Τετάρτη, Ιουλίου 30, 2014

Στο αρχείο το Φαρμακονήσι...



Στο αρχείο μπαίνει ο φάκελος για το Φαρμακονήσι και τη μεταναστευτική τραγωδία που συγκλόνισε την Ελλάδα και την Ευρώπη, κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά

Με την απόφαση ουσιαστικά κλείνει η δικαστική διερεύνηση των τυχόν ευθυνών ανδρών του Λιμενικού Σώματος για το τραγικό ναυάγιο, κατά το οποίο έχασαν τη ζωή τους οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες από το Αφγανιστάν.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στις 20 Ιανουαρίου 2014. Το πλοιάριο των μεταναστών από το Αφγανιστάν ακινητοποιήθηκε στα ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Σύμφωνα με τις καταγγελίες, προσέγγισε σκάφος του Λιμενικού για βοήθεια, στο οποίο προσδέθηκε η βάρκα.

Στη συνέχεια, το σκάφος του Λιμενικού ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα με κατεύθυνση τα τουρκικά παράλια. Εξαιτίας της ταχύτητας ορισμένοι από τους πρόσφυγες έπεσαν στη θάλασσα.

Μετανάστης, που έχασε στο ναυάγιο την γυναίκα του και τα τρία παιδιά του, είχε καταγγείλει ότι άλλος μετανάστης «προσπάθησε με ένα ξύλο να σώσει γυναίκα που πνιγόταν και τότε άνδρας του Λιμενικού τον χτύπησε στο κεφάλι με κλωτσιά».

Επίσης, υπήρξαν καταγγελίες ότι δέχτηκαν απειλές από άνδρες του Λιμενικού να μην πουν τίποτα από όσα συνέβησαν στο ναυάγιο.


Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014
ThePressProject.gr

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More