καθόλου ποιος είναι ο ασπρομάλλης κύριος που είχαν φάει ψωμί κι αλάτι μαζί.

♦ Μετά ο Τσοχατζόπουλος έτεινε το χέρι στον Βενιζέλο, λέγοντάς του «Γεια σου Βαγγέλη». Εκείνος, γυρίζοντας το βλέμμα του αλλού, απάντησε ψυχρά «Γεια σου Ακη». Του απάντησε πιο ψυχρά από το να απαντούσε στη Ζωή.

♦ Η Βάσω είναι σε αρίστη κατάσταση γιατί συνομίλησε κιόλας με τον Ακη.

♦ Ο Παπαντωνίου δεν πήγε στο εφετείο. Δίδασκε -λέει- σε Πανεπιστήμιο στο Πακιστάν και τους έλεγε ότι το Χρηματιστήριο στο Ισλαμαμπάντ θα ξεπεράσει τις 7.000 μονάδες.


πηγή:  efsyn.gr

Ελληνορθόδοξος ιερέας καταδικάστηκε για παιδεραστία στις ΗΠΑ

Δώδεκα χρόνια φυλάκισης για Ελληνορθόδοξο ιερέα που είχε συλληφθεί για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκου και κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας .

Βαρύς ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης για τον Ελληνορθόδοξο ιερέα από το Μέιν, ο οποίος είχε συλληφθεί για τις κατηγορίες της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου και της κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας, καθώς του επεβλήθησαν συνολικά 12 χρόνια φυλάκισης.

Ο λόγος για τον ιερέα Αδαμάντιο Μητρόπουλο από το Μέιν, ιερατικό προϊστάμενο της τοπικής Ενορίας του Αγίου Γεωργίου τα τελευταία 13 χρόνια, ο οποίος θα εκτίσει 6,5 χρόνια στις φυλακές, ενώ το υπόλοιπο της ποινής του θα έχει ανασταλτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα όμως, το Δικαστήριο έδωσε εντολή για την μόνιμη καταχώρησή του στους καταλόγους των παιδεραστών, κάτι που αποτελεί μια βαρύτατη κοινωνική κύρωση.

Κατά την διάρκεια της απολογίας του, ο Αδαμάντιος Μητρόπουλος αρνήθηκε ότι είχε σεξουαλική συνεύρεση με το 15χρονο - τότε - παπαδοπαίδι την επίμαχη περίοδο (2006-2007), παραδέχθηκε όμως ότι άγγιξε τα γεννητικά του όργανα.

Η υπόθεση του π. Αδαμάντιου, η οποία αποκαλύφθηκε πριν από μερικούς μήνες, είχε προκαλέσει σοκ και κύμα οργής στην ελληνορθόδοξη κοινότητα του Μέιν.


Πηγή: newgreektv.com/ news247

Ανασύρονται οι δικογραφίες για Siemens και λίστα Λαγκάρντ, με εντολή Κωνσταντοπούλου - Το Ποτάμι επιφυλάσσεται ...

Οι υποθέσεις Siemens και Λίστας Λαγκάρντ θα διερευνηθούν κατά προτεραιότητα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Τις δικογραφίες για τις υποθέσεις της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ θα ανασύρει η Βουλή ώστε να εξεταστούν κατά προτεραιότητα από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπως ομοφώνως αποφασίστηκε μετά από την σχετική εισήγηση της προέδρου της Βουλής και προέδρου της Επιτροπής, Ζωής Κωνσταντοπούλου, κατά την πρώτη συνεδρίαση της νέας Συνόδου, την Πέμπτη.

Η κα Κωνσταντοπούλου μάλιστα, επικαλέστηκε Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας κατά την προηγούμενη κυβερνητική περίοδο, που καταγράφει 12 δις ετήσιες απώλειες από τη διαφθορά και αποφαίνεται ότι αν είχε παταχθεί η διαφθορά στην Ελλάδα η χώρα δεν θα είχε χρεοκοπήσει.

Καθίσταται πρόδηλη η υποχρέωση της Βουλής να ερευνήσει πρωτίστως τις δύο αυτές υποθέσεις, «δύο ζωντανά σκάνδαλα που κηλιδώνουν τον δημόσιο βίο της χώρας», ανέφερε η κα Κωνσταντοπούλου, προσθέτοντας πως για την μεν Siemens το μεγαλύτερο μέρους του υλικού δεν αξιοποιήθηκε δικαστικά, για την δε Λίστα Λαγκάρντ η συντριπτική πλειοψηφία των στοιχείων από την προκαταρκτική εξέταση, «θάφτηκε».

«Πράγματι υπάρχει η Έκθεση της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας. Ωστόσο, δεν είμαι βέβαιος αν οι μαθηματικοί υπολογισμοί είναι ακριβείς» ανέφερε από την πλευρά του ο βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου, δεδομένου ότι προηγουμένως η κα Κωνσταντοπούλου είπε πως η Έκθεση αυτή είναι της καθ' ύλην αρμόδιας υπηρεσίας και αναφέρεται στην θητεία του ως υπουργού Δικαιοσύνης. «Είναι πολύ σαφής η σύνδεση που γίνεται από μία Γενική Γραμματεία καθ' ύλην αρμόδια και σε χρόνο που δεν μπορεί να συνδεθεί με την παρούσα πολιτική κατάσταση και περίοδο», είπε η κα Κωνσταντοπούλου.

Επίσης ο κ. Αθανασίου, υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ στον τομέα καταπολέμησης της διαφθοράς, επισημαίνοντας πως τα νομοθετήματα που έφερε υπήρξαν ο λόγος για τον οποίο η χώρα μας βελτιώθηκε κατά 25 θέσεις στον δείκτη της κατάταξης των χωρών για την διαφθορά. Ακόμη ο κ. Αθανασίου, αφού δήλωσε ότι δεν υπάρχει αντίρρηση εκ μέρους της ΝΔ για την διερεύνηση των δύο υποθέσεων αυτών, αρνήθηκε όμως να παραδεχθεί την αναφορά της Προέδρου «ότι επιμελώς και τεχνηέντως οι υποθέσεις αποσιωπήθηκαν» επισημαίνοντας πως και οι δύο βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης. Και ο Γιάννης Τράγακης πάντως είπε πως οι φάκελοι των στοιχείων που είχε στην διάθεσή της η Βουλή εστάλησαν στην Δικαιοσύνη.

Η πρόταση της Προέδρου, εγκρίθηκε από όλα τα κόμματα δια των εκπροσώπων τους στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Το Ποτάμι επιφυλάσσεται επί της πρότασης για εξέταση των 'φακέλων' Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ

Την επιφύλαξή του να τοποθετηθεί στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας εξέφρασε ο Σπύρος Λυκούδης σχετικά με την εισήγηση της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου σύμφωνα με την οποία οι υποθέσεις της Siemens και της Λίστας Λαγκάρντ θα εξετασθούν κατά προτεραιότητα από την Επιτροπή.

Το Ποτάμι επιφυλάσσεται επί της εισήγησης της προέδρου και διευκρινίζει ότι θα μελετήσει το θέμα και θα εκφράσει την θέση του, δια του κ. Λυκούδη, στην επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής.

πηγή: news247 με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε κοντά σε συμφωνία που θα είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής

Αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε λύση, σε σύντομο διάστημα, σε ότι αφορά την ενδιάμεση συμφωνία εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης που έκανε στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγματεύσεων.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ανέλυσε στους υπουργούς όλες τις εξελίξεις και σε ποιο σημείο βρισκόμαστε. Εξάλλου, οι πηγές σημείωναν ότι η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρξει συμφωνία μέχρι την 11η Μαΐου ή και νωρίτερα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενη να ζητηθεί έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Τέλος, σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που δεν θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν είχε νόημα από τη στιγμή που οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη.

πηγή: . ΑΠΕ-ΜΠΕ - newsbeast - naftemporiki- in.gr
------------------------------------


Ενώ οι δανειστές παίζουν το χαρτί του Grexit η κυβέρνηση δηλώνει αισιόδοξη για συμφωνία εντός των κόκκινων γραμμών

  
Ενώ το ΔΝΤ και ο επικεφαλής του Eurogroup παίζουν -επικίνδυνα- για άλλη μια φορά το χαρτί του Grexit, η ελληνική πλευρά δηλώνει αισιόδοξη ότι η συμφωνία είναι κοντά και χωρίς να ξεπερνά τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, αυτό τόνισε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο υπουργικό Συμβούλιο που ξεκίνησε αργά το απόγευμα και στο οποίο συζητήθηκαν όλα τα ανοικτά ζητήματα.

«Είμαι αισιόδοξος ότι είμαστε κοντά σε συμφωνία η οποία θα κινείται στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής που έχουμε λάβει και θα ορίζεται από τις κόκκινες γραμμές που έχουμε βάλει» επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου για την πορεία των διαπραγραματεύσεων.

Έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαΐου

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός θέλει συμφωνία μέχρι την 11η Μαΐου ή και νωρίτερα ενώ ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ζητηθεί έκτακτη σύγκληση του Eurogroup.

Χωρίς συζήτηση για το Πολυνομοσχέδιο

Σχετικά με το πολυνομοσχέδιο που δεν συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, κυβερνητικές πηγές εξηγούσαν ότι δεν είχε νόημα να το φέρουν από τη στιγμή που οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες είναι σε εξέλιξη. Ο πρωθυπουργός πάντως αναφέρθηκε σε διάφορες ιδέες που υπάρχουν και συζητούνται.

Διαπραγμάτευση

Η αίσθηση που υπάρχει πάντως στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ότι έχει επέλθει σημαντική πρόοδος που επιβεβαιώθηκε στο Brussels Group, και εκτιμούσαν ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει μια ενδιάμεση συμφωνία.

πηγή: huffingtonpost.gr - 30/04/2015 8:18 μ.μ

Οι Βρυξέλλες βάζουν «πάγο» στα σενάρια γα συμφωνία έως την Κυριακή

«Φρένο» βάζουν οι Βρυξέλλες σε σενάρια και προσδοκίες για συμφωνία έως την Κυριακή, δείχνοντας ότι το «μαρτύριο της σταγόνας» θα παραταθεί για την Ελλάδα έως την έσχατη ώρα.

Κοινοτικές πηγές σχολιάζουν με ιδιαίτερη επιφύλαξη δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο Αθήνα και πιστωτές επιδιώκουν την επίτευξη κατ' αρχήν συμφωνίας μέσα στο επόμενο τριήμερο. Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι οι διαβουλεύσεις του Brussels Group θα συνεχιστούν εντατικά έως και την Κυριακή και θα καλύψουν όλα τα θέματα, πρόσθεταν ωστόσο ότι δεν μοιάζει ρεαλιστική η αισιοδοξία για επίτευξη συμφωνίας σε τόσο σύντομο χρόνο.

Την «εντατικοποίηση» των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group χαιρέτισε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχινάς επισημαίνοντας ότι η Επιτροπή αναμένει να δει προοδο. Ο κ. Σχινάς είπε ότι στις διαβουλεύσεις εμπλέκονται ανώτεροι αξιωματούχοι και τεχνικοί εμπειρογνώμονες από όλες τις πλευρές και τόνισε: «Καλωσορίζουμε αυτό το βήμα για εμβάθυνση και εντατικοποίηση των επαφών και αναμένουμε να δούμε πρόοδο».

