Σάββατο, Μαΐου 31, 2014

«Ο λαός δυσφορεί με την κυβέρνηση», λέει η Ντόρα

Η Ντόρα Μπακογιάννη εξακολουθεί να «σφάζει» με το βαμβάκι τον Αντώνη Σαμαρά. Σε συνέντευξή της στον «Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής» επισημαίνει πως το μήνυμα των ευρωεκλογών για την κυβέρνηση ήταν δυσφορίας, ενώ σε ό, τι αφορά το ΣΥΡΙΖΑ ήταν πως ο λαϊκισμός έχει πλέον πεθάνει. Αναφέρει, επίσης, με νόημα πως η Ν.Δ. πρέπει να κάνει στροφή προς το κέντρο, γι’ αυτό και υπάρχει πλέον ανάγκη συσπείρωσης ευρύτερων δυνάμεων.

Η πρώην υπουργός υπογραμμίζει πως ο λαός απέδειξε ότι θέλει να συνεχιστεί η προσπάθεια έτσι ώστε να μην πάνε χαμένες οι θυσίες του, την ίδια στιγμή που μιλά για μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης για μεγάλα ζητήματα, όπως η ρύθμιση του χρέους αλλά και για τα εθνικά θέματα. 

Η κα Μπακογιάννη τονίζει πως η κυβέρνηση οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση κι αναμένει, όπως λέει, από το ΣΥΡΙΖΑ να ανταποκριθεί.

«Είναι αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι η κυβέρνηση θα πάψει να κυβερνά όταν διαθέτει τη δεδηλωμένη. Από την άλλη μεριά θεωρώ απολύτως λογικό ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δικαιούται μια σε βάθος ενημέρωση κυρίως για τα μεγάλα ζητήματα της εποχής, όπως για παράδειγμα η διαπραγμάτευση για το χρέος και τα εθνικά θέματα», προσθέτει η κα Μπακογιάννη.


πηγή : koutipandoras.gr

Ο Κουβέλης κάνει κρυφές προπονήσεις για Πρόεδρος της Δημοκρατίας! - Του Λάκη Μπέλου

Επίτηδες έπαθε πανωλεθρία ο Φώτης Κουβέλης με τη ΔΗΜΑΡ στις ευρωεκλογές, για να γίνει κεντρικό πρόσωπο και να τον συζητάμε συνέχεια και για να κερδίσει την επίζηλη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.
 

Αναλυτικά: Τις τελευταίες μέρες όλες οι τηλεοράσεις φαίνεται ότι έχουν πάθει βλάβη, δείχνοντας μόνο τον Φώτη Κουβέλη σε όλα τα κανάλια.
 

Αυτό συνέβαινε πρότινος μόνο με τον Αντώνη Σαμαρά και πηγαίναμε όλοι τις τηλεοράσεις στον ηλεκτρονικό, αλλά δεν είχαν βλάβη. Απλώς με εντολή Σαμαρά όλα τα δίκτυα έδειχναν τον ίδιο για να αποσπάσει την ψήφο μας - όπως και την πήρε αν κρίνουμε από το τελικό αποτέλεσμα.
 

Τώρα το ίδιο γίνεται με τον Φώτη Κουβέλη νια να ξεχάσουμε τον πανωλεθρίαμβο Σαμαρά κυρίως.
 

Αλλά υπάρχουν και άλλοι σοβαροί λόγοι:
Το 1,23% είναι ένα εκπληκτικό ποσοστό. Γιατί δεν είναι 0,85% που περίμεναν πολλοί και δεν τους έκατσε.
Με το 1,23% ο κ. Κουβέλης είναι σχεδόν βέβαιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού με τέτοιο ποσοστό έγινε Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Κωστής Στεφανόπουλος με τη ΔΗΑΝΑ.

 

Ο Κάρολος Παπούλιας είχε πάρει ποσοστό ο% γιατί δεν ήταν αρχηγός κόμματος, αλλά είχε δανείσει τον τότε πρωθυπουργό για να φτιάξει τη βίλα στην Εκάλη και το σαλόνι είχε πάρει το όνομά του ως δωρητή.
 

Μην αμφιβάλλουμε λοιπόν. Ο Φώτης Κουβέλης επίτηδες πήρε το 1,23% για να γίνει ο κορυφαίος πολίτης της χώρας και συνεχίζει εντατικά τις προπονήσεις.



Πηγή: "Εφημερίδα των Συντακτών"

Ο Μπαλτάκος δίνει συμβουλές στη ΝΔ...

Η διεύρυνση της εκλογικής βάσης της ΝΔ θα πρέπει να εστιαστεί στο 16,5% που βρίσκεται στα δεξιά της, δηλώνει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Παναγιώτης Μπαλτάκος σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής". Κατηγορεί την Αριστερά ότι απαρτίζεται από «ταλαντευόμενους μικροαστούς» και ότι θα «αφελληνίσει» την Ελλάδα, που σύμφωνα με τον ίδιο είναι «Βυζάντιο».

Παρά τον σάλο που προκάλεσε η μαγνητοφωνημένη συνομιλία του με τον χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, ο πρώην γγ της κυβέρνησης δηλώνει ότι «δεν κάνει κανένα διάλειμμα» από την πολιτική.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ποσοστό της ΧΑ στις πρόσφατες εκλογές, οφείλεται στην εσφαλμένη λογική των αντιπάλων της που επιχείρησαν να την δαιμονοποιήσουν.

Ξεκινώντας τις αναφορές του εναντίον της Αριστέρας, σχολιάζει ειρωνικά τις εκλογικές επιδώσεις της, αναφέροντας ότι «δεν θα καταφέρουν να διατηρήσουν» τα ποσοστά των ευρωεκλογών στις εθνικές εκλογές, «όπως δεν τα κατάφερε το ΕΑΜ το 1945». «Θα έχουμε πάλι νέα Συμφωνία της Βάρκιζας. Πάλι θα “παραδώσουν τα όπλα”», υποστηρίζει ο Π. Μπαλτάκος, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «η γοητεία της “αγοράς” είναι ανώτερη από τις υποσυνείδητες δυνατότητές τους».

«Προβλέπω οξύτατη κρίση στους κόλπους τους και φαρμακερή διχόνοια», συνεχίζει ο πρώην γ.γ της κυβέρνησης. Σε ερώτηση τι θα γίνει αν η Αριστερά τα καταφέρει, ο Π. Μπαλτάκος απαντά: «Η χώρα θα παγκοσμιοποιηθεί σε βαθμό αφελληνισμού και οι αστικές αξίες και οι μύθοι με τους οποίους θεμελιώθηκε το οικοδόμημα του Νέου Ελληνισμού θα υποστούν οριστική ταπείνωση». «Κάθε ρεφορμιστική απόπειρα νόθευσης του καπιταλισμού καταλήγει πάντα σε τραγωδία», προσθέτει.

Πιστός στις εθνικιστικές του αντιλήψεις, δηλώνει ότι το θεμέλιο του έθνους είναι η Εκκλησία. «Στην ορθόδοξη Ανατολή […] έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα λόγω της βυζαντινής μας παράδοσης», σημειώνει, συμπληρώνοντας ότι «η Ορθοδοξία είναι η ψυχή μας».

«Η Ελλάδα είναι Βυζάντιο», απαντά σε σχόλιο του δημοσιογράφου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση. «Γίνεται ιλιγγιώδης προσπάθεια να μεταλλαχθούμε, με τη σύμπραξη πάντα της Αριστεράς», υποστηρίζει, ακόμη.

Την ίδια ώρα θεωρεί ότι η ΝΔ δεν πρέπει να προσφύγει σε πρόωρες εθνικές κάλπες. «Για να τις χάσει; Για να φέρει την Αριστερά στην εξουσία;», σημειώνει. Σε ό, τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ότι «αν συγκρουστούμε με το ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση θα πέσει. Αν συνεχίσουμε τη συγκυβέρνηση […] κι άλλοι δεξιοί ψηφοφόροι θα εγκαταλείψουν τη ΝΔ».



πηγή : nonews-Νews

«ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» από εδώ και πέρα η Δούρου αφού τα λεφτά είναι πολλά (δείτε πρωτοσέλιδο)…

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», το οποίο κυκλοφορεί αύριο Κυριακή, δίνει το σήμα για το πού θα κινηθεί ο κυβερνητικός και μιντιακός πόλεμος το επόμενο χρονικό διάστημα: στο πρόσωπο της νέας περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, κάθε δημόσια δράση της οποίας θα βρεθεί στο στόχαστρο της μονταζιέρας τού Μεγάρου Μαξίμου προκειμένου να αποδομηθεί η δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει.

Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πρόβα εξουσίας για τον ΣΥΡΙΖΑ» και υπέρτιτλο «Δείγμα γραφής για τα 2,5 δισεκ. που μοιράζει η Δούρου» το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» συνεχίζει το «τρολάρισμα» που ξεκίνησε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τη διαβόητη φωτό με το ζεϊμπέκικο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Από κοντά σιγοντάρουν και οι διαπλεκόμενοι καναλάρχες, οι οποίοι έχουν ανοιχτές μπίζνες στην Αττική και δεν θέλουν αυτές επ’ ουδενί να χαλάσουν λόγω της αλλαγής φρουράς στην Περιφέρεια.
πηγή : koutipandoras.gr

Επιτροπή «για τον προσδιορισμό ΤΥΧΟΝ ποσού αξιώσεων του Ελληνικού Δημοσίου από τις γερμανικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο».- Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης


Δεκάδες πράγματα στριφογυρίζουν τούτες τις μέρες στο μυαλό μου. Σταθερότητα – ανασχηματισμός – συνταγματικό τόξο – ναζιστές – αναστολή έκτισης ποινής κάθειρξης πολλών δεκαετιών – φεύγει μένοντας ο Φώτης – διαλύονται ή δεν διαλύονται οι ΑΝΕΛ με καραμπόλα ΣΔΟΕ - πάει ή δεν πάει στην Ευρωβουλή ο Καψής – νίκησε ή δεν νίκησε το ΠΑΣΟΚ - μπήκε το νερό στο ποτάμι – ο Γιαννακόπουλος δεν θέλει να τον γαμάνε στο γήπεδό του, αν είναι εκτός του συζητάει – ο Δρίτσας χτυπάει την Εκκλησία, επειδή δεν μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό – η Βούλτεψη ουρλιάζει ότι ο Τσίπρας διώχνει τους τουρίστες που με τόσο κόπο μάζεψε η Όλγα - comeback Καρατζαφέρη – ουδείς νοιάζεται για τη Θράκη – μία κόρη του Δρακουμέλ στο σύνοδο της λέσχης Bildenberg – θυμήθηκαν πάλι γιατρό-μαϊμού που υπηρετούσε στο ΕΣΥ επί εικοσαετία – σύλληψη αστυνομικών για ναρκωτικά και εισαγωγή λαθρομεταναστών κ.ά. πολλά. Και στο βάθος νέα σκληρά μέτρα που είναι παλιά, αλλά έρχονται τώρα, ώστε να αρχίσουν οι πρώτες προσλήψεις από τις 770.000 που υποσχέθηκε ο λιγνός και τις 550.000 που εξασφάλισε ο χοντρός.
 
