Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2013

Καταγγελία κατά Ροδίτη επιχειρηματία από το Σωματείο ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρόδου μαζί με τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ έκανε παρέμβαση χθες Κυριακή 29-12-2013 σε μεγάλο SUPER MARKET που βρίσκεται στην δυτική πλευρά του νησιού της ΡΟΔΟΥ και συγκεκριμένα στην περιοχή της Ιξιας ,ιδιοκτησίας ροδίτη επιχειρηματία που άνοιξε και λειτούργησε παράνομα .

Συγχρόνως οι ταξικές δυνάμεις απέτρεψαν και άλλους επιχειρηματίες που ήθελαν να λειτουργήσουν τα καταστήματα τους (με πλήρες προσωπικό),για λόγους ανταγωνισμού .Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου το πρωί της Κυριακής επισκέφθηκε το συγκεκριμένο κατάστημα και ενημέρωσε το προσωπικό και τους υπευθύνους του καταστήματος ότι εάν λειτουργήσει θα είναι παράνομα ,γιατί δεν είχε εκδοθεί καμιά ρύθμιση και άδεια για την λειτουργία των καταστημάτων την συγκεκριμένη Κυριακή.

Παρόλα αυτά οι υπεύθυνοι του καταστήματος αποφάσισαν να το λειτουργήσουν. 

Οι ταξικές δυνάμεις πήραν θέση έξω από το κατάστημα και ενημέρωναν τους πελάτες για το τι συμβαίνει ,παράλληλα ενημερώθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής και το αστυνομικό τμήμα Ιαλυσσου.

Και ενώ ηρθε επί τόπου ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ιαλυσσου και ενημερώθηκε για το άνοιγμα και την λειτουργία του καταστήματος ,δεν τηρήθηκε ο νόμος.
 
Αντιθέτως όταν εργαζόμενοι κάνουν κινητοποιήσεις για τα δικαιώματα τους (απολυσεις,απληρωτοι) εκεί ο νόμος και οι αστυνομικές δυνάμεις επεμβαίνουν αμέσως.


Ο συγκεκριμένος Ροδίτης επιχειρηματίας  που είναι και στέλεχος οργανισμού στο νησί μάλλον θέλει να κάνει τον λαγό για να καθιερώσει το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές και την κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σύμφωνα με τις απαιτήσεις των μονοπωλίων και των πολυεθνικών και ειδικά των συγκεκριμένων πολυκαταστημάτων που δεν προβλέπεται να ανοίγουν καμιά άλλη Κυριακή εκτός των 7 Κυριακών το χρόνο που νομοθέτησε παράνομα και καταχρηστικά η Κυβέρνηση.


Προειδοποιούμε και τον συγκεκριμένο επιχειρηματία και όποιον άλλον προσπαθήσει να καταργήσει τα κεντημένα δικαιώματα των εργαζομένων ,που με αγώνες πολλών χρονών και αίμα αποκτήθηκαν πως θα μας βρει μπροστά του .
 


Για το Δ.Σ
 

Ο Πρόεδρος
ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ



Ο Γεν, γραμματέας
ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ ΚΩΝ\ΝΟΣ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More