Από την πλευρά της, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομίας Πιερ Μοσκοβισί, υπογράμμισε και πάλι ότι έχει σημασία τη σημασία τα πρόσωπα που εμπλέκονται από ελληνικής πλευράς στις διαπραγματεύσεις να έχουν σαφείς εντολές διαπραγμάτευσης.

Η κυρία Μπράιτχαρτ είπε ακόμη ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στην ελληνική και την κοινοτική πλευρά για την εκταμίευση ποσού που θα μπορούσε να φτάσει τα 3 δισ. ευρώ εντός του 2015 και το οποίο θα προέρχεται από τα μη χρησιμοποιηθέντα ποσά του προηγούμενου ΕΣΠΑ. Η ίδια ανέφερε ότι έχουν ήδη δεσμευθεί πάνω από 200 εκατ. ευρώ.


πηγή:  tvxs

Bloomberg: Μετά από παρέμβαση Τσίπρα αρχική συμφωνία την Κυριακή

Επιταχύνονται οι συνομιλίες της Αθήνας με τους δανειστές της, με στόχο την πρόοδο για την επίτευξη συμφωνίας ακόμα και στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αναφέρει το Bloomberg, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η ελληνική κυβέρνηση στέλνει αντικρουόμενα μηνύματα για την πρόθεσή της να συμφωνήσει σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις.

Σύμφωνα με δύο πηγές που εμπλέκονται στις συνομιλίες και τις  οποίες επικαλείται το Bloomberg, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στο να ξεμείνει από ρευστό, πιθανότατα και την ερχόμενη εβδομάδα.

Ως εκ τούτου, τονίζεται στο δημοσίευμα, οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε εντατικές διαπραγματεύσεις με στόχο την επίτευξη μιας αρχικής συμφωνίας την Κυριακή 3 Μαϊου.

Κάτι τέτοιο θα επέτρεπε στους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup να υπογράψουν τη συμφωνία στην επόμενη τακτική συνεδρίαση τους, στις 11 Μαϊου, τονίζουν οι εν λόγω αξιαμωτούχοι.

Καθοριστικός παράγοντας, αναφέρει το πρακτορείο, είναι η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να παρέμβει και να παίξει σημαντικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις, ώστε να ξεπεραστούν τα εμπόδια. Κάτι που φέρεται να αποτιμήθηκε θετικά από τους δανειστές, καταλήγει το δημοσίευμα.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει και το λένε όλοι. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η «Ημερησία του Σαββάτου» που κυκλοφορεί εκτάκτως την Πέμπτη, αν δεν υπάρξει συμφωνία τις επόμενες ημέρες τότε υπάρχει σοβαρό κίνδυνος να κόψει ο Μ. Ντράγκι τη ρευστότητα μέσω του ELA.

Κόκκινες γραμμές

«Δεν υποχωρούμε από τις “κόκκινες γραμμές” που έθεσε ο πρωθυπουργός. Η λαϊκή εντολή μάς δεσμεύει σε κάποια ζητήματα που θεωρούνται κομβικά».

Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος χθες ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις αναφορές Ευρωπαίων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, ότι εάν υπάρξει υποχώρηση είτε στο ασφαλιστικό είτε στο εργασιακό είτε στο φορολογικό, τότε θα επέλθει συμφωνία.

«Εμείς δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια» είπε και, σε ερώτηση ειδικά για το συνταξιοδοτικό, ο συγκεκριμένος αξιωματούχος, που μετείχε στη συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης στο υπουργείο Οικονομικών, δήλωσε κατηγορηματικά ότι «δεν συζητάμε για μείωση των συντάξεων».

«Εμείς», πρόσθεσε, «θέλουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία, το ταχύτερο δυνατόν- ενδεχομένως και με ένα έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαΐου- την οποία συνδέουμε με μια λύση στο ζήτημα της ρευστότητας». Δήλωσε ότι θα αρκούσε μια σημαντική πρόοδος για τη λύση στη ρευστότητα και μια απόφαση της ΕΚΤ για τα έντοκα γραμμάτια θα είναι πολύ γρήγορη διαδικασία για τη ρευστότητα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, στο υπουργικό συμβούλιο στις 5 το απόγευμα θα παρουσιαστεί ένα προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη». Κατ’ αυτόν, το νομοσχέδιο δεν είναι «”μαρμάρινη πλάκα”, ούτε υπόθεση 1- 2 ημερών, μπορεί να μην κλείσει σε ένα υπουργικό». Μεταξύ των εκκρεμών θεμάτων είναι και αυτό των πλειστηριασμών, για το οποίο θα αποφασιστεί αύριο.

Το νομοσχέδιο θα υποβληθεί στο Brussels Group (συνεδριάζει εκ νέου αύριο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων από την Ελλάδα), όταν καταλήξει η κυβέρνηση.

Η συζήτηση θα γίνει στις γνωστές θεματικές ενότητες (φορολογική διοίκηση, δημόσια διοίκηση, δημόσια περιουσία) και στις διαφωνίες που έμειναν από το προηγούμενο Brussels Group.

Σημειώνεται, ότι στην κυβέρνηση μεταφέρεται ένα θετικό κλίμα από το Euro Working Group, που επίσης συνέρχεται στη βελγική πρωτεύουσα.


πηγή:  http://mignatiou.com - April 30, 2015

Ξεκινά την Παρασκευή η αντιπυρική περίοδος – Όλες οι οδηγίες-συμβουλές της Πυροσβεστικής

Σε εγρήγορση θα βρίσκονται από αύριο όλες οι υπηρεσίες της Πυροσβεστικής, καθώς ξεκινά η αντιπυρική περίοδος.

Αξιωματικοί του Σώματος υπενθυμίζουν ότι οι δασικές πυρκαγιές που εκδηλώνονται κάθε χρόνο στη χώρα μας οφείλονται κατά μεγάλο ποσοστό στην ανθρώπινη αμέλεια. Έτσι, δημοσιεύουν τις παρακάτω οδηγίες-συμβουλές προς τους πολίτες:

Για να μην προκαλέσουμε πυρκαγιά από αμέλεια

Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα και σπίρτα, όταν βρισκόμαστε στο δάσος. Το τσιγάρο αποτελεί την πρώτη αιτία πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια.

Δεν καίμε ξερά χόρτα, κλαδιά, καλάμια και σκουπίδια στην ύπαιθρο.

Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες).

Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.

Αν είστε κυνηγός ή εκδρομέας

Μην κάνετε χρήση φωτιάς και υπαίθριων ψησταριών. Είναι προτιμότερο να πάρετε μαζί σας έτοιμα τρόφιμα.

Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

Τηρείστε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης σε περιόδους υψηλού κινδύνου.

Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και όπου βλέπετε ότι αναδύεται καπνός να ενημερώνετε άμεσα.

Οι εκδρομείς να επιλέγουν τους οργανωμένους εκδρομικούς χώρους

Όταν οδηγείτε στο δάσος και ο κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς είναι υψηλός.

Ποτέ μην πετάτε αναμμένο το τσιγάρο από το παράθυρο του αυτοκινήτου.

Ποτέ μην σταθμεύετε το όχημά σας σε σημεία που υπάρχουν ξηρά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

Έχετε υπόψη σας ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά.

Αν το σπίτι σας βρίσκεται μέσα ή κοντά σε δάσος

Δημιουργείστε μια αντιπυρική ζώνη γύρω από το σπίτι καθαρίζοντας, τα ξερά χόρτα τα φύλλα, τις πευκοβελόνες και τα κλαδιά.

Απομακρύνετε τα ξερά κλαδιά από τα δένδρα και τους θάμνους.

Μην αφήνετε τα κλαδιά των δένδρων να ακουμπούν στους τοίχους, τη στέγη και τα μπαλκόνια του σπιτιού, κλαδέψτε τα.

Αραιώστε τη δενδρώδη βλάστηση έτσι ώστε τα κλαδιά του ενός δένδρου να απέχουν τουλάχιστον 3 μέτρα από τα κλαδιά του άλλου. Για ακόμη μεγαλύτερη προστασία απομακρύνουμε τη δενδρώδη και θαμνώδη βλάστηση γύρω από το κτίσμα σε απόσταση τουλάχιστον 10 μέτρων εφόσον οι εργασίες καθαρισμού της φυσικής βλάστησης που επιβάλλονται για την προστασία των κτιρίων δεν προσκρούουν σε καμία περίπτωση στις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας.

Μην τοποθετείτε πλαστικές υδρορροές ή σωλήνες στους τοίχους του σπιτιού.

Μην αποθηκεύετε εύφλεκτα αντικείμενα κοντά στο σπίτι.

Τοποθετείτε τα καυσόξυλα σε κλειστούς και προφυλαγμένους χώρους.

Μην κατασκευάζετε ακάλυπτες δεξαμενές καυσίμου κοντά στο σπίτι.

Προμηθευτείτε τους κατάλληλους πυροσβεστήρες και φροντίζετε για τη συντήρησή τους.

Εξοπλιστείτε με σωλήνα ποτίσματος με μήκος ανάλογο της περιοχής που θέλετε να προστατεύσετε.

Εξοπλιστείτε με μια δεξαμενή νερού, μια απλή αντλία που λειτουργεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και ένα σωλήνα νερού.

Πως πρέπει να ενεργήσετε μόλις αντιληφθείτε μια πυρκαγιά.


Τηλεφωνήστε ΑΜΕΣΩΣ στον αριθμό κλήσης 199 και δώστε σαφείς πληροφορίες για την τοποθεσία και το ακριβές σημείο που βρίσκεστε, καθώς και πληροφορίες για τη συγκεκριμένη θέση που βλέπετε την πυρκαγιά.

Περιγράψτε το είδος της βλάστησης που καίγεται.

Προσδιορίστε την κατεύθυνση της πυρκαγιάς.

Η κλήση στον αριθμό αυτό είναι χωρίς χρέωση τόσο από σταθερό όσο και από κινητό τηλέφωνο. Επίσης, στα καρτοτηλέφωνα δεν απαιτείται η εισαγωγή τηλεκάρτας. Σε περίπτωση που το κινητό τηλέφωνο μας δείχνει την ένδειξη «κλήσεις έκτακτης ανάγκης» ή «εκτός δικτύου» τηλεφωνείστε στο 112, το οποίο είναι επίσης αριθμός έκτακτης ανάγκης για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση.


πηγή:  huffingtonpost -

Προσλήψεις χιλίων οπλιτών με απόφαση Καμμένου

1.000 νέες θέσεις οπλιτών για διάστημα έως 3 ετώνπροκηρύσσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας με απόφαση του Πάνου Καμμένου. Στόχος είναι αφενός η κάλυψη των αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, αφετέρου η αντιμετώπιση της ανεργίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπεγράφη από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο σχετική απόφαση για τη δρομολόγηση των απαιτούμενων, από την κείμενη νομοθεσία, διαδικασιών για ανακατάταξη στους κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων 1.000 συνολικά (600 στρατό ξηράς, 200 Πολεμικό Ναυτικό, 200 Πολεμική Αεροπορία) οπλιτών για βραχεία περίοδο δυο ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί για ακόμη ένα έτος.

«Η δυνατότητα ανακατάταξης δίνεται μόνο σε οπλίτες που υπηρετούν και όχι σε εφέδρους αμέσως μετά και σε συνέχεια της εκπλήρωσης της θητείας τους. Οι παραπάνω οπλίτες θα συνεχίζουν να υπηρετούν στις μονάδες από τις οποίες και θα απολύονται και οι οποίες έχουν καθορισθεί με σχετική υπουργική απόφαση χωρίς δυνατότητα μετάθεσης» σημειώνεται.