Μιλώντας μ’ ένα φίλο χθες μέσα σ’ όλον αυτό τον ορυμαγδό των ανούσιων ειδήσεων, καταλήξαμε στη μαγική λέξη: «Σεβασμός». Δεν υπάρχει σεβασμός σε τίποτε. Στον συνάνθρωπο, στους γραπτούς και άγραφους κανόνες που ρυθμίζουν τις σχέσεις με τον συνάνθρωπο, στα λόγια, στα έργα. Ο καθένας κάνει και λέει ό,τι θέλει. Για να επικρατήσει η άποψή του και να υπηρετήσει το στενό ατομικό του συμφέρον όσο ελάχιστο κι’ αν είναι αυτό. Από το να διπλοπαρκάρει προκαλώντας κυκλοφοριακή συμφόρηση απλώς για ν’ αγοράσει τσιγάρα μέχρι να εξαπατήσει τον άλλο για να τσεπώσει εκατοντάδες χιλιάδων ευρώ. Αν δεν υπάρχει σεβασμός σε τίποτε, πώς θα βελτιωθεί αυτή η έρμη κοινωνία που άγεται και φέρεται από το κάθε πολιτικό τσογλανοανδρείκελο που το παίζει σωτήρας και ειδήμων απλώς για να διατηρήσει την καρέκλα του και τα οικονομικά παρελκόμενα των πατρώνων του;
 
Και μέσα σ’ όλο αυτό το μπάχαλο πέφτει το μάτι μου στην είδηση ότι το Υπουργείο Οικονομικών συνέστησε ειδική Επιτροπή για να προσδιορίσει τυχόν ποσό αξιώσεων για γερμανικές επανορθώσεις και για το κατοχικό δάνειο. «ΤΥΧΟΝ» ποσό. Δεν πίστευα στα μάτια μου μέχρι που διάβασα την απόφαση στη «Διαύγεια». Άρα, η κυβέρνηση αποδέχεται ότι είναι ενδεχόμενο να μην υπάρχει αξίωση για τα θέματα αυτά. Τόνοι αίματος πότισαν αυτά τα άγια χώματα. Τόνοι κτισμάτων ποτισμένων με ιδρώτα έγιναν αποκαΐδια ίσα με το χώμα. Τόνοι χαρτιού και μελάνης αναλώθηκαν επί 70 χρόνια αναδεικνύοντας τις θηριωδίες των αποκυημάτων του ανθρωπίνου γένους. Και φτάσαμε στο σημείο να μιλάμε σήμερα επισήμως για «ΤΥΧΟΝ» ποσό αξιώσεων προς αποκατάσταση της ανυπολόγιστης ζημίας που προκάλεσαν στη χώρα τα ξανθά κτήνη.
 
Τί άλλο να γράψω πια; Με πνίγει η σιχαμάρα.
 
Ας αφήσω τους θιασώτες της σταθερότητας να απολαύσουν τα ανδραγαθήματα των εκλεκτών τους. Βασανισμένος αυτός ο λαός, αλλά τα θέλει ο κώλος του. Από έλλειψη σεβασμού στον πλησίον. Από έλλειψη πίστης και προσήλωσης σε αρχές και ιδανικά που δεν θα επέτρεπαν στους καραγκιόζηδες να μας κυβερνούν. Από φτωχομπινεδισμό.
 
 
Σωτήριος Καλαμίτσης
Επιστήθιος φίλος του γιατρού Γωγούση, σφόδρα δε πιθανόν κι ομόκελλος.
 
 
 
 
 
[Τη διακοσιοστή ένατη ημέρα από την υποβολή στην Εισαγγελία του Αρείου πληροφορήθηκα ότι ο εισαγγελεύς επενέβη. Τριακοστή πέμπτη ημέρα, λοιπόν, από την είδηση για την έναρξη ποινικής..
διαδικασίας διερεύνησης των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ μέχρι την έκδοση απαλλακτικού βουλεύματος με την ελπίδα να διαψευσθώ. Βρισκόμαστε τώρα α] στη διακοσιοστή τριακοστή έβδομη ημέρα από τη δημοσιοποίηση της φήμης ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των βουλευτών της αντιπολίτευσης, β] στην εκατοστή ογδοηκοστή δεύτερη από τη δημόσια καταγγελία της Λ. Κατσέλη αφ’ ενός ότι την «έφαγαν» οι τραπεζίτες, επειδή δεν τους εξυπηρετούσε ο «νόμος Κατσέλη», αφ’ ετέρου ότι αποτελεί έγκλημα η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του Έλληνα φορολογουμένου, γ] στην τεσσαρακοστή έκτη από τη μηνυτήρια αναφορά τού Γ. Καρατζαφέρη για όσα λέει κάποιος Μπαλτάκος για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση και δ] στη δέκατη από τη δημόσια καταγγελία του Κασσιδιάρη ότι σε συγκεκριμένα εκλογικά τμήματα του Δήμου Αθηναίων έλαβε χώρα τεχνητή ακύρωση ψηφοδελτίων της ΧΑ κατά τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών (18.05.2014). Κανένα παπαγαλάκι δεν με ενημέρωσε για το αν κινήθηκε κάποια διαδικασία διερεύνησης των καταγγελλομένων στις τέσσερις τελευταίες περιπτώσεις. Τί συνέβη; Εξακολουθούν να μην τηλεφωνούν οι παπαγάλοι στους Εισαγγελείς;].



Παράνοια & αλήθεια Νο32.


- Θα παρακαλούσα την κα Ρεπούση να μην παρεκκλίνει από τα “πιστεύω” της ότι τα αρχαία ελληνικά είναι μια στείρα γλώσσα. Παραμορφωμένη είναι, ας έβρισκε κάτι άλλο να πει για το κόμμα της, όχι το «Δρυός πεσούσης…».

- Ευκαιρίας δοθείσης, με την πολιτική κατάσταση που ζούμε, και όχι μόνο, θα διασκευάσω το αρχαίο ρητό και θα πω «Ηθικής πεσούσης, παν οπίσθιο παζαρεύεται».

- Αφού γύρω στις 110.000 Έλληνες -χωρίς να ξέρουν το γιατί- έστειλαν την Εύα (Καϊλή) στην Ευρωβουλή, ας βρούμε να στείλουμε και τον Αδάμ, μπας και διαλύσουν τον εκεί “παράδεισο”.

- Ευτυχώς που υπάρχει και η αγνή και χαλαρωτική λέσχη Μπίλντερμπεργκ και ξεσκάνε οι επιφανείς της γης. Ξέρετε πόσο κουραστικό είναι να προσπαθείς να σώσεις τον κόσμο, τι λες τώρα!…

- Η παραίτηση του Κουβέλη από την ηγεσία της ΔΗΜΑΡ δεν είναι σε αυτοτελές επεισόδιο. Για μίνι σειρά το πάνε…

- Πριν λίγες μέρες τα είπανε Σαμαράς και Παπούλιας. Ο πρώτος είπε ότι παλεύουμε και θα πάμε καλά. Ο δεύτερος χάρηκε γι’ αυτά που άκουσε, και… όλα καλά!

- Ο κος Σταϊκούρας θα φτιάξει ειδική επιτροπή για τις γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Άλλη μία επιτροπή που θα πληρωθεί για τον -τζάμπα- κόπο της…

- Το «ποτάμι» του κυρ Σταύρου θα κάνει το πρώτο του συνέδριο σε κάμπινγκ στη Θράκη, κοντά σε ποταμιά. Τα “παιδιά των λουλουδιών” επιστρέφουν!

- Θα ρίξουν τα χημικά της Συρίας στην ελληνική θάλασσα και μας λένε να μην ψαρεύουμε σε μία μεγάλη περιοχή γύρω από εκεί. Όταν το κράτος σε αγαπάει, σε ενημερώνει έγκαιρα!

– Ευτυχώς που η Ευρώπη ταρακουνήθηκε από την άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων και (δεν) θα λάβει μέτρα εναντίων των νεοναζί της Ουκρανίας.


ΑΝΕΛ: Δεν θα γίνουμε ΠΟΛΑΝ του '94 με την προεδρική ψήφο

Αποκλείει το ενδεχόμενο να συμπράξουν οι ΑΝΕΛ με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας τον Μάρτιο του 2015, ο εκπρόσωπος του κόμματος Τέρενς Κουίκ.

«Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες (ΑΝΕΛ) δεν θα γίνουμε η Πολιτική Άνοιξη (ΠΟΛΑΝ) του Σαμαρά του '94, που με την προεδρική του ψήφο φρόντισε να μην πέσει η καταστροφική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, έχοντας προηγουμένως γκρεμίσει και τη Νέα Δημοκρατία», αναφέρει σε δήλωσή ο Τέρενς Κουίκ.

«Οι ΑΝΕΛ θα αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που μας παρέχουν οι δημοκρατικές διαδικασίες, για να πάμε σε εκλογές και να δώσουμε ένα τέλος στο δράμα που ζουν οι Έλληνες», καταλήγει.

Πέθανε 20χρονος μετά από επαφή με ποντίκι

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία των Χανίων για τον ξαφνικό και άδικο χαμό του 20χρονου Μιχάλη .

Ένα "γιατί" και ένα παράπονο για την ξαφνική απώλεια του 20χρονου Μιχάλη πνίγει τα Χανιά, καθώς ο αγαπητός νεαρός "χάθηκε" σε μερικές στιγμές.

Ο 20χρονος εισήχθη στο Νοσοκομείο Χανίων την περασμένη Πέμπτη με έντονους πόνους στο στομάχι ενώ λίγο αργότερα παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα.

Πριν προλάβει κανείς να καταλάβει τί ακριβώς συμβαίνει τα όργανα του άτυχου νεαρού άρχισαν να καταρρέουν ώσπου εξέπνευσε το βράδυ της Παρασκευής.

Ο χαροκαμένος πατέρας εξήγησε στους ιατρούς πως ο νεαρός είχε έρθει σε επαφή με ένα ποντίκι το οποίο ήταν ψόφιο προκειμένου να το πετάξει στα σκουπίδια.

Αποδείχτηκε τελικά πως ο νεαρός εμφάνισε λεπτοσπείρωση, η οποία μεταδίδεται από τρωκτικά.

Η ταχεία επιδείνωση της υγείας του, δεν έδωσε καν  το χρόνο σε φίλους και συγγενείς να συνειδητοποιήσουν το θλιβερό συμβάν.

πηγή: cretalive.gr

Η δικαιοσύνη ανέθεσε στο "Χαμόγελο του Παιδιού'' την επιμέλεια της μικρής Μαρίας

Στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αποφάσισαν οι δικαστές να δώσουν την επιμέλεια της μικρής Μαρίας, που είχε εντοπιστεί τον περασμένο Οκτώβριο σε οικισμό των Ρομά στα Φάρσαλα. Το Πρωτοδικείο Λάρισας απέρριψε την Παρασκευή το αίτημα της Κρατικής Υπηρεσίας του Παιδιού της Βουλγαρίας, που ζητούσε να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού, στηριζόμενη στο γεγονός ότι οι βιολογικοί γονείς του είναι Βούλγαροι Ρομά. 
 
Η Μαρία αμέσως μετά την αποκάλυψη της υπόθεση φιλοξενήθηκε από το «Χαμόγελο του Παιδιού», όπου και εξακολουθεί να παραμένει, γεγονός που "μέτρησε" στην κρίση του δικαστηρίου, το οποίο επισημαίνει στην απόφασή του: «Κρίνεται υπέρτερο του συμφέροντος του ανηλίκου, να μη διαταραχθεί η ψυχοσωματική του ανάπτυξη, με την εκ νέου αλλαγή περιβάλλοντος, δεδομένης δε της ηλικίας του (πέντε ετών), η οποία θα του δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη ανασφάλεια και ένταση, καθώς θα κληθεί να εκπαιδευτεί σε μία άλλη γλώσσα και να ενταχθεί σε διαφορετικές κοινωνικές δομές».
 
Όπως αναφέρει η "Εφημερίδα των Συντακτών" στο σκεπτικό της απόφασης του Πρωτοδικείου Λάρισας τονίζεται, ότι η «η φερόμενη φυσική οικογένεια του κοριτσιού στη Βουλγαρία δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια επικοινωνίας ή αναζήτησης της ανήλικης Μαρίας από τη γέννησή της ακόμα, οπότε δεν συντρέχει περίπτωση συνένωσή της με την οικογένειά της».



πηγή : koutipandoras

Λεωνίδας Βασιλικόπουλος - Του Πιτσιρίκου


Πέθανε χτες σε ηλικία 82 ετών ο ναύαρχος Λεωνίδας Βασιλικόπουλος., Επίτιμος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και πρώην διοικητής της ΕΥΠ. Ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος είχε έντονη αντιστασιακή δράση στην διάρκεια της δικτατορίας, έκανε βομβιστικές επιθέσεις και το 1973 συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού. Φυλακίστηκε και βασανίστηκε στο ΕΑΤ-ΕΣΑ.