πηγή: koutipandoras.gr

Μητρόπουλος: Το ΣτΕ έκρινε παράνομες όλες τις μειώσεις συντάξεων - ΒΙΝΤΕΟ

Απόφαση-βόμβα του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία είναι οριστική, έφερε στο φως της δημοσιότητας ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος.

«Φαίνεται ότι στην κρισιμότερη φάση των διαπραγματεύσεων το ανώτατο δικαστήριο θέλησε να αναδείξει ένα ζήτημα, να διεκδικήσει ρόλο και να βάλει ασπίδα προστασίας. Με απόφασή του κρίνει παράνομες και αντισυνταγματικές όλες τις μειώσεις από το 2012 για κύριες και επικουρικές συντάξεις και αντισυνταγματικές όλες τις ρήτρες με πρώτα την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος», τόνισε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1.

 Και σημείωσε: «Ο,τι αποτέλεσε μείωση κύριων και επικουρικών από το καλοκαίρι του 2012 και μέχρι τώρα και εκτιμώντας τη συνταγματικότητα της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος θεωρεί ότι είναι ρήτρα διαρκούς μείωσης των επικουρικών συντάξεων».

Στο ερώτημα αν αυτή η απόφαση εμποδίζει, πολιτικά, την κυβέρνηση να προχωρήσει σε συμφωνία με τους δανειστές ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή που έρχεται αυτή η απόφαση είναι ένα ισχυρό διαπραγματευτικό όπλο στα χέρια της κυβέρνησης αφού το ανώτατο δικαστήριο σε ολομελειακή σύνθεση είπε ότι είναι αντισυνταγματικές οι μειώσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο η απόφαση αφορά περίπου 3 εκατομμύρια συνταξιούχους, ενώ σχετικά με το ετήσιο κόστος της ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής είπε χαρακτηριστικά:«Είναι πολλά, είναι απίθανα πολλά. Είναι πλέον των 2 δισ. ευρώ τον χρόνο».
πηγές: real.gr, enikos.gr

Δέσμευση καταθέσεων επιχειρηματία. - Ξέχασε να δηλώσει 40 εκ. ευρώ...


Τραπεζικές καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία διευθύνοντα συμβούλου τεχνικής εταιρείας δέσμευσε το Κέντρο Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου, ύστερα από τη διαπίστωση αδήλωτων εισοδημάτων ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος φορολογούμενος είχε καταθέσει στον τραπεζικό του λογαριασμό 7 εκατ. ευρώ το 2004 και επιπλέον 33 εκατ. ευρώ το 2005, τα οποία δεν δικαιολογούνταν από τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που είχε υποβάλει στην εφορία.

Από τον έλεγχο προέκυψε ότι τα ποσά αυτά προέρχονταν από τα ταμεία της τεχνικής εταιρείας και δεν είχαν δηλωθεί.

Το Κέντρο Ελέγχου Φορολογούμενων Μεγάλου Πλούτου προχώρησε στη δέσμευση καταθέσεων και περιουσιακών στοιχείων του φορολογούμενου ύψους 20 εκατ. ευρώ, με βάση τους διαφυγόντες φόρους και τα πρόστιμα που προκύπτουν από την υπόθεση.

Ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε με σύστημα ανάλυσης κινδύνου, το οποίο εφαρμόζεται στα στοιχεία 65 cd που έχουν περιέλθει στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και αφορούν την κίνηση τραπεζικών λογαριασμών εκατοντάδων χιλιάδων μεγαλοκαταθετών για την περίοδο 2002 - 2012.
 

Πηγές: ΑΜΠΕ,naftemporiki,news247

Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Δεληκάρης με σοβαρό πρόβλημα υγείας


Στο «Γ.Γεννηματάς» με σοβαρό πρόβλημα υγείας νοσηλεύεται ο παλιός άσος του Ολυμπιακούς Γιώργος Δεληκάρης. 

Ο Δεληκάρης εισήχθη εσπευσμένα τα ξημερώματα στο νοσοκομείο με σοβαρό πρόβλημα υγείας για το οποίο δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες. 

Ο μεγάλος άσος του Ολυμπιακού και της Εθνικής ομάδας, έχει τα τελευταία χρόνια αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας.


Πηγή: www.lifo.gr

Τουρισμός: Τον φορολογικό αιφνιδιασμό τρέμουν οι ξενοδόχοι

Την αποδοχή των ξενοδόχων συναντά η χρήση πιστωτικών καρτών στις συναλλαγές. Ενόχληση και σύγχυση από τα σενάρια για το ειδικό τέλος διαμονής. Για χαμηλή απόδοση του μέτρου προειδοποιούν κορυφαίοι παράγοντες του χώρου. 

Στάση αναμονής τηρεί ο τουριστικός κόσμος της χώρας εν όψει των οριστικών αποφάσεων της κυβέρνησης για τα μέτρα που θα αφορούν στον τουρισμό και θα συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Διαμετρικά αντίθετης υποδοχής έτυχαν εκ μέρους κορυφαίων παραγόντων του τουρισμού τα σενάρια για την εισαγωγή της χρήσης «πλαστικού χρήματος» στις συναλλαγές άνω των 70 ευρώ αλλά και της επιβολής ειδικού τέλους διαμονής των ξένων επισκεπτών στα καταλύματα της χώρας.

Το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας στις συναλλαγές πάνω από ένα ορισμένο ποσό, φαίνεται πως συναντά την καθολική αποδοχή των επιχειρηματιών του τουρισμού.

Μιλώντας στο Euro2day.gr ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) Ανδρέας Ανδρεάδης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ενδεχόμενη υιοθέτηση του συγκεκριμένου μέτρου, υπενθυμίζοντας πως αποτελεί επίσημη θέση του ΣΕΤΕ που έχει προτείνει την εφαρμογή του σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική καταβολή της μισθοδοσίας.

Άλλες ξενοδοχειακές πηγές, ωστόσο, με τις οποίες επικοινώνησε το Euro2day.gr επεσήμαναν πως για να εφαρμοστεί καθολικά το μέτρο απαιτείται εύλογος χρόνος και σειρά ρυθμίσεων. Ανέφεραν χαρακτηριστικά πως, μεταξύ άλλων, θα πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα του πλαφόν τζίρου που ορίζουν οι τράπεζες προκειμένου να παραχωρούνται δωρεάν στους επιχειρηματίες, οι μηχανές αναγνώρισης των πιστωτικών καρτών.

Ενόχληση και σύγχυση, την ίδια στιγμή, προκάλεσαν τα σενάρια για πιθανή επιβολή τέλους διαμονής στα τουριστικά καταλύματα υψηλών κατηγοριών σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της χώρας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ) και αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος επισημαίνει τις αναταράξεις που προκαλεί στην ταξιδιωτική αγορά η αιφνιδιαστική αλλαγή δεδομένων ενώ έχει, ήδη, ξεκινήσει η φετινή τουριστική περίοδος. «Διαχρονικά επισημαίνουμε στις κυβερνήσεις της χώρας πόσο λανθασμένη είναι η πρακτική των αιφνιδιασμών, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση με τους εμπλεκόμενους φορείς. Προφανώς οι αποφάσεις λαμβάνονται από την εκάστοτε κυβέρνηση αλλά θα ήταν καλύτερο να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους ώστε να είναι σε θέση να επιλέξει τον κατάλληλο τρόπο και χρόνο εφαρμογής ενός μέτρου» σημείωσε.

Ιδιαίτερη ενόχληση και σύγχυση φαίνεται πως έχουν προκαλέσει στους επιχειρηματίες του χώρου οι διαρροές σύμφωνα με τις οποίες άλλοτε εξετάζεται η επιβολή τέλους ανά επισκέπτη και άλλοτε η επιβολή τέλους διαμονής που θα κλιμακώνεται από 3% -5% επί του τζίρου των ξενοδοχείων τριών έως πέντε αστέρων.

Η σύγχυση, επισημαίνουν ξενοδοχειακοί κύκλοι, θα μπορούσε να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις καθώς, ήδη, ξενοδόχοι σκέφτονταν να αυξήσουν τις τιμές τους προκειμένου το όποιο τέλος επιβληθεί.

Κάτι τέτοιο, υποστηρίζουν, θα δημιουργούσε την εντύπωση ότι ακριβαίνει η Ελλάδα με αποτέλεσμα ξένοι επισκέπτες να επιλέξουν τελικά άλλον προορισμό. Θέμα το οποίο ενδεχομένως θα αποκτούσε μεγαλύτερη σημασία αν υπολογίσει κανείς ότι στη φετινή χρονιά αναμένονταν πολλές κρατήσεις της «τελευταίας στιγμής» (last minute bookings).

Την ίδια στιγμή κορυφαίοι επιχειρηματίες του τουρισμού εκτιμούν πως η επιβολή ειδικού τέλους διαμονής θα αποδειχθεί μέτρο χαμηλής απόδοσης.

Ο ΣΕΤΕ φέρεται να έχει στη διάθεσή του κάποιες πρώτες επεξεργασίες σύμφωνα με τις οποίες τα αναμενόμενα έσοδα που θα εισπράξει η κυβέρνηση από το συγκεκριμένο μέτρο δεν θα υπερβούν τα 12-15 εκατ. ευρώ. Γνωστοί ξενοδόχοι εξηγούσαν στο Euro2day.gr πως το ποσό προκύπτει αν υπολογίσει κανείς πως τα συνολικά έξοδα των ξενοδοχείων φθάνουν τα 4,5 δις. Ευρώ και των πολυτελών μονάδων πέντε αστέρων το 1,5 δισ. ευρώ.

Ξενοδοχειακοί κύκλοι, την ίδια στιγμή, σημείωναν πως αν η κυβέρνηση υπερβάλλει στο ποσό που προσδοκά να εισπράξει από την εφαρμογή τέλους διαμονής, ίσως υποχρεωθεί στη συνέχεια να αναζητήσει πρόσθετα ισοδύναμα μέτρα.

Οι δανειστές, ωστόσο, φέρονται να είναι ενήμεροι για τα αριθμητικά δεδομένα του μέτρου.

Σημειώνουμε πως τα τεχνικά κλιμάκια του Brussels Group έχουν αποκαταστήσει απευθείας επικοινωνία με βασικούς τουριστικούς φορείς, όπως ο ΣΕΤΕ, εδώ και μια βδομάδα.

Ενδεικτικό, πάντως, της σύγχυσης που προκαλούν οι διαρροές για το πιθανολογούμενο ειδικό τέλος διαμονής είναι το γεγονός πως αρκετοί ξενοδόχοι το συνέδεαν με το τέλος διαμονής που εισπράττεται σε κάποιες πόλεις όπως η Ρώμη ή η Μπρυζ, το οποίο αποτελεί δημοτικό φόρο και είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα.