Χαρακτηριστικό της ζωής και της φιλοσοφίας του Λεωνίδα Βασιλικόπουλου είναι ότι το 1966 αποστρατεύτηκε από το τότε Βασιλικό Ναυτικό επειδή παντρεύτηκε την Νότα Ηλιοπούλου –κόρη πρώην βουλευτή της Αριστεράς-, την οποία είχε ερωτευτεί.

(Όταν ο Λεωνίδας Βασιλικόπουλος ήταν αρχηγός ΓΕΝ, έκανα την θητεία μου στο Πολεμικό Ναυτικό. Οι ναύτες τον αγαπούσαμε γιατί ήταν πολύ ωραίος μάγκας. Μια φορά, ανήμερα το Πάσχα -την έχω γράψει την πασχαλινή μου εμπειρία από το Ναυτικό αλλά με διαφορετικό τέλος-, ο Βασιλικόπουλος είχε έρθει στο στρατόπεδο που εμείς κάναμε τους υπηρέτες και τους σερβιτόρους σε πολιτικούς και αξιωματικούς. Είχε κάτσει μόνος του κάπως απόμερα, και πήγαμε κοντά του και πιάσαμε κουβέντα. Μπορεί να του κάναμε και τράκα τσιγάρο -κάπνιζε πολύ- ή να μας έδωσε ο ίδιος. Δεν ήταν καραβανάς, ήταν δημοκράτης. Μας ρωτούσε πώς τα περνάμε και τα σχετικά. Δεν είχε πρόβλημα να του πεις ό,τι ήθελες. Κάποια στιγμή, φωνάζει έναν αξιωματικό, κάτι του λέει και μετά γυρνάει και μας λέει με την βραχνή -από τα τσιγάρα- φωνή του: «Ναυτάρες, φύγατε! Σπίτια σας! Στις γκόμενες!». Καλό ταξίδι, ναύαρχε.)


pitsirikos 
31 Μάι, ’14

Πακετάρουν υπουργοί, παραλύει η κυβέρνηση

Την αναστάτωση από την ήττα των κομμάτων της συγκυβέρνησης στις εκλογές διαδέχεται η σταδιακή παράλυση του κυβερνητικού σχήματος, μετά και την προαναγγαλία του ανασχηματισμού από τον αντιπρόεδρο, Ευάγγελο Βενιζέλο.
 
Η ονοματολογία και οι παρασκηνιακές συνεννοήσεις φουντώνουν, ενώ στο υπουργείο Οικονομικών επιχειρούν να «καλύψουν τα νώτα τους» οι υπεύθυνοι για την οικονομική επιδείνωση που προκαλεί η ακολουθούμενη πολιτική στην κοινωνική πλειψηφία.

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν προσδιόρισε την ημερομηνία του ανασχηματισμού. Ωστόσο οι τελικές ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα τοποθετούνται από τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας μέχρι τα μέσα Ιουνίου.
 
Εντωμεταξύ, οι συνθήκες παράλυσης γίνονται κάθε μέρα πιο εμφανείς, καθώς πολλά κυβερνητικά στελέχη, ήδη συγκεντρώνουν αρχειακό υλικό και πακετάρουν τα πράγματά τους.

Υπουργείο Οικονομικών, ΤτΕ και Κομισιόν


Όπως αναφέρει η εφημερίδα Έθνος, τη δύσκολη εξίσωση του ανασχηματισμού αποτελεί η θέση του υπουργού Οικονομικών, η θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, αλλά και το πρόσωπο που θα σταλεί στην Κομισιόν.
 
Αλλαγή φρουράς στο υπουργείο Οικονομικών πιθανώς να φέρει ανακατατάξεις και στα υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης, ενώ εκτός κυβέρνησης θα μείνει, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθ.Τσαυτάρης.
 
Υπό μετακίνηση θεωρούνται και ο Νίκος Δένδιας, ο Γιάννης Μιχελάκης και ο Άδωνις Γεωργιάδης.


Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί για τους «ακριβούς τουρίστες»

Σύμφωνα με μελέτη του Παγκoσμίου Οργανισμού Τουρισμού τα πιο «γερά» πορτοφόλια κρατούν πλέον οι αναδυόμενες οικονομίες.

Δυναμικά αναπτυσσόμενο κομμάτι της ταξιδιωτικής εμπειρίας, ο «τουρισμός των αγορών» έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια βασικό κίνητρο ή και μία από τις κύριες δραστηριότητες των τουριστών στους προορισμούς που επισκέπτονται. Εξάλλου πρόσφατα οι αγορές άρχισαν να θεωρούνται δραστηριότητα αναψυχής, αν όχι η κινητήρια δύναμη πίσω από τον τουρισμό.

Με τις διεθνείς τουριστικές εισπράξεις το 2013 να αγγίζουν τα 1,4 τρισ. δολάρια, τα πιο «γερά» πορτοφόλια στον τουρισμό κρατούν πλέον οι αναδυόμενες οικονομίες, με τις παραδοσιακές αγορές να καταγράφουν επιβράδυνση εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Σύμφωνα με τη μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) για τον «Τουρισμό των αγορών», οι κινέζοι τουρίστες είναι πρώτοι στη λίστα των ταξιδιωτικών δαπανών το 2013 καθώς ξόδεψαν 129 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 26% σε σχέση με το 2012. Ακολουθούν οι ταξιδιώτες από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία, με δαπάνες 86 δισ. δολαρίων, ενισχυμένες κατά 3% και 2% αντίστοιχα σε ετήσια βάση, και την πρώτη πεντάδα κλείνουν οι Βρετανοί και οι Ρώσοι με 53 δισ. δολάρια και αύξηση 25% και 4% αντίστοιχα. Οι ταξιδιωτικές εισπράξεις περιλαμβάνουν δαπάνες για τη διαμονή, το φαγητό, το ποτό, τις μεταφορές, τη διασκέδαση και τις αγορές.

Οι Κινέζοι διαφέρουν ωστόσο από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες υψηλής αγοραστικής δύναμης, οι οποίοι επιθυμούν πολυτέλεια σε κάθε πτυχή του ταξιδιού. Αντίθετα, είναι πολύ πιο πρόθυμοι να συμβιβαστούν στα γεύματα, στη διαμονή και ως έναν βαθμό στις πτήσεις ώστε να εξοικονομήσουν αρκετά χρήματα για αγορές. Αυτό το χαρακτηριστικό θα μπορούσε να εξηγηθεί από τη σημασία που έχει η δυνατότητα να ανταλλάξουν δώρα και να πάρουν πράγματα ως αναμνήσεις από τα ταξίδια τους.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ως το 2004 η κατανάλωση των τουριστών παραδοσιακά εστίαζε σε συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, πολιτιστικές δραστηριότητες ή προσφορές διασκέδασης. Οι μοντέρνοι τουρίστες, οι οποίοι συχνά διαθέτουν υψηλή αγοραστική δύναμη, σήμερα είναι καταναλωτές ευρύτερων αγαθών όπως η μόδα, η χειροτεχνία ή το ντιζάιν. «Λίγοι τομείς μπορούν να καυχηθούν για τη δύναμή τους να εμπνεύσουν ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, όπως μπορούν ο τουρισμός και οι αγορές. Οι δυο τους σε συνδυασμό μπορούν να έχουν τεράστια επίπτωση στο brand και την τοποθέτηση ενός προορισμού» δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού (ΠΟΤ) κ. Ταλέμπ Ριφάι. Και προσθέτει ότι «η μελέτη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για τον τουρισμό της κατανάλωσης δείχνει επίσης πώς η συνεργασία δημοσίου και ιδιωτικού τομέα μπορεί να δρομολογήσει αναρίθμητες θετικές επιπτώσεις από αυτή την κατηγορία τουρισμού».

Η δύναμη των αγορών είναι βασικό συστατικό της επιτυχίας σε μητροπόλεις με μεγάλη επισκεψιμότητα. Μια τεράστια συγκέντρωση και ποικιλία υψηλού επιπέδου λιανικής σε μια περιοχή προσελκύει πάνω από 200 εκατ. επισκέψεις στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου κάθε χρόνο. Περίπου 50% των επισκέψεων γίνεται από τουρίστες, με το ήμισυ αυτών να έρχονται εκτός Ευρώπης. Το Γουέστ Εντ είναι επίσης η κορυφαία ατραξιόν του Λονδίνου, με έσοδα από λιανικές πωλήσεις πάνω από 7,6 δισ. στερλίνες. Αντίστοιχα, πάνω από δέκα εκατ. διεθνείς τουρίστες καθιστούν τη Νέα Υόρκη τον κορυφαίο προορισμό των ΗΠΑ και οι αγορές είναι η μόνη πιο δημοφιλής δραστηριότητα μεταξύ όλων των τύπων τουριστών. Με βάση τα στοιχεία του επίσημου οργανισμού προώθησης της πόλης NYC & Company, υπολογίζεται ότι σχεδόν 25 σεντς από κάθε δολάριο που δαπανούν οι τουρίστες στη Νέα Υόρκη αφορούν τις αγορές. Το 2012 οι ταξιδιώτες ξόδεψαν πάνω από 8 δισ. δολάρια στα καταστήματα της πόλης δημιουργώντας πάνω από 750 εκατ. δολάρια ετησίως σε φόρους πωλήσεων για την Πολιτεία και την πόλη.

«Επιστρατεύοντας» τις αγορές ο Γαλλικός Οργανισμός Τουρισμού Atout France  έχει στοχεύσει σε συγκεκριμένες ξένες αγορές προβάλλοντας τις ευκαιρίες για ψώνια στο Παρίσι και άλλες μεγάλες πόλεις, ξεκινώντας συνεργασίες με μεγάλα πολυκαταστήματα και ταξιδιωτικούς οργανισμούς για να διαμορφώσουν ειδικά προϊόντα. Η καμπάνια «Shopping by Paris» για το 2014 περιλαμβάνει ένα πακέτο με προσφορά έκπτωσης 10% στους επισκέπτες από 270 καταστήματα για μια συγκεκριμένη περίοδο. Παράλληλα το πρόγραμμα «Tourism en ville» επίσης φιλοδοξεί να προσελκύσει επισκέπτες και σε άλλες πόλεις επεκτείνοντας έτσι τη διαμονή τους στη χώρα και διαχέοντας τον οικονομικό αντίκτυπο των τουριστικών δαπανών πέρα από την πρωτεύουσα.

πηγή :  koutipandoras.gr

Ο ανυπόταχτος λαός και η νέα Μάχη της Κρήτης - Του Αριστομένη Συγγελάκη

«Όταν η Μάχη τέλειωσε, ο στρατός είχε νικήσει. Μα οι γυναίκες των ηττημένων  που είχαν χάσει παιδιά, αδέρφια, πατεράδες ή συζύγους, κατέβηκαν στο γιαλό,  σκαρφάλωσαν στα βουνά και, όπου βρήκαν νεκρό σώμα εχθρού, το τίμησαν:  το έπλυναν και το έθαψαν, όπως του έπρεπε. Ο νεκρός δεν ήταν πια εχθρός. Ήταν ο άταφος αδελφός. Κι αυτές ήταν οι εγγονές της Αντιγόνης, που έκαναν το χρέος τους απέναντι στους νεκρούς. Την ίδια ώρα, οι νικητές έμπαιναν στην Κάνδανο. Στην περιοχή γύρω από το χωριό  είχαν χάσει 27 άντρες. Και τότε, ΩΣ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ, πήραν μια πρωτοφανή ακόμα και για καιρό πολέμου απόφαση: σκότωσαν όσους από τους κατοίκους βρήκαν  και ξεθεμέλιωσαν το χωριό. Φεύγοντας, περήφανοι για το έργο τους, άφησαν  και σχετικές πινακίδες! Αναζητήστε τις στο διαδίκτυο...». (Επιστολή του Μανώλη Γλέζου στη “Die Welt”, 3.5.2013).
 
Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί το μοναδικό, έως τότε, παράδειγμα καθολικής, πάνδημης, αντίστασης ενός λαού απέναντι σε ένα κράτος – εισβολέα. Ο ηρωικός λαός της Κρήτης αμυνόμενος με πείσμα κι αυταπάρνηση, με τα όπλα των προγόνων του ή ακόμη και με γυμνά χέρια, προκάλεσε βαρύτατες απώλειες στις γερμανικές δυνάμεις και κέρδισε τον παγκόσμιο θαυμασμό, αναγκάζοντας παράλληλα τον Χίτλερ να αποσύρει οριστικά το επίλεκτο σώμα των αλεξιπτωτιστών. Περισσότερες από 600 μικρές και μεγάλες ομάδες κατοίκων του νησιού συγκροτήθηκαν σε χρόνο – ρεκόρ και πήραν την υπόθεση στα χέρια τους. Γράμματα και ράσο, αλέτρι και μυστρί, βρέθηκαν μαζί στον υπέρ πάντων αγώνα υπεράσπισης της πατρίδας, εθελοντές στον πόλεμο και στον θάνατο. Δεν χρειάστηκε ούτε διαταγή, ούτε εκπαίδευση στρατιωτική για να πολεμήσουν οι Κρητικοί τον εχθρό. Ήταν μια πανίσχυρη εσωτερική παρόρμηση, μία ιστορική υποχρέωση, ένα ιερό καθήκον.

Αν δεν υπήρχε η εγκληματική ανευθυνότητα, στα όρια της προδοσίας, της επί της ουσίας «μεταξικής» ελληνικής κυβέρνησης αλλά και των συμμάχων Άγγλων η Κρήτη θα είχε κρατήσει: ο αφοπλισμός των Κρητών πριν τον πόλεμο λόγω του φόβου του Μεταξά (και στη συνέχεια και των Άγγλων) για επικείμενη κρητική εξέγερση, η ανεξήγητη και ύποπτη μη θωράκιση (στρατιωτική, από πλευράς αεροπορικής κάλυψης αλλά και τηλεπικοινωνιών, οδικού δικτύου και τεχνικών υποδομών) της νήσου πριν την εισβολή κι ενώ ήταν δεδομένος ο σχεδιασμός των Γερμανών για την κατάληψή της, η απόσυρση της 5ης Μεραρχίας Κρητών (που απεστάλη στο Αλβανικό Μέτωπο όπου και πολέμησε ηρωικά) και η μη επιστροφή της στην Κρήτη αμέσως μετά την κατάρρευση του Μετώπου, η απαγόρευση εξοπλισμού των πολιτών με εντολή Μανιαδάκη, λίγο πριν την έναρξη της εισβολής, παρά την παρουσία στο λιμένα της Σούδας του γεμάτου όπλα και πυρομαχικά πλοίου «Θαμώνη» (το οποίο και τελικά βύθισαν οι Γερμανοί) και, τέλος, η μη συγκρότηση Πολιτοφυλακής, παρά τα αγωνιώδη αιτήματα του κρητικού λαού είναι μερικά μόνο από τα τραγικά λάθη που επέτρεψαν την εκπόρθηση της Κρήτης από τα γερμανικά στρατεύματα. Η σύσταση, μάλιστα, της ελληνικής και αγγλικής στρατιωτικής διοίκησης Κρήτης στις 11 Μαΐου 1941 προς τους κατοίκους της Κρήτης να απομακρύνονται από τα σημεία της επίθεσης και να κλείνονται στα σπίτια τους δείχνει ότι την Αντίσταση του κρητικού λαού δεν την φοβούνταν μόνο οι Γερμανοί!   
   
Όμως ο Κρητικός λαός πλήρωσε σκληρά την «αυθάδειά» του να αντισταθεί στον αήττητο έως τότε Άξονα: η «μαύρη Παρασκευή» 23 Μαΐου 1941, όπου το 1/3 του Ηρακλείου ισοπεδώθηκε και πολλοί πολίτες έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς της Λουφτβάφε συνοδεύτηκε από σειρά μαζικών εκτελέσεων και Ολοκαυτωμάτων. Η Κρήτη έχει το ηρωικό αλλά και συνάμα τραγικό προνόμιο να αποτελεί τον τόπο όπου για πρώτη φορά υλοποιήθηκε το αποκρουστικό δόγμα της συλλογικής ευθύνης και συντελέσθηκαν οι πρώτες σφαγές αμάχων στην Ευρώπη: Μισσύρια Περιβολίου Ρεθύμνου 23 και 24.5.1941 και Κακόπετρος Χανίων 24.5, Αστέρι Ρεθύμνου 1.6 και τις επόμενες δύο μέρες Άδελε, Παγκαλοχώρι και Λουτρά Ρεθύμνου, Κοντομαρί, Φλώρια, Πρασές και Κάνδανος Χανίων, εκτελέσεις των 12 μαρτύρων στο Ηράκλειο. Συνολικά, περίπου 2.000 Κρητικοί δολοφονούνται αμέσως μετά τη Μάχη της Κρήτης.

Για να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα και να «νομιμοποιηθούν» οι απάνθρωπες αυτές πράξεις, που πραγματικό στόχο είχαν να εκδικηθούν και να τρομοκρατήσουν τον κρητικό λαό, κατασκευάζεται, κατά την πάγια πρακτική του Γ’ Ράιχ, μια καθ’ ολοκληρίαν ψεύτικη εικόνα «αγριοτήτων» στις οποίες, δήθεν, επιδόθηκαν οι Κρητικοί. Ο ίδιος ο Bruno Braüer, μετέπειτα διοικητής του «Φρουρίου Κρήτη», χλεύασε ως κατασκευασμένους τους δήθεν «βασανισμούς» και «ακρωτηριασμούς» Γερμανών αλεξιπτωτιστών από τους μαχόμενους υπέρ πατρίδας και ελευθερίας Κρήτες πολίτες.

Όμως οι Γερμανοί κάθε άλλο παρά εκτίμησαν την σπάνια λεβεντιά των Κρητικών: τον ηρωισμό, την αυτοθυσία τους για να υπερασπισθούν τα πάτρια εδάφη αλλά και τον ανθρωπισμό και τη φιλευσπλαχνία τους. Το αδούλωτο φρόνημα του κρητικού λαού δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τους σχεδιαστές της ναζιστικής νέας τάξης πραγμάτων κι αυτή ήταν η πραγματική αιτία των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας που οι Γερμανοί επιτέλεσαν στην Κρήτη, με μια μεθοδικότητα που σοκάρει. Ωστόσο, παρά τη ναζιστική τρομοκρατία ο υπερήφανος και αδούλωτος λαός της Κρήτης δεν κάμφθηκε: κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, πριν ακόμη πέσει η Κρήτη, στις 30 Μαΐου, συγκροτείται η πρώτη αντιστασιακή ομάδα! Έως τις 15 Αυγούστου 1941, δηλαδή μέσα στους πρώτους 2,5 μήνες της Κατοχής, δημιουργούνται στην Κρήτη ένα πλήθος αντιστασιακών οργανώσεων, που σε συνεργασία με το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την Ε.Ο.Κ.

δίνουν σκληρή μάχη εναντίον των κατακτητών, συμβάλλοντας τελικά στη συντριβή του χιτλερισμού και την απελευθέρωση της Ελλάδας και της Ευρώπης.
Όμως 70 χρόνια μετά την απελευθέρωση της Ελλάδας από τον ναζιστικό ζυγό, ο ελληνικός λαός δικαίως αγανακτεί διότι ακόμη δεν έχει αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν έχει δοθεί καμία αποζημίωση, καμία επανόρθωση, καμία αποκατάσταση! Γιατί άραγε; Μήπως γιατί ακόμη οι Γερμανοί δεν μπορούν να συγχωρήσουν στο λαό μας το ανυπόταχτο φρόνημα και τη λεβέντικη αντίστασή του στη ναζιστική λαίλαπα; Ή μήπως γιατί φοβούνται μια νέα «Μάχη της Κρήτης», που θα ακυρώσει τα σχέδιά τους για την οριστική καθυπόταξη της Ευρώπης στον νέο  Άξονα Βερολίνου - Βρυξελλών;

Η ορμητική επαναφορά του θέματος της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών στο προσκήνιο της επικαιρότητας, και μάλιστα για πρώτη φορά ως διακύβευμα των ευρωεκλογών, ευλόγως δημιουργεί υψηλές προσδοκίες στον ελληνικό λαό για δικαιοσύνη και αποζημίωση. Αποτελεί όμως και μια ενδόμυχη ελπίδα για τους λαούς της Ευρώπης  - και συνεπώς πεδίο σύναψης νέων συμμαχιών - ότι η «γερμανική Ευρώπη» θα μείνει στα χαρτιά, ότι η ευρωπαϊκή ιδέα θα επικρατήσει εν τέλει των νεοϊμπεριαλιστικών σχεδιασμών. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι! Όσοι από την ελληνική πολιτική τάξη, κόμματα και πρόσωπα, θέτουν πάνω απ’ όλα τον λαό και τον τόπο οφείλουν να δώσουν, εδώ και τώρα, το παρών στη διεκδίκηση. Ζητούνται αποδείξεις!   
 
*Αριστομένης Συγγελάκης. Μέλος της Σ.Ε. του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα


πηγή :tvxs.gr

Ναι, αλλά προς τα πού;.. Του Κώστα Μαντατοφόρου

     Όλοι (οι περισσότεροι) φαίνεται πως συμφωνούμε ότι πρέπει να φύγουμε απ' τον τάχα μονόδρομο των μνημονίων που οι δωσιλογικές κυβερνήσεις μαριονετών επιβάλλουν στην χώρα, και να γυρίσουμε πίσω.

     Πίσω. Μάλιστα. Αλλά πού;

     Στην προηγούμενη δεκαετία του 2000;  Την δεκαετία της επίπλαστης ευφορίας, του υπερδανεισμού κράτους και πολιτών, της ανελαστικής μάστιγας του ευρώ,
     ..των οργίων των χαριστικών αναθέσεων των Ολυμπιακών έργων,
     ..της γιγάντωσης και της επικράτησης της 4ης εξουσίας των μηντιαρχών;

     Ή μήπως στην δεκαετία του 1990, του Πολιτικοανοιξιάτικου αίσχους,
     ..των μιζαρισμένων ψευτοεξοπλισμών, της πλήρους αδιαφάνειας και ηθικής κατάπτωσης με την πλήρη στήριξη και αρωγή του πραγματικού πρωτεργάτη της καταστροφής του κιτρινιάρη ''εκσυγχρονιστή''-πρωθυπουργού,
     ..την κορύφωση της δικτατορίας του life-style,
     ..της επικράτησης των νέων ''τζακιών'' των αγράμματων λαμογιών της προηγηθείσας δεκαετίας;

     Στην πιό παλιά δεκαετία του 1980, του Μεγάλου Τυχοδιώκτη, των πρασινοφρουρών και των pumpers, του: ''έξω απ' την ΕΟΚ που παραμένουμε'',
     ..των γαλάζιων ψηφοδελτίων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας,
     ..του πρωθυποργού-fax  του Harefield και της Δήμητρας με τους είκοσι υπουργούς συνοδεία;

     Στην ακόμα πιό παλιά δεκαετία του 1970, που η μισή πέρασε στον γύψο και η άλλη μισή κυνηγώντας ''σταγονίδια'',
     ..και με τον ζιβαγγοφόρο λαϊκιστή να προσπαθεί να βάζει εμπόδια για το δικό του όφελος σε κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού του κράτους;

     Ή ακόμα στην δεκαετία του 1960, του: ''ποιός κυβερνά αυτόν τον τόπο;'',  της μετανάστευσης, του ΑΣΠΙΔΑ και του ΙΔΕΑ;

     Για να μην πάμε σε πιό παλιές ακόμα δεκαετίες που θα συναντήσουμε εμφύλιους, ξερονήσια και πολέμους..