Παναγιώτης Δ. Υφαντής
πηγή: euro2day.gr-30 Απριλίου 2015

Το Γερμανικό κρατικό κανάλι υπέρ του Βαρουφάκη : 'Φτύσε τη δημοκρατία, κάνε ό,τι σου λέμε εμείς'

Ευρώπη εναντίον Γιάνη Βαρουφάκη με διαταγές, μαστίγιο και απαιτήσεις για λιγότερη δημοκρατία. Το Γερμανικό κρατικό κανάλι, "χτυπάει" ξανά. Δείτε το εύστοχο σχόλιο για τον Έλληνα υπ. Οικονομικών και τις πιέσεις που δέχεται, με υπότιτλους (Video)

Ο Μαξ Ούτχοφ είναι πλέον αναγνωρίσιμος στη χώρα μας. Ο ένας εκ των δύο κεντρικών παρουσιαστών της σατιρικής εκπομπής Die Anstalt του Γερμανικού κρατικού ZDF, πήρε εκ νέου θέση υπέρ της χώρας μας και μάλιστα, υπέρ του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ο Ούτχοφ εμφανίστηκε με ένα μαστίγιο στο χέρι και είπε, σχολιάζοντας την κριτική και τις πιέσεις που έχει δεχθεί ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών το τελευταίο διάστημα:

"Κάτσε Βαρουφάκη. Κάτσε. Τι έχεις εκεί; Τέρμα. Φτύσε την δημοκρατία. Βγάλε την από το στόμα σου!".

Δείτε το σκετς με ελληνικούς υπότιτλους:


"Με τον καιρό αρχίζει να μου αρέσει η υποταγή των άλλων. Και γιατί όχι άλλωστε; Βλέπετε, είμαι λευκός, είμαι αρρενωπός, είμαι Γερμανός κι απ' όσο μπορώ να δω είμαι ΕΓΩ αυτός που βάζει τους άλλους στη θέση τους", λέει στα παραπάνω πλάνα ο παρουσιαστής για να προσθέσει σε άλλο σημείο:

"Οι υπουργοί οικονομικών της ΕΕ συναντήθηκαν στη Ρίγα κι ο Έλληνας υπουργός εκφώνησε λόγο με θέμα τα αίτια, τις επιπτώσεις και τις λύσεις για το πρόβλημα της κρίσης. Και τι έκαναν οι συνάδελφοι του, οι υπουργοί των υπολοίπων χωρών;  Έκλειναν τα αφτιά τους. Τι φέρνεις εκεί; ΛΑΘΟΣ ΛΙΣΤΑ! Αυτή είναι η λάθος λίστα!

Ένας ειδικός αναλυτής οικονομίας του περιοδικού Spiegel, έγραψε πρόσφατα "μα ναι... πολλά από αυτά που λέει ο κ. Βαρουφάκης είναι σωστά αλλά... σε τι βοηθούν όλα αυτά τώρα;". Μια πολιτική αναγνωρίζεται ως λάθος, αλλά για λόγους παραδειγματισμού συνεχίζεται να εφαρμόζεται. Κι έτσι, οι ισχυροί θα βάλουν τα πολιτικά τους avatar, και οι πολύτιμοι συνεργάτες τους, οι αίθουσες σύνταξης θα πουν, στα πρόσωπα των θυμάτων τους: Βαριόμαστε".

Ο κόσμος χειροκρότησε τον Ούτχοφ ο οποίος μαζί με τον Κλάους φον Βάγκνερ είχαν πρόσφατα αφιερώσει ολόκληρη την 50λεπτη εκπομπή τους στη χώρα μας αναλύοντας με χιούμορ την πολιτική της τρόικας στα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων.
 
Στην ίδια εκπομπή είχε εμφανιστεί και ο Αργύρης Σφουντούρης που σαν παιδί, είχε επιζήσει της σφαγής του Διστόμου.

Η εμφάνιση του είχε συγκινήσει, είχε συζητηθεί, ενώ πρόσφατα με τον ηλικιωμένο πλέον Σφουντούρη που μάχεται για τις πολεμικές αποζημιώσεις, είχε συναντηθεί και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Χρήστος Δεμέτης

Υποτιτλισμός - βίντεο: Theo Collins

πηγή:  news247

Τετάρτη, Απριλίου 29, 2015

Την αντικατάσταση του Ντάισελμπλουμ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας - Του πιτσιρίκου

Την αντικατάσταση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με την Άνγκελα Μέρκελ. 

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως ο Ντάισελμπλουμ είναι ακατάλληλος για αυτή τη θέση και βάζει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του εξομολογήθηκε πως ποτέ δεν συμπάθησε τον Ντάισελμπλουμ αλλά τον κρατούσε στην θέση του προέδρου του Eurogroup, γιατί τον γουστάρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε ακόμα στον Αλέξη Τσίπρα πως ο Ντάισελμπλουμ συμπαθεί πολύ τον Σόιμπλε και του αλλάζει τις πάνες για την ακράτεια.

Σε ερώτηση της Άνγκελα Μέρκελ ποιον θεωρεί καταλληλότερο για πρόεδρο του Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας της είπε πως ο ιδανικός πρόεδρος του Eurogroup είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως ο Ντάισελμπλουμ είναι ακατάλληλος για αυτή τη θέση και βάζει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του εξομολογήθηκε πως ποτέ δεν συμπάθησε τον Ντάισελμπλουμ αλλά τον κρατούσε στην θέση του προέδρου του Eurogroup, γιατί τον γουστάρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Η Άνγκελα Μέρκελ είπε ακόμα στον Αλέξη Τσίπρα πως ο Ντάισελμπλουμ συμπαθεί πολύ τον Σόιμπλε και του αλλάζει τις πάνες για την ακράτεια.

Σε ερώτηση της Άνγκελα Μέρκελ ποιον θεωρεί καταλληλότερο για πρόεδρο του Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας της είπε πως ο ιδανικός πρόεδρος του Eurogroup είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Η Άνγκελα Μέρκελ ενθουσιάστηκε με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, και από αύριο ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup.

Τώρα όλοι αναμένουν με αγωνία τις διαπραγματεύσεις του νέου πρόεδρου του Eurogroup, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, από τις οποίες θα κριθεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν μπορεί μωρέ η άχαρη, δεν μπορεί.


pitsirikos 
29 Απρ, ’15

Αισιοδοξία από Μαξίμου: «Θετική κατάληξη» μέχρι την Κυριακή

Για «θετική κατάληξη» στις διαπραγματεύσεις μέχρι την Κυριακή κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, σημειώνοντας πως «το κλίμα στο Euro Working Group ήταν καλό και η αναδιοργάνωση της διαπραγματευτικής ομάδας δείχνει την θέληση της χώρας για συμφωνία».

Από την κυβέρνηση αναφέρουν πως υπάρχει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, ενώ οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως σε αυτό το πλαίσιο «ο πρωθυπουργός θα αναλάβει πρωτοβουλίες προχωρώντας σε νέο γύρο τηλεφωνικών επικοινωνιών με τους Ευρωπαίους ομολόγους του». 

Στόχος του Αλέξη Τσίπρα είναι ένας έντιμος συμβιβασμός και μια τελική συμφωνία με τους εταίρους την επόμενη εβδομάδα.

Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προωθεί το πολυνομοσχέδιο που εκτιμά πως θα ξεκλειδώσει την ενδιάμεση συμφωνία με τους πιστωτές. Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε πως η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία «το ταχύτερο δυνατό» ενδεχομένως και με ένα έκτακτο Eurogroup πριν τις 11 Μαΐου, ενώ διεμήνυσε πως «δεν υποχωρούμε από τις "κόκκινες γραμμές" που έθεσε ο Πρωθυπουργός».

«Η λαϊκή εντολή μας δεσμεύει σε κάποια ζητήματα που θεωρούνται κομβικά» δήλωσε ο αξιωματούχος που συμμετείχε στη σύσκεψη της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης, ερωτηθείς για τη στάση της κυβέρνησης σχετικά με τις αναφορές Ευρωπαίων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες, ότι εάν υπάρξει υποχώρηση είτε στο ασφαλιστικό είτε στο εργασιακό είτε στο φορολογικό, τότε θα επέλθει συμφωνία. «Εμείς δεν παίζουμε πολιτικά παιχνίδια» είπε και σε ερώτηση ειδικά για το συνταξιοδοτικό τόνισε πως «δεν συζητάμε για μείωση συντάξεων».

Ακόμη τόνισε πως η ελληνική πλευρά δεν συνδέει τη συμφωνία με μια λύση στο ζήτημα της ρευστότητα. Όπως υπογράμμισε «θα αρκούσε μια σημαντική πρόοδος για τη λύση στη ρευστότητα και μια απόφαση της ΕΚΤ για τα έντοκα γραμμάτια θα είναι πολύ γρήγορη διαδικασία για τη ρευστότητα».

Ο ίδιος αξιωματούχος τόνισε πως ένα προσχέδιο του πολυνομοσχεδίου, με βάση τη «λίστα Βαρουφάκη», θα παρουσιαστεί στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη. Το νομοσχέδιο δεν είναι «"μαρμάρινη πλάκα", ούτε υπόθεση 1- 2 ημερών, μπορεί να μην κλείσει σε ένα υπουργικό», σημείωσε. Μεταξύ των εκκρεμών θεμάτων είναι και αυτό των πλειστηριασμών, για το οποίο θα αποφασιστεί αύριο.

Το νομοσχέδιο θα υποβληθεί και στο Brussels Group το οποίο συνεδριάζει εκ νέου αύριο στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή και υπηρεσιακών παραγόντων από την Ελλάδα, όταν καταλήξει η κυβέρνηση. Αύριο, η συζήτηση θα γίνει στις γνωστές θεματικές ενότητες (φορολογική διοίκηση, δημόσια διοίκηση, δημόσια περιουσία) και στις διαφωνίες που έμειναν από το προηγούμενο Brussels Group. Σημειώνεται, ότι στην κυβέρνηση μεταφέρεται ένα θετικό κλίμα από το Euro Working Group, που επίσης συνέρχεται στη βελγική πρωτεύουσα.

πηγή: tvxs

Έκκληση 12χρονου κοριτσιού που επέζησε σε ναυάγιο στη Μεσόγειο προς τους συμπατριώτες της


Επιστολή με την οποία καλεί όσους συμπατριώτες της θέλουν να ταξιδέψουν προς την Ευρώπη να μην το κάνουν έγραψε ένα 12χρονο κορίτσι από τη Γκάμπια, που επιβίωσε από ένα ναυάγιο στη Μεσόγειο στο οποίο η οικογένειά της χάθηκε μαζί με άλλους 400 ανθρώπους.

Την επιστολή έδωσε στη δημοσιότητα η οργάνωση «Κοινότητα του πάπα Ιωάννη XXIII», μετά από απαίτηση της ίδιας της 12χρονης, όπως ανέφερε η οργάνωση που έχει αναλάβει τη φροντίδα της.

Η 12χρονη έγραψε το μήνυμά της σε τετράδιο που της έδωσαν, με στόχο να τη βοηθήσουν να εκφράσει τα συναισθήματά της.

«Έρχομαι από τη Γκάμπια. Διέπλευσα την θάλασσα (της Μεσογείου) για να φθάσω στην Ιταλία. Πολλοί άνθρωποι πέθαναν, οι καλύτεροι φίλοι μου, οι αδελφές μου και οι αδελφοί μου πέθαναν στα κύματα» περιέγραψε το κοριτσάκι.

«Είδα πολλά να συμβαίνουν για τα οποία δε μπορώ να μιλήσω. Αυτό που μόνο μπορώ να πω είναι να προειδοποιήσω τους ανθρώπους που θέλουν να έρθουν: μην έρχεστε, σας παρακαλώ, αδέλφια μου, διότι είναι σκληρό να λες αντίο».