     Σε ποιά απ' αυτές τις δεκαετίες θα θέλαμε άραγε να γυρίσουμε;
     Υπάρχει κάποια που να μην πλήγωσε αυτόν τον τόπο;
     Που να ήταν μακάρια και εποικοδομητική;
     Όλες είχαν μέσα τους το σπέρμα της καταστροφής,
     ..με αποκορύφωμα τις τρείς τελευταίες, που ήταν η ίδια η καταστροφή!

     Να φύγουμε από τα μνημόνια και τους κυβερνο-τοκογλύφους, ναί!
     Αλλά προς τα εμπρός!
     Σε μιά κοινωνία και μιά χώρα εντελώς καινούργια.

     Το μόνο κακό είναι πως για όλα αυτά χρειάζεται και ένας άλλος, καινούργιος λαός!
     Ο παλιός του 22+8+6%, δεν κάνει!
     Δυστυχώς!..

    

Σάββατο, 31 Μαΐου 2014
Ουδέν Σχόλιον 

Παρασκευή, Μαΐου 30, 2014

Εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών με τη συμμετοχή αστυνομικών, από την μεθόριο του Έβρου, καθώς επίσης και με ταχύπλοα σκάφη, από την επαρχία της Μαρμαρίδας της Τουρκίας προς τη Ρόδο..

Την εξάρθρωση πολυμελούς εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης μεταναστών και πλαστογραφίας εγγράφων ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ. Στην οργάνωση συμμετείχαν και τέσσερις αστυνομικοί.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας η οργάνωση προωθούσε στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έναντι χρηματικής αμοιβής, μετανάστες από τη Γεωργία, τους οποίους εφοδίαζε με πλαστά έγγραφα.

Συνολικά συνελήφθησαν σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Έβρο 22 άτομα, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της οργάνωσης και τέσσερις αστυνομικοί, τρεις αρχιφύλακες και ένας υπαρχιφύλακας, που υπηρετούν στον Έβρο.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης από κοινού, διευκόλυνση παράνομης εισόδου και εξόδου από τη χώρα, παράνομη μεταφορά υπηκόων τρίτων χωρών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες κατ’ επάγγελμα και εντός εγκληματικής οργάνωσης, πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, δωροδοκία, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση και παράβαση καθήκοντος.

Σύμφωνα με την αστυνομία για τα παραπάνω αδικήματα κατηγορούνται – κατά περίπτωση - 21 επιπλέον άτομα, ενώ ακόμα 28 άτομα, 14 υπήκοοι Γεωργίας και 14 ημεδαποί, κατηγορούνται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση. Επιπλέον, άλλοι 44 αλλοδαποί κατηγορούνται για παράνομη είσοδο στη χώρα.

Η οργάνωση δρούσε συστηματικά τα τελευταία έξι χρόνια, από το 2008. Διέθετε εσωτερική διάρθρωση και ιεραρχία, με συγκεκριμένη δομή και διακριτούς ρόλους μεταξύ των μελών της.

Επιπλέον, για την επίτευξη των σκοπών τους, μέλη της οργάνωσης πραγματοποιούσαν συστηματικά πλαστογραφήσεις.

Πιο αναλυτικά, διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση ενέχεται από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα σε 24 περιπτώσεις διακίνησης μεγάλου αριθμού μεταναστών, προς την ελληνική επικράτεια.

Η μεταφορά γινόταν άλλοτε πεζή και άλλοτε με χρήση τουριστικών λεωφορείων από την μεθόριο του Έβρου, καθώς επίσης και με ταχύπλοα σκάφη, από την επαρχία της Μαρμαρίδας της Τουρκίας προς τη Ρόδο. 

Επιπλέον, εξακριβώθηκε ότι εμπλέκεται σε 15 παλαιότερες περιπτώσεις παράνομης διακίνησης μεταναστών και σε πολλές περιπτώσεις διακίνησης αλλοδαπών, μέσω του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών και του λιμανιού της Ηγουμενίτσας. Επίσης η εγκληματική οργάνωση ενέχεται και σε μεγάλο αριθμό κατάρτισης πλαστών εγγράφων, νόθευσης γνησίων αλλά και έκδοσης γνήσιων, με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών.

Συνολικά καταγράφηκαν 216 περιπτώσεις κατάρτισης και παράδοσης πλαστών ή κλεμμένων εγγράφων, με ποσό που ξεπερνά τις 38.470 ευρώ, ενώ καταγράφηκαν επιπλέον 110 περιπτώσεις, για τις οποίες δεν προέκυψε η παράδοση των εγγράφων, με ποσό που ξεπερνά τις 46.230 ευρώ. Για την κατάρτιση των εγγράφων, εισέπρατταν από τους ενδιαφερομένους συγκεκριμένο χρηματικό αντίτιμο, με βάση άτυπο «τιμοκατάλογο», τον οποίο τα μέλη είχαν υιοθετήσει και εφάρμοζαν.

Ενδεικτικά, διέθεταν παράνομα και έναντι αμοιβής:
  • πλαστό Δελτίο Αιτήσαντος Άσυλο Αλλοδαπού και πλαστή βεβαίωση απέλασης για τη Γεωργία έναντι 50 ευρώ,
  • βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) έναντι του χρηματικού ποσού των 200ευρώ,
  • βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Μητρώου Ασφαλισμένου (Α.Μ.Α.) και βεβαίωση απόδοσης Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) έναντι 50 ευρώ,
  • πλαστή βεβαίωση εργασίας έναντι και πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των Γεωργιανών Αρχών έναντι χρηματικού ποσού 50 ευρώ,
  • πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης των Ελληνικών Αρχών και πλαστή Ελληνική, Ρουμανική ή Βουλγαρική ταυτότητα έναντι 400 ευρώ,
  • πλαστό διαβατήριο έναντι χρηματικού ποσού 800 ευρώ,
  • πλαστές σφραγίδες εισόδου ή εξόδου που τίθενται σε διαβατήριο, έναντι 50 ευρώ έκαστη,
  • πλαστή άδεια θεώρησης εισόδου (Visa) έναντι 400 ευρώ.
Σημειώνεται ότι τα πλαστά έγγραφα αποστέλλονταν επίσης και σε υπηκόους Γεωργίας, που διαμένουν σε κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κυρίως στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Σουηδία.

Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα της έρευνας η εγκληματική οργάνωση από αρχές του 2008 έως το Μάρτιο του 2014, έχει πραγματοποιήσει περίπου 918 συναλλαγές, με χρηματικά εμβάσματα, μέσω εταιρειών μεταφοράς χρημάτων. Ενδεικτικά, τέτοιου είδους εμβάσματα έχουν καταγραφεί από και προς την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γεωργία, την Αλβανία, τη Λευκορωσία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Μολδαβία, την Ολλανδία, τη Ρωσία, τη Σερβία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Χαρακτηριστικό του υψηλού επιπέδου οργάνωσης τους, αποτελεί το γεγονός ότι είχαν ενσωματώσει στην παράνομη δράση τους διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία και καταστήματα μεταφοράς χρημάτων, με τα οποία διευκόλυναν την παράνομη δραστηριότητά τους.

Στο πλαίσιο των ερευνών, έχουν βρεθεί συνολικά και κατασχεθεί:
  • 4 οχήματα,
  • 15 ηλεκτρονικοί υπολογιστές και 10 σκληροί δίσκοι,
  • 37 κινητά τηλέφωνα,
  • συσκευές θερμικής κόλλησης μεμβρανών και ακτινοβολίας UV,
  • 145 πλαστές σφραγίδες ελληνικών και ξένων Αρχών, μεταξύ των οποίων και σφραγίδες Αστυνομικών, Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών,
  • σφραγίδες εισόδου και εξόδου,
  • 61 διαβατήρια,
  • κενά δελτία αιτήσαντος ασύλου,
  • πιστόλι των 9 mm με δύο γεμιστήρες και 17 φυσίγγια,
  • το χρηματικό ποσό των 3.500 ευρώ,
  • 5 εκτυπωτές,
  • αποδείξεις μεταφοράς εμβασμάτων και πλήθος άλλων εγγράφων, ατζέντες, ημερολόγια κ.λπ.
Η δράση των τεσσάρων αστυνομικών

Για την εμπλοκή των τεσσάρων αστυνομικών στην υπόθεση, η ΕΛΑΣ αναφέρει πως συνεργάζονταν με την εγκληματική οργάνωση και επέτρεπαν έναντι χρηματικής αμοιβής, η οποία κυμαινόταν από 100 έως και 500 ευρώ ανά άτομο, την παράνομη είσοδο αλλοδαπών, οδικώς από σημείο της μεθορίου.

Με βάση τα έως τώρα στοιχεία εκτιμάται ότι η μηνιαία αμοιβή, που λάμβαναν οι αστυνομικοί για την «ασφαλή» είσοδο των μεταναστών, ανέρχεται τουλάχιστον σε 3.500 ευρώ, για κάθε έναν από αυτούς. Σημείο διέλευσης των μεταφερόμενων μεταναστών ήταν ο μεθοριακός Σταθμός Κήπων Έβρου.

Το ρόλο του συνδέσμου, μεταξύ των αστυνομικών και μελών της οργάνωσης, είχε ένας 58χρονος υπήκοος Γεωργίας, ο οποίος ενεργούσε για λογαριασμό του κυκλώματος, ως μεταφορέας των μεταναστών. Επιπλέον, είχε αναλάβει την καταβολή των ανάλογων χρηματικών ποσών στους αστυνομικούς.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στην αρμόδια Εισαγγελία. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, οι τέσσερις αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος τους η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.


πηγή :   tvxs.gr/news

Η νομοτελειακή κατάληξη ενός άρρωστου λαού

Η Μενεγάκη, ο Μικρούτσικος, ο Λιάγκας και η Στεφανίδου έμαθαν στους Έλληνες τηλεοπτική ψυχαγωγία...
 

Ο Παπαδάκης, ο Αυτιάς και οι Λυριτζής-Οικονόμου έμαθαν στους Έλληνες πρωινή τηλεοπτική ενημέρωση...
 

Ο Σφακιανάκης, η Βίσση, ο Ρουβάς, οι Goin' Through και ο Τσαλίκης έμαθαν στους Έλληνες μουσική ψυχαγωγία...
 

Ο Παπακαλιάτης, ο Ρέππας και ο Παπαθανασίου έμαθαν στους Έλληνες κινηματογραφική ψυχαγωγία...
 
Ο Πρετεντέρης, ο Ευαγγελάτος, ο Λιάτσος, ο Πορτοσάλτε και ο Καψής έμαθαν στους Έλληνες πολιτική ανάλυση...
 

Ο Βαρδινογιάννης, ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης έμαθαν στους Έλληνες αθλητικό ήθος και "ευ αγωνίζεσθε"...
 

Ο Κωστόπουλος και ο Γεωργελές έμαθαν στους Έλληνες "ψαγμένο" πολιτισμό και "lifestyle"...
 

Η Καϊλή, ο Λοβέρδος, ο Σπηλιωτόπουλος, ο Καρατζαφέρης, ο Ψωμιάδης, ο Κικίλιας, ο Βαρβιτσιώτης και ο Ντινόπουλος έμαθαν στους Έλληνες πολιτική αφού πρώτα ψηφίστηκαν από αυτούς...
 

Καθήστε ακόμα να αναρωτιέστε γιατί φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Γιατί είμαστε λαός ηλιθίων. Έτσι μεγαλώσαμε, έτσι γαλουχηθήκαμε. Είναι αργά για να αλλάξει οτιδήποτε. Προετοιμαστείτε για τα χειρότερα που έρχονται. 



πηγή : projector-revolt

Η αποκάλυψη ως κοινοτοπία

Χρήστος Νάστης - Παρασκευή 30 Μαΐου 2014 -unfollow-  

Από την αποκάλυψη των οπισθίων της Κέητ Μίντλετον στην ένταξη του Ποταμιού στην παράταξη των ευρωπαίων σοσιαλιστών…

«ἐν δὲ τῷ πορεύεσθαι ἐγένετο αὐτὸν ἐγγίζειν τῇ Δαμασκῷ, καὶ ἐξαίφνης περιήστραψεν αὐτὸν φῶς ἀπὸ τοῦ οὐρανοῦ, καὶ πεσὼν ἐπὶ τὴν γῆν ἤκουσε φωνὴν λέγουσαν αὐτῷ· Σαοὺλ Σαούλ, τί με διώκεις; εἶπε δέ· τίς εἶ, κύριε; ὁ δὲ Κύριος εἶπεν· ἐγώ εἰμι ᾿Ιησοῦς ὃν σὺ διώκεις· ἀλλὰ ἀνάστηθι καὶ εἴσελθε εἰς τὴν πόλιν, καὶ λαληθήσεταί σοι τί σε δεῖ ποιεῖν. οἱ δὲ ἄνδρες οἱ συνοδεύοντες αὐτῷ εἱστήκεισαν ἐνεοί, ἀκούοντες μὲν τῆς φωνῆς, μηδένα δὲ θεωροῦντες. ἠγέρθη δὲ ὁ Σαῦλος ἀπὸ τῆς γῆς, ἀνεῳγμένων τε τῶν ὀφθαλμῶν αὐτοῦ οὐδένα ἔβλεπε· χειραγωγοῦντες δὲ αὐτὸν εἰσήγαγον εἰς Δαμασκόν. καὶ ἦν ἡμέρας τρεῖς μὴ βλέπων, καὶ οὐκ ἔφαγεν οὐδὲ ἔπιεν». (Πράξεις Αποστόλων, 9, 3-9)

Μ’ αυτόν τον τρόπο ο Σαούλ έγινε Παύλος. Μέσα, δηλαδή, από μια αποκάλυψη, μια επιφάνεια που χώρισε την ζωή του στα δύο για να ανασυγκροτήσει το προγενέστερο κομμάτι στην αλήθεια του μεταγενέστερου. Η αποκάλυψη στην κλασική της μορφή διασώζει το προ της αποκαλύψεως μόνον ως στιγμή που οδηγεί, ανασυγκροτούμενη εννοιακά, στην ανόρθωση, στην αλήθεια. Δρα, τηρουμένων των αναλογιών, ως το άλμα εκείνο που, αν και τυχαίο στη συγκυρία του, επιτρέπει ωστόσο μια ορθολογική ανασυγκρότηση.

Το κλασικό αυτό σχήμα έχει ανατραπεί στη μετανεωτερική συνθήκη. Εδώ, ο σωρός των καθημερινών αποκαλύψεων μετατρέπει το έκτακτον της αποκάλυψης σε επαναλαμβανόμενη καινοτοπία. Ζήσαμε αυτές τις μέρες δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Το πρώτο, φυσικά, είναι η αποκάλυψη των οπισθίων της Κέητ Μίντλετον, Δούκισας του Κέημπριτζ. Το upskirt της Δούκισας, που κατέγραψε ένας ερασιτέχνης φωτογράφος, κάνοντας το γύρο του κόσμου, πυροδότησε μια σειρά σχόλια στα σόσιαλ μήντια. Η καμπυλότητα των γλουτών της και η επιλογή εσωρούχων βρέθηκαν στο προσκήνιο ενός λόγου που έρχεται να συναρθρώσει τις ποπ επιλογές της με την εκ των πραγμάτων ανεπίκαιρη θέση της στον κοινωνικό ιστό. Η «αποκάλυψη» δρα έτσι αναζωογονητικά για το ιστορικά ξεπερασμένο. Ο θεσμός της βασιλείας επανέρχεται ως «ενημερωμενος» στο παρόν. Το στρινγκ της Κέητ Μίντλετον -παρόν και ταυτόχρονα απόν- συμπυκνώνει στην ελλειπτική παρουσία του την έλλειψη της απουσίας ενός απαρχαιωμένου θεσμού.

Δεύτερο τέτοιο παράδειγμα είναι η αποκάλυψη της ένταξης του Ποταμιού στην παράταξη των ευρωπαίων σοσιαλιστών. Η απόφαση αυτή, μετά τις εκλογές, συνάντησε την επιδοκιμασία εκείνων που φαντασιωτικά ανασυγκροτούν την κεντροαριστερά εδώ και τέσσερα χρόνια. Με την αυτοένταξη του Ποταμιού στον χώρο της αυτοκατανούμενης ως κεντροαριστεράς θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν να κινούνται στο χώρο παρά την εκλογική εξαφάνιση της ΔΗΜΑΡ. Αυτή η κίνηση ωστόσο δεν σημαίνει τίποτα παραπάνω από το στιγμιαίο upskirt της Μίντλεντον. Η σοσιαλδημοκρατική εγγραφή του Ποταμιού, σαν το στριγκ της Δούκισσας, επανασερβίρει έναν ιδεολογικό αχταρμά ως ανανεωμένη μορφή του ήδη κοινότοπου, της σιωπηρής παραδοχής ότι το κλασικό επίδικο της σοσιαλδημοκρατίας, το κράτος πρόνοιας και τα κοινωνικά διαιώματα, έχουν παραμεριστεί προς όφελος μιας ταυτοτικής διαφοροποίησης με τον ΣΥΡΙΖΑ, διαφοροποίησης που έχει ρίξει το ακραίο Κέντρο στην αγκαλιά της ακροδεξιάς σαμαρικής Νέας Δημοκρατίας.


πηγή ; unfollow

ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΟΥ - Γράφει ο Καρτέσιος


Η σύμβαση έργου της ΔΗΜΑΡ τελειώνει. Άλλοι από νωρίς, άλλοι αργότερα κατάλαβαν το ρόλο της και τις υποχρεώσεις που είχε αναλάβει. Από δω και πέρα απομένει η αυτογελοιοποίησή της μέσα από διαδικασίες που θα ερευνήσουν τα αίτια της αποτυχίας της. Θα έκαναν μια τελευταία χάρη στον εαυτό τους αν ησύχως έκλειναν το μνημονιακό τους παραμάγαζο και μοιράζονταν την αμοιβή για τις υπηρεσίες τους. Όμως η διαχείριση της όποιας αξιοπρέπειας απέμεινε στο κόμμα, είναι δικό τους θέμα.

Οι πολιτικές εξελίξεις μπορούν πάντα να διαμορφώνονται από διάφορες παραμέτρους. Όχι συγκυρίες, αλλά παραμέτρους που μπορούν να κατασκευαστούν ανά πάσα στιγμή και να διαμορφώσουν το πολιτικό τοπίο. Αφέλεια συμμετοχής σε μία τέτοια παράμετρο που εξυπηρετεί διάφορα συμφέροντα δικαιούται να επικαλεστεί μόνο μικρό μέρος της βάσης και ουδείς άλλος. Σε αυτό το θέμα, η στάση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ ομολογώ πως είχε μία εντιμότητα. Δεν έκρυψαν ποτέ τη διάθεση συναλλαγής τους.

Η ΔΗΜΑΡ παραδίδει τη σκυτάλη στο «Ποτάμι». Το συναισθηματικό σλόγκαν του Σταύρου Θεοδωράκη «είμαι ένας από εσάς, έχω δουλέψει σκληρά, έχω μοχθήσει, είμαι δικός σας», τα λέει όλα. Πρόκειται για εξαπάτηση εξ ιδρύσεως. Ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι ένας από εμάς, ούτε σαν εμάς. Αν ένας από εμάς αποφάσιζε να δημιουργήσει κόμμα δε θα το ήξερε κανείς πέρα από πέντε φίλους, δε θα έβρισκε χώρο στις δημοσκοπήσεις, δε θα μας καλούσαν σε τηλεοπτικές εκπομπές, δε θα μας ντάντευαν νυχθημερόν τα εργολαβικά ΜΜΕ.

Ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι ένας από εμάς διότι εμείς δεν κανακεύαμε αλλά ήμασταν αντίπαλοι στην πολιτική του Σημίτη, δεν κάναμε τηλεοπτικές εκπομπές στο MEGA γι’ άλλα κι άλλα την ώρα που τα σκάνδαλα έσκαγαν σαν πυροτεχνήματα σε πάρτυ της Αγγελοπούλου. Ο κ. Θεοδωράκης δεν είναι ένας από εμάς, ούτε σαν εμάς διότι δε θα στεκόταν ποτέ απέναντι στα ΜΑΤ ούτε ΜΑΤατζής θα σήκωνε ποτέ το γκλομπ εναντίον του.

Ο κ. Θεοδωράκης είναι ένας επιχειρηματίας δημοσιογράφος και εστιάτορας που ποτέ δεν πήγε κόντρα σε ό,τι λεηλάτησε τη χώρα και υπηρέτησε  πιστά τα Μέσα που έθρεψαν όσους λεηλάτησαν και λεηλατούν. Καμία ομοιότητα δεν έχει ο κ. Θεοδωράκης με εμάς και όταν δηλώνει «Το Ποτάμι καλεί τα παλιά κόμματα να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ιδιοκτήτες του κράτους και των θεσμών του» απλώς μιλά τη γλώσσα της ΔΗΜΑΡ.

Μία ακόμη κατασκευασμένη παράμετρος είναι το «Ποτάμι». Σαφώς πιο φινετσάτη από τις προηγούμενες. Και τόσο απολίτικη όσο το «ΚΛΙΚ» του Κωστόπουλου. Το «ΚΛΙΚ» των εκλογών. Λίγο κεντροαριστερά, λίγο κεντροδεξιά, λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και το σακίδιό μου. Αοριστίες και γενικότητες για να θολώσουμε τα νερά και να κρατήσει η συγκυβέρνηση ακόμη περισσότερο. Κι αν στερέψει το «Ποτάμι» σε κάποιες άλλες εκλογές, θα κατασκευαστεί άλλη παράμετρος. Ξέρουν οι εργολάβοι από κατασκευές και συμβάσεις έργων. Αφέλεια συμμετοχής σε μία τέτοια παράμετρο που εξυπηρετεί διάφορα συμφέροντα δικαιούται να επικαλεστεί μόνο μικρό μέρος της βάσης. Οι υπόλοιποι μπορούν να πάνε να πνιγούν. Σε ποτάμι ή θάλασσα, δικό τους θέμα.


kartesios 

«Στα τσακίδια» πάρτυ

«Τους ευχαριστώ όλους γιατι με βοήθησαν να γίνω λίγο σοφότερος και θέλω να ελπίζω λίγο καλύτερος άνθρωπος», έγραψε λίγο νωρίτερα ο Π. Καψής, αποδεχόμενος την ήττα του στις ευρωεκλογές - Και εμείς το γιορτάζουμε
 
Με μεγάλη μας χαρά - ακόμη και αν στη θέση του εκλέγεται τελικά η Εύα Καϊλή - διαβάσαμε σήμερα την παραδοχή ήττας του κυρ Παντελή, μέσω facebook:
 
«Η συμμετοχή στις εκλογές υπήρξε μια πρωτόγνωρη και μοναδική εμπειρία. Γυρίσαμε την μισή Ελλαδα, συναντήσαμε εκατοντάδες φίλους και συντρόφους, μιλήσαμε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, γνώρισα στην πράξη τι σημαινει ασχολούμαι με την πολιτική. Τους ευχαριστω όλους γιατι με βοήθησαν να γίνω λίγο σοφότερος και θέλω να ελπίζω λίγο καλύτερος άνθρωπος. Φυσικά δεν τελειώσαμε. Ανεξάρτητα απο το αποτελεσμα η προσπάθεια για να πετύχουμε την ενότητα της κεντροαριστεράς συνεχίζεται. Θα είμαστε όλοι παρόντες. Στους συνυποψήφιους μου συγχαρητήρια για τον αγώνα που έδωσαν με τόση αυταπάρνηση σε αντίξοες συνθήκες και στους ευρωβουλευτές μας καλή δύναμη για το δύσκολο και σημαντικό έργο που έχουν να κανουν στην ευρωβουλή.»

Για αυτό το ξεχωριστό, λοιπόν, γεγονός και ενόψει των εορταστικών εκδηλώσεων με αφορμή της επετείου του «μαύρου» στην ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου, το ΤhePressProject διοργανώνει αποχαιρετιστήριο πάρτυ στον Π. Καψή.