Η μικρή από τη Γκάμπια έφθασε την 14η Απριλίου στην επαρχία Ρέτζο - Καλάμπρια (νότια) μαζί με άλλους 150 επιζώντες από το ναυάγιο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, οι γονείς της είχαν επιβιβαστεί στη Λιβύη μαζί με τον αδελφό της στο αμπάρι του πλοίου και είχαν πληρώσει περισσότερα χρήματα για εκείνη και τη μεγαλύτερη αδελφή της που ταξίδευαν στη γέφυρα.

Το πλοίο άρχισε να βυθίζεται την 12η Απριλίου, πιθανόν λόγω της μετατόπισης του βάρους όταν οι επιβάτες έσπευσαν στη μία πλευρά αντικρίζοντας ένα πλοίο που τους είχε προσεγγίσει για να τους βοηθήσει.

Η μεγαλύτερη αδελφή της έσωσε τη 12χρονη, εκείνη όμως δεν τα κατάφερε.


Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki,Γαλλικό Πρακτορείο

Η πρόταση Γιούνκερ που μπορεί να αλλάξει τον μεταναστευτικό χάρτη

Η Κομισιόν ρίχνει πρόταση στο τραπέζι με την οποία θα μπορούν οι πρόσφυγες να προωθούνται σε όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ. Αν το πλαίσιο Γιούνκερ περάσει ενδέχεται να ενεργοποιήσει σημαντικές εξελίξεις για την αποσυμφόρηση της χώρας από τον όγκο των προσφύγων, αλλά και σημαντική οικονομική βοήθεια για το θέμα.

Πρόταση, για καθιέρωση ενιαίου συστήματος επανεγκατάστασης προσφύγων σε όλη την Ευρώπη καταθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 9 Μαΐου, δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Στη συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για τις πρόσφατες τραγωδίες στη Μεσόγειο και τις πολιτικές της ΕΕ για τη μετανάστευση και το άσυλο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ  δήλωσε ότι, στις 9 Μαΐου 2015, η Επιτροπή πρόκειται να καταθέσει πρόταση, για την καθιέρωση ενός συστήματος επανεγκατάστασης προσφύγων σ' όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ.

Άμεση η αντίδραση των ηγετών, αλλά όχι και επαρκής

Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Κομισιόν τη χαρακτήρισε άμεση αλλά ελλειπή και διευκρίνισε ότι "δεν μπορούμε ν' αφήσουμε μόνο στα κράτη υποδοχής τη διαχείριση της ροής των προσφύγων".

Τα κράτη-μέλη θα πρέπει να αυξήσουν την αναπτυξιακή τους βοήθεια, θα πρέπει να καθορίσουμε ένα σύστημα ποσοστώσεων στις συνεισφορές των κρατών-μελών και να δούμε την γεωγραφική κατανομή των προσφύγων στις χώρες της Ευρώπης, είπε ο κ. Γιούνκερ.

"Η καρδιά μας απαιτεί να μην πνίγονται άνθρωποι στις ευρωπαϊκές ακτές και θα πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα στην θεσμοθέτηση ενός ενιαίου συστήματος για την νόμιμη μετανάστευση σ' όλη την Ευρώπη", είπε.

Τουσκ: Δύσκολο καλοκαίρι μπροστά μας

Προηγουμένως, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ προέβλεψε ότι το "καλοκαίρι που έχουμε μπροστά μας θα είναι δύσκολο" στο θέμα της ροής προσφύγων προς την Ευρώπη και υποστήριξε ότι απαιτείται ο εντοπισμός των διακινητών προσφύγων, η καταστροφή των σκαφών τους πριν αναλάβουν το έργο της μεταφοράς τους προς την Γηραιά Ήπειρο και η συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες, απ' όπου προέρχονται τα κύματα των προσφύγων.

πηγή:  news247

Επικίνδυνοι λαγοκέφαλοι στην θάλασσα της Κω

Τις τελευταίες δεκαετίες λόγω της κλιματικής αλλαγής πολλά είδη τροπικών ψαριών έχουν εισέλθει από την διώρυγα του Σουέζ στη μεσόγειο. αφού προσφέρει ευνοϊκότερες συνθήκες για την επιβίωσή τους. Ένα από αυτά είναι και ο δηλητηριώδης, λαγοκέφαλος ή λαγόψαρο. Πρωτοεμφανίστηκε στη μεσόγειο το 1993 και σήμερα όλο και ποιο συχνά το συναντάμε και μάλιστα σε μεγάλα μεγέθη . 

Χαρακτηριστική περίπτωση, οι πεντάκιλοι λαγοκέφαλοι που έπιασαν πριν λίγες μέρες ψαράδες της Κω. Τα κύρια χαρακτηριστικά του που οφείλουμε να γνωρίζουμε είναι, το σχήμα του σώματός του που μοιάζει με τορπίλη , τα τέσσερα μεγάλα δόντια του, δυο πάνω δυο κάτω, σαν τα μπροστινά δόντια του λαγού εξού και το όνομα λαγοκεφαλος και η γυαλιστερή υφή του δέρματος του, που δεν έχει λέπια . 

Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο περιέχει στο δέρμα του και τα εντόσθια τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο και δεν υπάρχει αντίδοτο για αυτή την τοξίνη. Στην Ελλάδα δεκάδες είναι τα τελευταία χρόνια τα κρούσματα δηλητηριάσεων από αυτό το ψάρι, ειδικά όταν είναι πολύ μικρό και ανακατεύεται με την αθερίνα ή άλλα μικρά ψάρια
 
Μέρη του λαγοκέφαλου που δεν έχουν τοξίνες όπως το κρέας του , προτιμώνται από κάποιους καταναλωτές. Συγκεκριμένα, είναι ένα από τα πιο ακριβά πιάτα στα εστιατόρια της Ιαπωνίας με την ονομασία Fugu και κοστίζει περίπου 50 ευρώ. Οι Ιάπωνες προσφέρουν το συγκεκριμένο ψάρι ωμό (σούσι),σε ειδικά εστιατόρια ,στα οποία έχουν εκπαιδευμένους για αυτό τον σκοπό μάγειρες, που κατέχουν αποκλειστική άδεια για την παρασκευή του συγκεκριμένου ψαριού.


Ξενοφών Φανουρίου ( Γεωλόγος – Ωκεανογράφος)

πηγή:  vimatisko

62 πρόσφυγες στη Σαρία της Καρπάθου

Στη Σαρία, ένα νησάκι βόρεια της Καρπάθου σε βραχώδη περιοχή εγκατέλειψαν χθες αργά το βράδυ 62 πρόσφυγες οι διακινητές τους.
 

Με τη συνδρομή του ιδιοκτήτη μιας βάρκας του Νικόλαου Ορφανού, οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν στο σκάφος του και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο Διαφάνι της Καρπάθου.

Από τον Δήμο Καρπάθου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Πρόσφυγες στην Κάρπαθο! 
62 πρόσφυγες αφίχθησαν χθες το βράδυ στην βόρεια άκρη της Καρπάθου, την Σαρία την περιοχή Ακρωτήρι , οι οποίοι μεταφέρονται  αυτή την ώρα  στην πρωτεύουσα του νησιού.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες , πρόκειται για 39 άντρες, 12 γυναίκες και 11 παιδιά, Σύριοι και Αφγανοί. 
Για τον λόγο αυτό, ζητούμε την βοήθεια και τη συνεισφορά από όλους τους Καρπάθιους , προκειμένου να προσφέρουμε ζεστασιά και φιλοξενία στους ταλαιπωρημένους συνανθρώπους μας. 
Χώρος παράδοσης προσφερόμενων υλικών και αγαθών : Το Λιμεναρχείο Καρπάθου. 

Από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Καρπάθου. 

Ποια νησιά "πιάνει" το μέτρο με το πλαστικό χρήμα

Την υποχρεωτική χρήση πλαστικού χρήματος για συναλλαγές άνω των 70 ευρώ στα νησιά με πληθυσμό άνω των 3.000 κατοίκων σκοπεύει να νομοθετήσει η κυβέρνηση για να βελτιώσει την εισπραξιμότητα του ΦΠΑ στους τουριστικούς προορισμούς. Ποια νησιά λοιπόν "πιάνει" το μέτρο;

Προφανώς τα πολύ μεγάλα ελληνικά νησιά, δηλαδή η Κρήτη (622.913), η Εύβοια (191.206), η Ρόδος (115.290), η Κέρκυρα (107.879) και η Λέσβος (85.330).

Στη συνέχεια και κατά νησιωτικό σύμπλεγμα:

Βόρειο Αιγαίο
Χίος (51.320),Σάμος (32.974), Λήμνος(17.000), Θάσος (13.765), Ικαρία (8.423),

Βόρειες Σποράδες
Σκιάθος (6.088) και Σκόπελος (4.960) αλλά όχι Αλόνησος και Σκύρος

Νησιά του Αργοσαρωνικού 
Σαλαμίνα (39.220), Αίγινα (13.552), Πόρος (3.993), Σπέτσες (3.908) αλλά όχι η Ύδρα και το Αγκίστρι

Κυκλάδες 
Σύρος (21.390), Νάξος (18.864), Θήρα (Σαντορίνη) (15.250), Πάρος (13.710), Άνδρος (9.170), Μύκονος (10.134), Τήνος (8.574), Μήλος (5.129) αλλά δεν εντάσσονται στο μέτρο η Σίφνος, η Κέα (Τζια), η Ίος, η Αμοργός, η Κύθνος, η Σέριφος, η Αντίπαρος, η Κίμωλος, η Φολέγανδρος και τα υπόλοιπα μικρά νησιά.

Δωδεκάνησα 
Κως (33.388), Κάλυμνος (16.179), Λέρος (7.917), Κάρπαθος (6.216), Πάτμος (3.047) αλλά όχι η Σύμη, η Αστυπάλαια, η Κάσος κι η Νίσυρος

Επτάνησα 
Ζάκυνθος (40.758), Κεφαλονιά (35.801), Λευκάδα (25.720), Κήθυρα (3.354), Ιθάκη (3.180)
(οι πληθυσμοί προκύπτουν από την απογραφή 2011)

πηγή: koutipandoras.gr

Συγκροτήθηκε η Εξεταστική Επιτροπή για τα μνημόνια - Συμμετέχει ο Νεκτάριος Σαντορινιός


Την απόφαση για τη σύσταση και τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση και διαλεύκανση των συνθηκών και των ευθυνών που οδήγησαν στην υπαγωγή της Ελλάδας στο καθεστώς των μνημονίων και της επιτήρησης, ανακοίνωσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η Επιτροπή αποτελείται από 17 μέλη, με εκπροσώπηση κατ’ αναλογία της δύναμης όλων των

Κοινοβουλευτικών Ομάδων και συγκροτείται ως εξής:

1. Βίτσας Δημήτριος

2. Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

3. Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

4. Κοζομπόλη – Αμανατίδη Παναγιώτα

5. Λαπαβίτσας Κωνσταντίνος

6. Σαντορινιός Νεκτάριος

7. Συρίγος Αντώνιος

8. Ψυχογιός Γεώργιος

9. Αθανασίου Χαράλαμπος

10. Αναστασιάδης Σάββας

11. Βορίδης Μαυρουδής (Μάκης)

12. Σταϊκούρας Χρήστος

13. Γαλέος Γεώργιος

14. Αμυράς Γεώργιος

15. Καραθανασόπουλος Νικόλαος

16. Καμμένος Δημήτριος

17. Λοβέρδος Ανδρέας


Οι εργασίες της Επιτροπής θα διαρκέσουν έξι μήνες και η προθεσμία για την ολοκλήρωση εργασιών και την υποβολή του πορίσματος της θα είναι μέχρι την 6η Οκτωβρίου του 2015.

Το θεριό και ο Γιάνης - Του Κώστα Βαξεβάνη

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων στα Εξάρχεια. Εκεί που πήγε χωρίς φρουρά και σωματοφύλακες πληρωμένους από κομμένες συντάξεις και μισθούς. Πήγε με τη μηχανή του και τη Δανάη, κάθισε σε ένα εστιατόριο όπως κάνει ο καθένας από μας, αλλά βρέθηκε μια ομάδα ανθρώπων να του δείξει πως αυτό απαγορεύεται. Ποιό είναι άραγε το συμπέρασμα; Πως υπάρχουν θερμόαιμοι που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως το εγωιστικό προσωπικό τους σύστημα ιδεών που επιβεβαιώνονται όπως στα παιδιά του νηπιαγωγείου με ένα γιουρούσι στην αντίπαλη ομάδα; Πως γίνεται μια συστηματική προσπάθεια εδώ και μήνες, να επανέλθει το ασφυκτικό πλαίσιο της αστυνομοκρατίας και στα Εξάρχεια και αλλού, μέσα από τεχνητές διασαλεύσεις της «τάξης» που κάνουν να φαντάζει αναγκαία η μπατσάδικη αντίληψη στην καθημερινή ζωή; Μήπως πως γίνεται μια  προσπάθεια να αποκαθηλωθεί η άλλη αντίληψη για την πολιτική η οποία έχει φορείς πολλά από τα μέλη της νέας κυβέρνησης για να μπορέσει η κοινή γνώμη μέσα από τα αντανακλαστικά της να δει Αδώνηδες και «αλήτες πολιτικούς;» Τι απ όλα αλήθεια οδήγησε στην επίθεση ενάντια στο Γιάνη Βαρουφάκη; Η προβοκάτσια ή η ανοησία; Ο υπερβάλλων πολιτικός ζήλος ή η απολίτικη επιθετικότητα που τρέφει χρόνια το σύστημα και το διπολισμό των καλών και των κακών, αλλά έχοντας πάντα ως νικητή τους «κακούς»;

Θα πω το δικό μου συμπέρασμα. Ο Γιάνης τα έβαλε με τα θηρία στη ζούγκλα. Λίγη σημασία έχει, αν  ανάμεσα στα τέρατα αυτής της ζούγκλας, βρέθηκαν και μερικοί πίθηκοι να τον γρατζουνίσουν μόνο και μόνο για να εισπράξουν ένα κομμάτι απ την αξία του, έστω με τον κανιβαλισμό τους. Ο Γιάνης τους ενοχλούσε πριν γίνει υπουργός αλλά τους ενόχλησε κυρίως μετά. Μπήκε σε ένα κύκλο πολιτικής, σε μία σέχτα όπου επικρατούσε η άποψη πως οι αποφάσεις για την Ευρώπη είναι δεδομένες και τους είπε πως είναι απλώς καταστροφικές. Ανέτρεψε από την άποψη για τον πολιτικό και την πολιτική, μέχρι και την εικόνα του πολιτικού.

Το έκανε με γνώση και κυρίως με θάρρος για όσα θα συνέβαιναν. Το Γιάνη Βαρουφάκη δεν τον έφτανε ο Γιούνκερ για να τον χτυπήσει με το ντοσιέ στο κεφάλι, ούτε να τον τσιμπήσει ο Σόιμπλε στο μάγουλο όπως έκαναν  στο Βενιζέλο και τους Στουρνάρες. Δεν τον έφτασαν όχι λόγο ύψους, αλλά λόγω πολιτικού και επιστημονικού αναστήματος.

Τότε ήταν που άρχισε η αποδόμηση. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εικόνα της καρικατούρας μέσα από τα πολλά ΜΜΕ που ελέγχουν στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Η επικίνδυνη γοητευτική αριστερά του Γιάνη και του Αλέξη, έπρεπε να μετατραπεί σε ανευθυνότητα, έλλειψη προτάσεων, επικινδυνότητα πριν κατακτήσει και άλλους Ευρωπαίους.

Άρχισαν να αποδομούν τα πάντα. Να τους φταίει από το ένα «ν» στο Γιάνης, μέχρι το πουκάμισο έξω απ το παντελόνι. Το γεγονός πως η γυναίκα του προερχόταν από μια ιστορική αστική οικογένεια, μέχρι οι φωτογραφίες του.

Το θεριό φοβάται το Γιάνη και ευτυχώς ο Γιάνης μαζί με ό,τι αντιπροσωπεύει με την κυβέρνησή του, δεν δείχνει να φοβάται το θεριό. Μερικές εκατοντάδες παπαγάλοι, τρολς, κατσαρίδες του διαδικτύου, εθισμένοι στις ακαλαίσθητες εικόνες όπου ένας έλληνας υπουργός σκύβει, σέρνεται και γελοιοποιείται, προσπαθούν να πείσουν πως η εικόνα ενός πολιτικού όρθιου (ακόμη και σε ένα εστιατόριο στα Εξάρχεια όπου κάνουν επίθεση 30 για να προπηλακίσουν δύο ανθρώπους που δεν τους έκαναν τίποτα) δεν είναι και ορθή. Αυτή η σύγχυση μεταξύ του ορθού και του όρθιου, είναι όλη η δικαιολόγηση της αθλιότητας.

Δεν έχω καμιά πρόθεση να υπερασπιστώ το Γιάνη επειδή είναι φίλος μου. Μπορεί να το κάνει και μόνος του άλλωστε. Οι διαφωνίες μου στην άσκηση της πολιτικής του, όταν υπάρχουν, εκφράζονται δημόσια, όπως πρέπει να γίνεται στη Δημοκρατία και τη δημοσιογραφία. Ο στόχος τους άλλωστε δεν είναι ο Γιάνης, αν και αυτός πρέπει να πέσει πρώτος για να μπορέσουν να συνεχίσουν. Ο στόχος τους είναι η πολιτική που απειλεί την τσιμενταρισμένη αντίληψη που έχουν καθιερώσει στην Ευρώπη και που τους ευνοεί.

Οι επιθέσεις στο Γιάνη ξεκίνησαν μετά την 20η Φλεβάρη, όταν διάφοροι «ευρωπαικοί» παράγοντες έστελναν το μήνυμα στον Τσίπρα, πως καλό θα ήταν να φύγει από τη μέση ο Βαρουφάκης για να ευνοηθεί το κλίμα. Ο Τσίπρας, δεν δέχθηκε να μετατρέψει την Ελλάδα σε Ελλάδα του δόγματος Πιουριφόι, ή σε Ελλάδα του δόγματος Σαμαρά. Έτσι αποφάσισαν να μετατρέψουν το Γιάνη σε αδύναμο κρίκο. Έπεσαν πάνω του οι φυλλάδες, τα χρεωμένα κανάλια, οι λαϊφστυλάδες, οι αναλυτές μακιγιάζ και οι ειδικοί στο ψέμα, για να ισοπεδώσουν το Βαρουφάκη. Μάθαμε πως είναι δυσαρεστημένοι οι Ευρωπαίοι, πως δεν καταδέχεται την παρέα τους, πως είναι απομονωμένος και δακτυλοδειχτούμενος. Δεν μάθαμε ποτέ τι λένε μεγάλες μορφές της Οικονομίας για το Γιάνη όπως ο Γκάλμπρειθ, ο Μπλάιθ, ο Κρούγκμαν.

Την ώρα που ο Μπόμπολας πλήρωνε μια «διοικητική παράβαση» κατά την Όλγα Τρέμη, που στην πραγματικότητα ήταν η παραδοχή πως κλέβει, τα κανάλια καταδείκνυαν το απαράδεκτο λαχούρ του Βαρουφάκη. Σκοπός δεν είναι η αλήθεια, ούτε καν η αισθητική. Σκοπός των φυλλάδων και των νεοϊσχυρών του ίντερνετ, είναι ο ψίθυρος που μπορεί να αναπαραχθεί σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορέσει να αποκτήσει εικόνα ισχυρής βεβαιότητας.

Το τραγικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως οι άνθρωποι μπορούν εύκολα να εξαπατηθούν. Ενώ γνωρίζουν πως το σύστημα αποδομεί και συκοφαντεί όσους θέλει να αποδυναμώσει, όταν αυτή η συκοφαντία εμφανιστεί, τότε οι περισσότεροι αντί να την αντιληφθούν ως την «ώρα της συκοφαντίας», αναρωτιούνται αν οι συκοφαντίες είναι αλήθεια. Είναι μια μηχανική λειτουργία που αποκτούν οι άνθρωποι όχι λόγω των βιολογικών χαρακτηριστικών, αλλά λόγω της καχυποψίας και του ψέματος που τους περιτριγυρίζει και τους κάνει καχύποπτους αλλά ταυτόχρονα και θύματα.

Ο Γιάνης δεν είναι θύμα. Είναι προς το παρόν ο Γιάνης τον οποίο φοβάται το θεριό.


Κώστας Βαξεβάνης
koutipandoras.gr

Η ελληνική κυβέρνηση δεν αρέσει στον… κύριο Βάιντμαν

Ανάλυση του TVXS - 29 Απρ. 2015 - 

Αναδόμησαν τον «αγενή» Βαρουφάκη, πυρπόλησαν την συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου και τώρα ζητούν «ευγενώς» και την… διακυβέρνηση της χώρας. ‘Η άλλως, οι «σκληροί» Βρυξελλών και Φρανκφούρτης δοκιμάζουν πλέον επικίνδυνα όρια μεταξύ κυνισμού και εκτροπής, σ’ ένα κρεσέντο προκλήσεων με εμφανές «άρωμα Σόιμπλε».

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο επικεφαλής της Bundesbank, της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γιενς Βάιντμαν, αμφότεροι επιρροής Σόιμπλε, αναδεικνύονται πρωταγωνιστές σ’ αυτό το νέο γύρο προκλήσεων. Και αν μη τι άλλο, εγείρουν πια το ερώτημα εάν, και ποιοι, στην Ευρώπη θέλουν συμφωνία ή ρήξη.

Ο διορισμένος τραπεζίτης της Bundesbank και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, που ουδέποτε έχει εκλεγεί σε θεσμικό ευρωπαϊκό ρόλο, ήταν εκείνος που πέρασε την απόλυτη κόκκινη γραμμή, δηλώνοντας ούτε λίγο ούτε πολύ πως στην Ελλάδα πρέπει να «εγκαθιδρυθεί» άλλη διακυβέρνηση. 

«Είναι αποφασιστικής σημασίας το να εγκαθιδρυθεί μία λειτουργική διοίκηση στην Ελλάδα που θα οδηγήσει την οικονομία και τα δημοσιονομικά του κράτους σε μία βιώσιμη πορεία και το κυριότερο θα οικοδομήσει την εμπιστοσύνη στη βάση μιας αξιόπιστης πορείας στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων. Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα έπνιξε τις ελπίδες ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο κ. Βάιντμαν μιλώντας σύμφωνα με το ΑΠΕ στην Εσση.

Ο ίδιος έσπευσε να υποδείξει εμμέσως πλην σαφώς και την «λύση» της χρεοκοπίας εντός ευρώ, διαβεβαιώνοντας πως κάτι τέτοιο δεν θα έπληττε το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τη νομισματική ένωση και τονίζοντας: «Τα κράτη μέλη πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη για τις επιπτώσεις των πολιτικών τους αποφάσεων».