Θα ακολουθήσουν λεπτομέρειες για το χώρο και το χρόνο! Αναμένετε..

 
Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Τα χρέη των ολιγαρχών

Τα χρέη των ολιγαρχών που έχουν στην κατοχή τους τα τηλεοπτικά κανάλια ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Παρ’ όλα αυτά, κανείς δεν τους ενοχλεί, ενώ, παράλληλα, τους δίνονται νέα δάνεια. Κάποια στιγμή θα περάσει μια τροπολογία, ώστε τα χρέη και τα δάνεια των ολιγαρχών να τα πληρώσουμε εμείς.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε δει να διαπομπεύονται δημόσια πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας για χρέη προς το δημόσιο, αν και οι Έλληνες που χρωστάνε είναι μάλλον περισσότεροι από αυτούς που δεν έχουν χρέη.

Η διαπόμπευσή τους γίνεται μέσα από τα τηλεοπτικά κανάλια των ολιγαρχών που χρωστάνε εκατοντάδες εκατομμύρια στις τράπεζες. Και όχι μόνο.

Δηλαδή, παρουσιάζεται ως εγκληματίας αυτός που δεν έχει να πληρώσει 10 χιλιάδες ευρώ. Και τον παρουσιάζουν ως εγκληματία αυτοί που χρωστούν εκατοντάδες εκατομμύρια.

Αν μάλιστα αυτός που έχει την ατυχία να χρωστάει στο δημόσιο δεν είναι φίλος της Νέας Δημοκρατίας ή του ΠΑΣΟΚ, η δίκη του γίνεται κατευθείαν στα δελτία ειδήσεων.

Οι Έλληνες ολιγάρχες είναι καταχρεωμένοι.

Ουσιαστικά, έχουν πτωχεύσει.

Αλλά, αντί να είναι στο δικαστήριο, συνεχίζουν να ελέγχουν την ενημέρωση, με διαρκή προπαγάνδα και αθλιότητες, όπως αυτή του ΑΝΤ1 την παραμονή των ευρωεκλογών.

Η κυβέρνηση Σαμαρά έκλεισε την ΕΡΤ, για να δώσει το φιλί της ζωής στα ετοιμοθάνατα ΜΜΕ των ολιγαρχών.

Τα χρόνια της «ευημερίας», οι ψύχραιμοι αναλυτές έλεγαν πως η ελληνική αγορά μπορεί να αντέξει δυόμισι τηλεοπτικά κανάλια.

Η χρεοκοπημένη Ελλάδα πόσα μπορεί να αντέξει;


pitsirikos 
pitsirikos.net 

Γιατρός-μαϊμού στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου ...

Θα μπορούσε να είναι ανέκδοτο, δυστυχώς όμως για τη δημόσια υγεία και τους κρατικούς μηχανισμούς, πρόκειται για τη σκληρή πραγματικότητα. Πριν από λίγες μόλις ημέρες, στις 15 Μαΐου, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας Πελοπίδα Καλλίρη ανακλήθηκε ο διορισμός του διευθυντή Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου  Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου επειδή δεν διέθετε... πτυχίο ιατρικής.
 
Πλαστά πτυχία ιατρικής από την Ιταλία

 Ο Ιωάννης Καστανης, έφθασε να κάνει καριέρα στο ΕΣΥ χωρίς πτυχία, αφού οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, είναι ανύπαρκτοι, ενώ επιπλέον και ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου έχει εξαφανισθεί.

Ο γιατρός φαίνεται ότι κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Το ΔΙΚΑΤΣΑ του έδωσε άνετα την ...πιστοποίηση

Για 13 ολόκληρα χρόνια ο Ιωάννης Καστάνης διατελούσε «ανενόχλητος» διευθυντής Γενικής Ιατρικής, έχοντας πλαστό πτυχίο. Οι τίτλοι σπουδών του από το πανεπιστήμιο Ρώμης La Sapienza, τους οποίους είχε καταθέσει το 1999 στο υπουργείο Υγείας, και πιο συγκεκριμένα στον τότε γενικό διευθυντή Υπηρεσιών Υγείας Πέτρο Μπακόπουλο, ήταν πλαστοί. Την συγκεκριμένη πλαστογραφία, όμως, και ποιός ξέρει πόσες άλλες, όπως αναφέρουν πηγές από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου, ουδείς μπορούσε να διαπιστώσει αφού μέχρι πρόσφατα κανείς δεν προέβαινε σε ταυτοποίηση των στοιχείων, προκειμένου να ελεγχθεί η πιστότητα των δικαιολογητικών.

Η απόφαση του διορισμού του γιατρού - μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας  Ιωάννας Πανοπούλου (η οποία ασκούσε τα καθήκοντά της στο υπουργείο Υγείας από τις 2 Απριλίου 1996 μέχρι τις 25 Μαΐου 2000, επί υπουργίας του Λάμπρου Παπαδήμα). Αρκούσε η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία. Αν όμως τα πιστοποιητικά ήταν πράγματι γνήσια, αυτό δεν ελεγχόταν ποτέ.

Πέρασε από πολλά νοσοκομεία
Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Ιωάννης Καστάνης  αποκτά από τη διεύθυνση δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος. Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας.

Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν. Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Ενα πολίτης το κατήγγειλε

Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται ύστερα από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας. Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.

Επιπλέον, όπως έλεγε το πόρισμα, ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε εξαφανισθεί. Το ίδιο και ο υποτιθέμενος γιατρός, ο οποίος από τον Ιούλιο του 2013 δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη θέση του. Παραπέμφθηκε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, αλλά δεν παρουσιάστηκε για να απολογηθεί. Όπως λένε οι πληροφορίες, παραμένει «εξαφανισμένος» παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Ποιοι έχουν ευθύνες;

Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο ευθύνονται και ο γενικός διευθυντής Υπηρεσιών Υγείας που ενέκρινε το διορισμό, αλλά και η γενική γραμματέας, οι οποίοι βέβαια απομακρύνθηκαν όταν άλλαξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Όπως και αν υπάρχουν ευθύνες διαχρονικά για το μη έλεγχο των πτυχίων των γιατρών. Kύκλοι του υπουργείου, πάντως, έλεγαν στο Capital.gr πως τα πτυχία που κατατίθεντο, μέχρι και πριν από ένα χρόνο τουλάχιστον, δεν ταυτοποιούνταν ποτέ και από καμία δημόσια υπηρεσία.

Οι έλεγχοι άρχισαν τελικά, έστω και καθυστερημένα, από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Δεν ελέγχονται μόνο τα μητρώα των πτυχιούχων μέσω επικοινωνίας με τα πανεπιστήμια, αλλά ακόμη και η πιστότητα των πιστοποιητικών ξένων γλωσσών. Αν και δεν υπάρχουν ακόμη συγκεντρωτικά στοιχεία, εκτιμάται  πως περίπου το 2% των εργαζομένων στις υπηρεσίες υγείας (από τους 90 χιλ. συνολικά) έχουν καταθέσει πλαστούς τίτλους σπουδών. Η αποπομπή των γιατρών- μαϊμού από το ΕΣΥ ήδη έχει αρχίσει από το υπουργείο Υγείας, όπως και η άσκηση ποινικών διώξεων.

Ο προβληματισμός είναι μεγαλύτερος για τους ιατρούς με ιδιωτικά ιατρεία. Είναι δε ενδεικτικό πως ακόμη και από το υπουργείο Υγείας απολύθηκαν πρόσφατα τέσσερις διοικητικοί υπάλληλοι, καθώς βρέθηκε πως είχαν πλαστό απολυτήριο λυκείου. Πληροφορίες από το capital.gr και από την Real.gr

Πηγή: iefimerida.gr
===========================
Γιατρός-μαϊμού στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου ...

Γιατρός-μαϊμού εργαζόταν επί 13 χρόνια στο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου. Η υπόθεση ερευνήθηκε έπειτα από καταγγελία και διαπιστώθηκε ότι οι τίτλοι σπουδών του από το Πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza ήταν πλαστοί.
 

Με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ανακλήθηκε ο διορισμός του στις 15 Μαΐου.
 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital, στα 13 χρόνια που βρισκόταν στην Σκύρο κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ φέρεται να είχε και ιδιωτικό αεροπλάνο.


πηγή : in.gr

Η παραδοχή - Φωτεινή Πιπιλή: Κοροϊδέψαμε τον κόσμο με το μέρισμα

«Είναι ντροπή βουλευτές της ΝΔ να ισχυρίζονται ότι έφταιγε ο Στουρνάρας και όχι οι ίδιοι που ψήφισαν σκληρά νομοσχέδια» υποστήριξε σε συνέντευξή της στο Βήμα η βουλευτής της ΝΔ, Φωτεινή Πιπιλή.

Συγκεκριμένα υποστήριξε πως αν δεν υπήρχε ο Γιάννης Στουρνάρας τόσο «ψύχραιμος» και «βαμμένος» στο όραμα να ορθοποδήσει και να μην καταστραφεί η χώρα, δεν θα υπήρχαν αυτά τα αποτελέσματα από τη σκληρή πολιτική που εφαρμόστηκε.

«Ξέρω ότι σκίσαμε τον κόσμο» τόνισε η Φωτεινή Πιπιλή, η οποία εκτίμησε πως η ισορροπία κρατήθηκε στο γεγονός πως ο Γιάννης Στουρνάρας «δεν επηρεαζόταν από αυτή την τραγωδία που είχε πλήξει μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας».

Η Φωτεινή Πιπιλή τον χαρακτήρισε μάλιστα ως ένα «πάρα πολύ σημαντικό πρόσωπο και για την πολιτική του μέλλοντος» η οποία όπως είπε θα χαρακτηρίζεται από στέρεες τεχνοκρατικές βάσεις και όχι λαϊκισμό. Χαρακτήρισε μάλιστα «ντροπή» βουλευτές της ΝΔ να ισχυρίζονται ότι έφταιγε ο κ. Στουρνάρας και όχι οι ίδιοι που ψήφισαν «σκληρά» νομοσχέδια.

«Δεν εμπλέκομαι περαιτέρω. Θεωρώ ότι βοήθησε πάρα πολύ τη χώρα και με ενοχλεί γιατί δεν αποφασίζει ο υπουργός Οικονομικών την πολιτική, την αποφασίζει ο πρωθυπουργός, το κυβερνητικό σχήμα και οι βουλευτές» σημείωσε μεταξύ άλλων.

Κοροϊδέψαμε με το μέρισμα, να γίνει πιο τακτικό

Σύμφωνα με την Φωτεινή Πιπιλή, βασικοί στόχοι της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα πρέπει να είναι η ανακούφιση των πραγματικά ασθενέστερων τάξεων και η αποφορολόγηση της αστικής περιουσίας.

«Εντάξει, κοροϊδέψαμε με το επίδομα» τόνισε αναφερόμενη στο κοινωνικό μέρισμα για το οποίο ζήτησε να γίνει πιο τακτικό. Ξεκαθάρισε επίσης, πως δεν την ενδιαφέρει, ούτε την ενδιέφερε ποτέ να συμμετέχει στο κυβερνητικό σχήμα.


 πηγή : tvxs.gr

«Άξιοι εισίν» - Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης



Η ποινική διαδικασία για την υπόθεση των δομημένων ομολόγων άρχισε προ επτά ετών με προκαταρκτική εξέταση, όπου εξετάσθηκαν ωας ύποπτοι διάφοροι εμπλεκόμενοι. Ακολούθησε πολυετής ανάκριση, παραπεμπτικό βούλευμα και μακρά ακροαματική διαδικασία. Χθες εκδόθηκε η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο ανεγνώρισε σε όλους τους καταδικασθέντες το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Κι’ έτσι, μοίρασε ποινές μόνον 20 έως 45 τεμαχίων ανά κατηγορούμενο. Ουδείς ισόβια.
 