Η δήλωση Βάιντμαν κινείται τουλάχιστον στα όρια της παρέμβασης στην εσωτερική πολιτική κυρίαρχου κράτους και έρχεται να αποτυπώσει πλήρως τη θέση της γερμανικής… «σχολής του Σικάγο» περί της διαχείρισης της ελληνικής κρίσης. Έρχεται, δε, αμέσως μετά και τις νέες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Γερούν Ντάισελμπλουμ στο RTL για την αναδόμηση της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας.

Ο πρόεδρος του Eurogroup αφού μας πληροφόρησε κυνικά ότι «παίξαμε και χάσαμε» - όταν εμπιστευτήκαμε τις δεσμεύσεις που έδωσε στον Έλληνα πρωθυπουργό – υπαινίχθηκε στο RTL ότι το «ψαλίδισμα» Βαρουφάκη έγινε κατόπιν δικής του παρέμβασης.

«Είχα επαφές με τον Έλληνα πρωθυπουργό για να δούμε πώς θα μπορούσαμε να βελτιώσουμε τη διαδικασία, εκτός από τις πολύπλοκες συζητήσεις για το περιεχόμενό της», είπε, προσθέτοντας: «Χρειάζονται αρκετοί υπουργοί, όχι μόνο ο Οικονομικών, αλλά και οι Οικονομικών Σχέσεων, Ενέργειας και Εξωτερικών, γιατί το εύρος των μεταρρυθμίσεων είναι μεγάλο. Πρότεινα πως θα βοηθούσε πολύ εάν υπήρχε ένας εκπρόσωπος που θα μιλούσε απευθείας στον πρωθυπουργό. Συμφωνήσαμε το περασμένο Σαββατοκύριακο».

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου τόνιζαν αμέσως μετά πως ο Ντάισελμπλουμ «ουδέποτε ανέφερε στον πρωθυπουργό το παραμικρό σχετικά με τον ρόλο του κ. Βαρουφάκη. Αυτό προκύπτει και από τη συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση. Αν είχε συμβεί αυτό άλλωστε, ο Πρωθυπουργός θα ήταν υποχρεωμένος να του απαντήσει». Το Μαξίμου επεσήμανε ακόμη πως «ο  κ. Βαρουφάκης παραμένει στη θέση του ως Υπουργός Οικονομικών και υπεύθυνος της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης και έχει την αμέριστη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης», επαναλαμβάνοντας πως «οι στοχευμένες επιθέσεις στο πρόσωπο του εξυπηρετούν συγκεκριμένους στόχους και προθέσεις».

Η έκταση, ωστόσο, που παίρνουν πλέον αυτές οι επιθέσεις προβληματίζουν σοβαρά την κυβέρνηση, βλέποντας ότι οι κινήσεις κατευνασμού δεν έχουν αντίκρισμα τουλάχιστον στην σκληρή πλευρά των πιστωτών. Είναι ενδεικτικό ότι στην ίδια συνέντευξη ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απέρριψε με ιδιαίτερα δηκτικό τρόπο και το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος που άνοιξε ο Αλέξης Τσίπρας λέγοντας:«Θα κόστιζε χρήματα, θα δημιουργούσε σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα και δεν νομίζω ότι έχουμε το χρόνο. Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν το χρόνο για κάτι τέτοιο».

«Εάν δεν ζητούν την… παράδοση της κυβέρνησης, ζητούν τουλάχιστον την ταπείνωσή της», σχολίαζε χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος, σημειώνοντας ότι η επιθετικότητα κορυφώνεται όσο πλησιάζει η «ώρα μηδέν» για τη συμφωνία.

Το Μαξίμου, πάντως, απαντά με το δίπτυχο «ψυχραιμία και επιτάχυνση», επιμένει ότι η συμφωνία θα κλείσει άμεσα και κρατά σταθερά ανοιχτούς τους «έντιμους διαύλους επικοινωνίας». Στο πλαίσιο αυτό περνά σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο το πολυνομοσχέδιο με τις μεταρρυθμίσεις-εξπρές, ξαναρχίζουν με ενισχυμένες ταχύτητες οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group και ενεργοποιούνται τα τεχνικά κλιμάκια στην Αθήνα.

Τα χρονικά περιθώρια, ωστόσο, στενεύουν συνεχώς και η κομψή παράκαμψη Βαρουφάκη δεν φαίνεται να κατευνάζει, επί του παρόντος, τους «γύπες» της Ευρώπης…

Ο δικός μας Γιάνης - Του Θανάση Καρτερού.

Λοιπόν, ας το πάρουν όλοι απόφαση. Τον Γιάνη τον πάμε. Πολύ, μάλιστα. Ξέρετε γιατί; Γιατί δεν τον πάνε αυτοί. Κι όταν λέμε δεν τον πάνε, μαγειρεμένο το λέμε. Το ωμό είναι ότι έχουν πάθει αμόκ. Να τον φάνε δεν τον χορταίνουν. Οι επιθέσεις εναντίον του -οργανωμένες, λυσσόδηκτες, κατινίστικες- έχουν πάρει χαρακτήρα επιδημίας. Ακραίος, αγενής, επιπόλαιος, ταραξίας, οικονομικός τρομοκράτης. Μόνο οι φασίστες χρησιμοποιούσαν και χρησιμοποιούν τέτοια μέσα για να εξοντώσουν ανεπιθύμητα πρόσωπα.

Κι όταν λέμε αυτοί, εννοούμε το σινάφι που μας έχει πιάσει από τον λαιμό. Εξωχώριους ληστές, εγχώριους μπομπολιστές, Γερμανούς υπουργούς, Σλοβάκους αυτουργούς, ΜΜΕ διεθνών οίκων, ΜΜΕ εθνικών μπισμπιρίκων, κυράδες, πασάδες και αγάδες του νεοφιλελεύθερου τζετ σετ.Ακούνε Βαρουφάκης και τρέχουν για σκόρδα. Οργανώνουν συνωμοσίες της Κυριακής, προσεύχονται στις εκκλησίες της διαπλοκής, βλέπουν οπτασίες της φακής. Και παρακαλούν ποιον; Τον Τσίπρα: Πέτα απ' το ντοβλέτι τον τζαναμπέτη!

Ας είμαστε επιεικείς όμως. Τι να σου κάνουν κι αυτοί; Αλλιώς έμαθαν. Μετά από κυρίους όπως ο Χαρδούβελης, ο Στουρνάρας, ο Βενιζέλος, που και υπέγραφαν, και μας έγραφαν, να μπλέξουν με κάποιον Γιάνη; Μετά τους λακωνίζοντες, που έσβησαν ακόμα και το μολών και τους αρκούσε το λαβέ, να μπλέξουν με τον ουκ-αν-λάβοις; Μετά τους σοβαρούς να μπλέξουν με τον επιπόλαιο; Μετά τους γκρίζους να μπλέξουν με τον έγχρωμο; Ε, άνθρωποι είναι. Και θα θυμώσουν, και θα τον... σλοβακίσουν.

Κι επειδή ξινίζουμε κι εμείς οι από 'δώ πότε-πότε με την υπερβολή, την προβολή, ενίοτε και με την περιβολή του, καλό είναι να θυμόμαστε γιατί τον μισούν οι από 'κεί. Γιατί βοήθησε αποφασιστικά να καταλάβουν εκατομμύρια άνθρωποι το δράμα της Ελλάδας. Γιατί υπήρξε ζωντανή διαφήμιση των ζωντανών δυνάμεων που κυβερνούν αυτή τη στιγμή τη χώρα στη θέση των ζόμπι. Γιατί κέρδισε συμπάθειες για τη χώρα μας ανάμεσα σε κείνους που αντιστέκονται σε όλο τον κόσμο. Και γιατί έβγαλε γλώσσα στη φυλή των Eurogroup.

Γι' αυτό τον συνοδεύει ένα κύμα συμπάθειας, κυρίως ανάμεσα στους νεότερους. Και γι' αυτό επίσης, επειδή στην κυβέρνηση δεν τρώνε κουτόχορτο -και ο Τσίπρας δεν τρώει ανθρώπους και μάλιστα με delivery άλλων- θα τον τρώνε, λαϊκιστί, στη μάπα για πολύ ακόμα οι μισούντες τη δικαιοσύνη. Γιάνης και ξερό ψωμί...

(φωτο Μπόλαρη eurokinisi)


Από το koutipandoras.gr

Προπηλακισμός Βαρουφάκη σε εστιατόριο στα Εξάρχεια, αλλά δεν «μάσησε» ο υπουργός + σχόλια από τον πιτσιρίκο




Λεκτική επίθεση σε κεντρικό εστιατόριο στα Εξάρχεια δέχτηκε ο υπουργός Οικονομικών και η σύζυγός του το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στις 12 το βράδυ, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, μπήκε σε εστιατόριο στην περιοχή των Εξαρχείων με σκοπό να απολαύσουν το δείπνο τους, μαζί με φίλη τους.

Λίγη ώρα αργότερα, μια ομάδα αποτελούμενη από περισσότερα από 30 άτομα, μπήκε μέσα στο εν λόγω εστιατόριο και κινήθηκε απειλητικά προς τον υπουργό.

Μη θέλοντας να ενοχλήσει τους παρευρισκόμενους, ο Γιάνης Βαρουφάκης, βγήκε έξω από το εστιατόριο από άρχισε να συνομιλεί σε αρκετά έντονο ύφος με τα μέλη της ομάδας. Οι αντεγκλήσεις έδωσαν και πήραν για αρκετή ώρα, όμως, εν τέλει ο υπουργός κατάφερε να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, όταν έληξε η όλη υπόθεση, η ομάδα των νεαρών αποχώρησε από το χώρο, ενώ το ίδιο έπραξε αμέσως μετά και ο κ. Βαρουφάκης με τη σύζυγό του.

Το σχόλιο του ΥΠΟΙΚ για το περιστατικό

Ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, σχολίασε σε δημοσιογράφους ότι:

"Δεν επρόκειτο για οργανωμένο επεισόδιο, προσπάθεια σοβαρού τραυματισμού μας, προβοκάτσια ή μέρος της της συνολικότερης προσπάθειας πολιτικής "αποδόμησής" μου των τελευταίων ημερών.

Γύρω στις 12 τα μεσάνυχτα μία ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε στην αυλή του εστιατορίου όπου έτρωγαν ο ίδιος με τη σύζυγό του και μία φίλη της.

Με απειλητικές διαθέσεις, καλυμμένα τα πρόσωπα, ύβρεις και ρίψη γυάλινων αντικειμένων προς εμάς (τα οποία δεν μας χτύπησαν) κινήθηκαν σχετικά αργά προς το μέρος μας απαιτώντας την απομάκρυνσή μου από τον "χώρο τους".

Στόχος τους, έχω την εντύπωση, δεν ήταν ο τραυματισμός μας καθώς, αν ήθελαν να με τραυματίσουν, είχαν την ευκαιρία, και την συντριπτική "αριθμητική" υπεροχή, για να το πετύχουν.

Εκτιμώ ότι στόχος τους ήταν να με οδηγήσουν σε άτακτη φυγή με ελαφρά, εξευτελιστικά χτυπήματα.

Αυτό όμως δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί επειδή η Δανάη, πριν έρθουν δίπλα μας οι αντιεξουσιαστές (και πριν προλάβω να την σταματήσω), σηκώθηκε όρθια και με αγκάλιασε με δύναμη, στρέφοντας την πλάτη της προς αυτούς έτσι ώστε να πρέπει να χτυπήσουν πρώτα εκείνη πριν χτυπήσουν εμένα.