Ας μην κρίνω την απόφαση, αφού αγνοώ τη δικογραφία.
Μπορώ, όμως, να κάνω σχόλια για τον πρότερο έντιμο βίο γενικώς.
Παρεμπιπτόντως: o Βασίλης Παπαγεωργόπουλος δεν είχε πρότερο έντιμο βίο;

Ο πρότερος βίος όλων των καταδικασθέντων, πάντως, είχε σχέση με βίλες, ντόλτσε βίτα, ταξιδάκια, κρουαζιερούλες, καταθεσούλες, γκομενούλες, διασυνδεσούλες με πολιτικές τσούλες, αλληλοϋποστήριξη των εχόντων και κατεχόντων. Με λίγα λόγια «εξουσία».
Γαμούσαν κι’ έδερναν διαχειριζόμενοι δημόσιο χρήμα.

Το 2007, λοιπόν, τo ΣΔΟΕ επέβαλε στην εμπλεκόμενη χρηματιστηριακή εταιρεία «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» φόρο ύψους € 2,5 δισ. για συναλλαγές με εικονικά τιμολόγια. Προστέθηκε ισόποσο πρόστιμο και η οφειλή ανερχόταν τον Ιούλιο του 2007 σε € 5,5 δισ. Tο χρέος διεγράφη τον Απρίλιο του 2008, αφού προηγουμένως διεξήχθη νέος έλεγχος, ο οποίος διεπίστωσε ότι ο προηγούμενος έλεγχος ήταν εσφαλμένος.

Κανείς δεν διαμαρτύρεται πλέον για τίποτε. Ούτε ακροδεξιός, ούτε δεξιός, ούτε κεντροδεξιός, ούτε κεντρώος, ούτε σοσιαλιστής, ούτε κεντροαριστερός, ούτε σοσιαλδημοκράτης, ούτε αριστερός, ούτε ακροαριστερός. Ούτε δημοκράτης ή προοδευτικός που αποτελούν ιδιαίτερη κατηγορία πολιτικών αρπάγων. Ούτε φυσικά ποταμίσιος. Μοναδικό μέλημα η διατήρηση της σταθερότητας στο ξέσκισμα του δύσμοιρου λαού που γουστάρει σταθερότητα.

 
Κι’ ενώ η αποκάλυψη του σκανδάλου βρισκόταν σε εξέλιξη το 2007, η «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» πήρε και επιχορήγηση € 481.808 από το πρόγραμμα «ψηφιακό Μέλλον». Κάπου χίλια κοινωνικά μερίσματα.

 
Αλλά, ως φαίνεται, δεν ήταν αρκετός ο πρότερος έντιμος βίος που «έσπασε» τα ισόβια, για να εκδηλωθεί η μεγαθυμία της πολιτείας προς τους αναξιοπαθούντας καταδίκους. Δόθηκε και αναστολή έκτισης των ποινών. Σε όλους. Μέχρι να εκδικασθεί η έφεση. Για να μπορέσουν να συνεχίσουν να χαίρονται τα κόλπα μιας ζωής. Άλλωστε, δεν είναι ναζιστές. Είναι δημοκράτες. Είναι άνθρωποι προσηλωμένοι στη σταθερότητα της χώρας.
 
Η πρώτη φορά που απόρησα ήταν όταν δόθηκε αναστολή έκτισης της ποινής σε καταδικασθέντα σε 11 χρόνια κάθειρξης για τοκογλυφία. Η τελευταία, όταν άκουσα πως δόθηκε αναστολή σε καταδικασθέντα σε 10 χρόνια για απάτη € 3 εκ. Τώρα δεν πρόκειται να απορήσω ξανά.
 
Θα θυμάμαι, όμως, για πάντα τη νεαρή μητέρα που αφαίρεσε αυθαιρέτως λίγα τρόφιμα από σούπερ μάρκετ στην Κρήτη για να ταΐσει τα παιδιά της. Τρόφιμα αξίας € 20, € 50, € 100; Συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Στο Αστυνομικό Τμήμα κρατήθηκε, επειδή εκκρεμούσε εις βάρος της ποινή 6 μηνών μη εκτιθείσα. Δεν της είχε χορηγηθεί αναστολή.
 
Αχ, «αυτός ο κόσμος ο μικρός ο μέγας», ο κόσμος των μικρών μεγαλειοτήτων και των μεγάλων μικροτήτων.

 
Ο κόσμος των αναρίθμητων γελοιοτήτων!




Γαμώ το κεφάλι μου - Του Θανάση Καρτερού

Όταν το 2012 η Ν.Δ. ήρθε πρώτη στις εκλογές, μένοντας εφτά μονάδες κάτω από το ρεκόρ ήττας του 2009, όχι μόνο πανηγύρισε, αλλά και ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα στα πεπρωμένα των Μνημονίων. Με τη βοήθεια του ΠΑΣΟΚ που έχασε τριάντα μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές και της ΔΗΜ.ΑΡ. Το γεγονός ότι οι δυο τους μαζί, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, είχαν χάσει σαράντα περίπου μονάδες, δεν έπαιζε κανένα ρόλο. Ρόλο έπαιζε ποιος ήταν το πρώτο κόμμα και ποια πλειοψηφία κατασκευάστηκε στη Βουλή.

Ωραία; Ωραία και συνταγματικά. Δεν κοίταξε κανένας στα δόντια την πρωτιά της Ν.Δ., δεν ασχολήθηκε κανείς σοβαρά με το γεγονός ότι δυο κόμματα, ξεχαρβαλωμένα από τη λαϊκή ψήφο, συνασπίστηκαν για να επιβάλουν την πολιτική που καταδίκασε η λαϊκή ψήφος. Δεν απασχόλησε ούτε τον θεσμικά ευαίσθητο Βενιζέλο το μπόνους των πενήντα εδρών. Τσέπωσαν τις έδρες, έκαναν γαργάρα τις τραγικές εκλογικές τους απώλειες και έβαλαν μπροστά την υπογραφή του νέου Μνημονίου και την επιβολή των σκληρών μέτρων.

Τώρα ο Σαμαράς κατάφερε νέο ρεκόρ ήττας - έχασε άλλες εφτά μονάδες. Και ο Βενιζέλος κατάφερε να πάει σε μονοψήφιο νούμερο - άλλες τέσσερις μονάδες κάτω. Και τι κάνουν και οι δυο; Αντί να ασχολούνται με το μαύρο τους το χάλι, ξεκίνησαν εκστρατεία να μας πείσουν ότι δεν νίκησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο οποίος είχε 4% την εποχή που η Ν.Δ. είχε 34% και το ΠΑΣΟΚ 44%. Και έχει 27% την εποχή που η Ν.Δ. έχει 23% και το ΠΑΣΟΚ 8%. Γαμώ το κεφάλι μου, δηλαδή, όπως αναφώνησε κάποτε ο Σαμαράς.

Βρε είναι πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ! Εντάξει, αλλά δεν κέρδισε, εμείς χάσαμε. Βρε δεν χάσατε, κουτρουβαλιαστήκατε και πρέπει να φύγετε. Μπα, αποκλείεται. Διότι "το συμπέρασμα των εκλογών είναι ότι διατηρήθηκε η κυβερνητική και πολιτική σταθερότητα και φάνηκε ο κρίσιμος ρόλος και το ειδικό βάρος της παράταξης", όπως ξεφούρνισε ο φούρναρης Βενιζέλος. Ο οποίος θέλει και χειροκροτήματα γιατί οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στο 8%! Ενώ αιτιάται τον ΣΥΡΙΖΑ που πήρε μόνο τριπλάσιο συν κάτι ποσοστό και αναδείχτηκε πρώτος.
 

Χάσαμε 5-1, αλλά βάλαμε μια γκολάρα! Μόνο η γελοιότητα που μας κυβερνά θα μπορούσε να κάνει αυτή την παρηγοριά του οπαδού πολιτικό θεώρημα. Άντε να δούμε τι θα δούμε ακόμα μ' αυτούς...

ΘΑΝAΣΗΣ ΚΑΡΤΕΡΟΣ

πηγή : koutipandoras.gr


@έσε ψηλά κι αγνάντευε!.. - Του Κώστα Μαντατοφόρου

     Τώρα όπως τα κάναμε, τα πράγματα είναι ακριβώς όπως τα λέει ο τίτλος.

     Σιγά μην πέσουν!
     Σιγά μην διορθώσουν τίποτα!
     Σιγά μην συγκινηθούν από την καταστροφή!

     Ίσα-ίσα που τους δώσαμε το περιθώριο να ανασυγκροτηθούν, να ελιχθούν, να βυσσοδομήσουν, να σχεδιάσουν, να μας θάψουν ζωντανούς!

     Ο Χυδαίος ''κύριος 8%'' θέλει να ανασυγκροτήσει λέει την κεντροαριστερά υπό την ηγεσία του βεβαίως-βεβαίως!
      Άλλο αν η ''κεντροαριστερά'' ακόμη και σαν όρος είναι ανύπαρκτη!
     Άλλο αν θέλει να συγκροτήσει ένα κάποιο πολιτικό μόρφωμα μόνο και μόνο για να συμπορευτεί με όποιον Ψευταρά, σε όποια συγκυριακή συγκυβέρνηση!

     Ο κυρ-Κουνέλης της ΡηΜαΔ, επιχειρεί τακτικούς ελιγμούς να θολώσει τα νερά, μπας και τον ξεχάσουμε, γιατί απ' ό,τι φαίνεται η συγκυβέρνηση του αίσχους δεν θα βρεί άλλον καταλληλότερο (για τα συμφέροντα των τοκογλύφων) για υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας,
     ..τόσο δοκιμασμένο στην προδοσία του λαού, τόσο λιμασμένο για μιά ''καρέκλα'', τόσο ξεφτιλισμένο ώστε να ξεπουλάει την ιδεολογία του (λέμε τώρα!) στα γεράματα, στα ξεκουτιάσματα!

     Ο εντελώς ανήθικος και ξετσίπωτος Καρατζαφύρερ, αυτός που πούλαγε πνεύμα και εξυπνάδες τύπου ''σπουδαρχίδης'' και ''αρχολίπαρος'' όταν η χώρα και οι πολίτες καίγονταν, για να φανεί τάχα μορφωμένος και αρχαιολάτρης και ''ρυθμιστής της κατάστασης'' ο ημιμαθής πιθηκάνθρωπος,
     ..επανέρχεται τώρα στο προσκήνιο, ή μάλλον τον επαναφέρουν, με τα ήξεις-αφήξεις του, με τα ''δεν έρχομαι μέχρι να ξαναγυρίσω'', με τις κωλοτούμπες του, με τις αθλιότητές του, με τα όλα του!

     Και πάνω απ' όλους ο περιδεής και ψοφοδεής Ψευταράς, να εκλιπαρεί τηλεφωνικά τ' αφεντικά του για μιά στάλα επιείκειας, για λίγο χαλάρωμα της θηλιάς στο λαιμό του λαού, με αντάλλαγμα όμως την παράτασης της Κατοχής και του βυζάγματος της χώρας για άλλον μισό αιώνα,
     ..μπας και φανεί αρεστός και επιθυμητός και σε άλλους ηλίθιους εκτός του 22+8+6% των εκλογών που μόλις πέρασαν!

     Αν νομίζουμε ότι θα ξεμπερδέψουμε εύκολα (ή καθόλου) απ' αυτή την αηδία που μόνοι μας δημιουργήσαμε, είμαστε μακριά νυχτωμένοι!

     ''Χ@σε ψηλά κι αγνάντευε'' λοιπόν τα τεκταινόμενα εις βάρος σου ελληνικέ λαέ, έτσι όπως τα κατάφερες!
     Παρακολούθα τώρα ανήμπορος (που λέει ο λόγος, γιατί μπορείς ακόμη πολλά!), τί ωραία που μεθοδεύουν την καταστροφή σου,
     ..τί καλά σκαλίζουν τις αλυσίδες σου,
     ..με τί μαεστρία θα σε διπλώσουν μεθαύριο σε μιά κόλλα χαρτί,
     ..να σε προσφέρουν δώρο και αντίδωρο στην Παγκοσμιοποίηση,
     ..προσφορά στον θεό της νεοφασιστικής Ενωμένης(!) Ευρώπης!

     Άβε, βλάκα λαέ!
     Οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν!..

     

    

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More