Η κίνηση εκείνη της Δανάης φαίνεται ανάγκασε την "εμπροσθοφυλακή" (δύο άτομα) να προσπαθήσουν για μερικά δευτερόλεπτα να με πετύχουν χωρίς να χτυπήσουν εκείνη.

Πολύ γρήγορα όμως υποχώρησαν και, συνεχίζοντας τις ύβρεις και τις απειλές, βγήκαν από την αυλή και μας περίμεναν έξω από το εστιατόριο. Ένα τέταρτο της ώρας αργότερα, και αφού οι υπόλοιποι θαμώνες του εστιατορίου αποχώρησαν χωρίς να εμποδιστούν, βγήκαμε με την Δανάη κατευθυνόμενοι προς την μοτοσυκλέτα μας που ήταν σταθμευμένη ακριβώς έξω από το εστιατόριο, επί της Βαλτετσίου. Οι αναμένοντες αντιεξουσιαστές, υβριστικοί μεν αλλά από απόσταση μερικών μέτρων, μας υποδείκνυαν να εγκαταλείψουμε τον "χώρο" τους.

Ανεβήκαμε στην μοτοσυκλέτα αλλά την ίδια ώρα ξεκίνησα διάλογο μαζί τους, δηλώνοντας ότι θέλω να τους ακούσω ακόμα κι αν αυτό απαιτεί να με χτυπήσουν. (Έσβησα μάλιστα και τον κινητήρα, κατέβηκα, και συνομίλησα με μια ομάδα 5-6 από τους πιο θυμωμένους εξ' αυτών). Μετά από περίπου 15 λεπτά έντονης αλλά μη βίαιης συνομιλίας τα πνεύματα ηρέμησαν και αποχωρήσαμε (με την μοτοσυκλέτα μας) χωρίς καμία απειλή.

Το εν λόγω περιστατικό επιβεβαιώνει κάποιες σκέψεις και συναισθήματα που είχα από την εποχή που ζούσα στην περιοχή των Εξαρχείων (2000-2006) καθώς και κατά την διάρκεια "εισβολών" ατόμων του ίδιου χώρου στα αμφιθέατρα της Οδού Σίνα όπου δίδασκα. Τώρα δεν είναι η στιγμή για να αναπτύξω εκείνες τις σκέψεις.

Αρκούμαι να δηλώσω, άλλη μια φορά, την πάγια θέση πως, όσο φόβο και απέχθεια να μας προκαλεί η άσκηση αυθαίρετης βίας, η απάντηση στον θυμό αυτών των ανθρώπων και στις βίαιες εκδηλώσεις τους, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ούτε η άτακτη υποχώρηση ούτε η βίαιη καταστολή", καταλήγει ο υπουργός.

(Με πληροφορίες από το mignatiou.com)
--------------------------------------------------------------

(Πρατηρήσεις από τον πιτσιρίκο):

Επίθεση από θαυμαστές του δέχτηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης στα Εξάρχεια

Επίθεση από νεαρούς θαυμαστές του δέχτηκε χτες το βράδυ ο Γιάνης Βαρουφάκης, ενώ δειπνούσε σε εστιατόριο στα Εξάρχεια μαζί με τη σύζυγό του. 

Περισσότερα από 30 άτομα συγκεντρώθηκαν έξω από το εστιατόριο που δειπνούσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, ζητώντας του επίμονα αυτόγραφα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αναγκάστηκε να βγει από το εστιατόριο, και, επειδή δεν είχε αυτόγραφα, υπέγραψε στα χέρια και στα μάγουλα των θαυμαστών του.

Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε μια δωρεάν διάλεξη στους νεαρούς θαυμαστές του, οι οποίοι είναι άσχετοι με τα οικονομικά αλλά είναι διψασμένοι για μάθηση.

Κάποιοι από τους νεαρούς παραπονέθηκαν στον Γιάνη Βαρουφάκη που δεν έχει ούτε ένα μπάτσο για ασφάλεια -αφού ήθελαν να δείρουν κάποιον για να μην πάει χαμένη η βραδιά- αλλά ο Βαρουφάκης τους είπε πως δεν χρειάζεται ασφάλεια γιατί είναι σφίχτερμαν και τους δέρνει όλους μόνος του.

Ένας νεαρός παραπονέθηκε στον Γιάνη Βαρουφάκη επειδή δεν πλάκωσε στα μπουνίδια τον Ντάισελμπλουμ -δεν ήξερε πως τα κορίτσια δεν τα χτυπάμε ποτέ-, ενώ ένας άλλος διαμαρτυρήθηκε στον Βαρουφάκη επειδή γράφει το όνομά του με ένα «ν», και του είπε πως θα έπρεπε να το γράφει με τρία «γ», αφού είναι γαμάτος .

Στη συνέχεια, ο Γιάνης Βαρουφάκης ανέβασε όλους τους θαυμαστές του πάνω στη μηχανή του και πήγε και τους κέρασε σουβλάκια στον Κάβουρα για να στανιάρουν, ενώ, παράλληλα, τους έλεγε και ιστορίες από τα αξέχαστα γεγονότα του Χημείου, που αυτοί δεν τα ξέρουν, γιατί ήταν αγέννητοι τότε και νομίζουν πως τα Εξάρχεια ήταν πάντα αυτό το ξενέρωμα που είναι σήμερα.

Μετά, ο Γιάνης Βαρουφάκης πέταξε με τους ιπτάμενους αναρχικούς πάνω από τα Εξάρχεια, και τους έδειξε πώς να στρίβουν χωρίς να βγάζουν φλας.

Καθεστωτικά ΜΜΕ υποστήριξαν πως ο Γιάνης Βαρουφάκης προπηλακίστηκε από αναρχικούς στα Εξάρχεια αλλά αυτά είναι ψέματα, γιατί όλοι ξέρουμε πως οι αναρχικοί δεν πάνε ποτέ τριάντα εναντίον ενός, αφού αυτό το κάνουν μόνο οι φασίστες. Έτσι, δεν είναι;


pitsirikos 
29 Απρ, ’15

 

29 Apr - Tους έχω βαρεθεί - Του Βαγγέλη Παυλίδη

Όταν στην εποχή μου το τραγουδούσαμε, σε μουσική Θ. Μικρούτσικου, η Μαρία Δημητριάδη έλεγε “τους Γερμανούς, τους προφεσόρους”. Τώρα που το κατέβασα απο το διαδύκτιο λέει “τους Ευρωπαίους”. Δεν είμαι σίγουρος για το σωστό, μάλλον η Δημητριάδη, μα τι σημασία έχει; Τους έχω βαρεθεί.


pavlidiscartoons.com 

Τρίτη, Απριλίου 28, 2015

Η Ζοζεφίν στο «Τσαντίρι»…(φωτος - ΒΙΝΤΕΟ)


Τούρτα ήθελα να του πετάξω…

Ένιωσα συγκίνηση, ακούγοντας στα παρασκήνια, τον Λάκη να μιλάει για τους πρόσφυγες…

Αυτή η Γερμανίδα είναι φίλη μας. Η κούκλα, η Ζοζεφίν, που απόψε ήταν προσκεκλημένη του Λάκη Λαζόπουλου.

Είπε, πως η Ελλάδα αξίζει την αλληλεγγύη της Ευρώπης. Πως…
η ίδια ένιωσε να την περιβάλλουν με μεγάλη αγάπη στην χώρα μας και μας ευχαριστεί γι’ αυτό.

Μίλησε για την νοοτροπία των λαών της Βόρειας Ευρώπης, που πιστεύουν ότι οι Νότιοι είναι τεμπέληδες και δεν δουλεύουν σαν αυτούς.

Αναφέρθηκε βεβαίως και στο περιστατικό με τον Ντράγκι και είπε, πως ήθελε τούρτα να του πετάξει κι όχι κονφετί, αλλά δεν μπορούσε να την περάσει στην αίθουσα.

Ένα γλυκό, χαριτωμένο κορίτσι, βαθιά πολιτικοποιημένο, που έδωσε λάμψη αλλά και ανθρωπιά, απόψε, στο «Τσαντίρι»…

πηγή: 

 ============

Η Γερμανίδα που τρόμαξε τον Ντράγκι

Η Ζοζεφίν Βιτ, η οποία είχε διακόψει τη συνέντευξη Τύπου του Μάριο Ντράγκι, ήταν καλεσμένη του Λάκη Λαζόπουλου στο Αλ Τσαντίρι. Η Γερμανίδα ακτιβίστρια εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν στο να διαμαρτυρηθεί με αυτό τον τρόπο, ενώ για άλλη μια φορά εξέφρασε τη στήριξή της στην Ελλάδα. Οι θεατές την αποθέωσαν.

Σχεδόν 600 μετανάστες έφτασαν σήμερα σε νησιά του Αιγαίου - 232 στα Δωδεκάνησα

Ξεπερνούν κάθε προηγούμενο τον τελευταίο καιρό οι αφίξεις μεταναστών σήμερα Τρίτη σε ελληνικές ακτές.
 

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, σε 16 διαφορετικά περιστατικά που καταγράφηκαν, από τα απέναντι τουρκικά παράλια αποβιβάστηκαν σε έξι ελληνικά νησιά, σε βορειοανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα, συνολικά 583 άτομα.
 

Στη Χίο, Πλωτό Ανοιχτής Θαλάσσης του Λιμενικού εντόπισε και συνέλαβε 19 αλλοδαπούς που δεν διέθεταν νομιμοποιητικά ταξιδιωτικά έγγραφα. Παράλληλα, μετά από καταδίωξη, συνελήφθη και ο αλλοδαπός διακινητής τους, που τους είχε αποβιβάσει στην παραλία της Αγίας Ερμιόνης. Στο ίδιο νησί, άλλα 36 άτομα εντοπίστηκαν στην περιοχή Καταρράκτη, ενώ 49 έγιναν αντιληπτά, επίσης από λιμενικούς, στην περιοχή της ΔΕΗ.
 

Στη Λέσβο, συνελήφθησαν συνολικά 130 μετανάστες: οι 39 στην περιοχή Βατερών Πολιχνίτου, 11 στη θαλάσσια περιοχή Συκαμιάς, 31 στη θαλάσσια περιοχή αεροδρομίου και 49 στη θαλάσσια περιοχή της Μυτιλήνης.
 

Στη Σάμο, 48 μετανάστες εντοπίστηκαν στο Παλαιόκαστρο, 43 στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του νησιού και 26 στη θαλάσσια περιοχή του Κοκκαρίου.
 

Στο Αγαθονήσι, 87 άτομα βγήκαν, σε δύο δόσεις, στις βορειοανατολικές ακτές του νησιού.
 

Στην Κω, συνελήφθησαν οι 36 επιβαίνοντες σε φουσκωτή λέμβο που έπλεε στη θαλάσσια περιοχή Αμμόγλωσσας, όπου εντοπίστηκαν άλλα 33 άτομα σε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Σε τρίτο περιστατικό, περιπολικό του Λιμενικού, στη διάρκεια περιπολίας του στο πλαίσιο της μεικτής ευρωπαϊκής επιχείρησης «Ποσειδών», εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή Λάμπη πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 34 επιβαίνοντες.
 

Στο Φαρμακονήσι, τέλος, περιπολικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο με 42 άτομα, την ώρα που έπλεε υπό δυσχερείς συνθήκες.


πηγές:  naftemporiki, in.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More