Τρίτη, Δεκεμβρίου 31, 2013

Λίγο ακόμα μέλλον πριν φύγει αυτός ο χρόνος…

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013 -Σύντροφος Κέιν.

Να τα πούμε; Να τα πείτε, βεβαίως, μιας και τα χθεσινά γεγονότα δεν θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για τις Εφημερίδες της Κυβερνήσεως, που τα έδωσαν ολα τις τελευταίες εβδομάδες και είχαν ξεμείνει από πυρομαχικά, παραβολές, αγιογραφίες, κάλαντα και τροπάρια για τα πρωτοσέλιδα-μπότοξ του success story.

Ο δόλιος ο ΔΟΨ ούτε σήμερα έβαλε πρωτοσέλιδο τις μίζες στα εξοπλιστικά αλλά παρουσιάζει «ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ: Όλα όσα δεν έγιναν το 2013» και ρίχνει αυλαία αφιερώνοντας την πρώτη σελίδα του στη χθεσινή επίθεση με καλάσνικοφ στην Εθνικής Αντιτάσεως στο γιορτινό κατά τ” άλλα Χαλάνδρι. «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΜΕ 60 ΣΦΑΙΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ» φωνάζουν βραχνιασμένα τα Νέα και δίνουν τίτλο «Προβοκάτσια κατά ριπάς…» εξηγώντας πως «Στόχο την Ελλάδα είχε η τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του γερμανού πρεσβευτή Βόλφγκανγκ Ντόλτ, χθες τα ξημερώματα, στο Χαλάνδρι. “Η επίθεση δεν θα δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας”, δήλωσε ο γερμανός διπλωμάτης». Κεντρική φωτογραφία το στοχευμένο γερμανικό εθνόσημο και στα δεξιά φωτογραφία Σαμαρά: «Δεν θα καταφέρουν να πλήξουν την εικόνα της πατρίδας μας» και φωτογραφία Μέρκελ: «Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας».

Βούτυρο στο ψωμί των έμπειρων γκεμπελίσκων, τα τιτλάκια βγαίνουν φουρνιστά από τα τρίσβαθα του success story, όπου την εικόνα της πατρίδας μπορούν να πλήττουν όλοι οι ανόητοι και δολοφόνοι που κυκλοφορούν εκεί έξω εκτός από αυτούς που παίρνουν μίζες για να πουλάνε όπλα. Στη δε δήλωση Μέρκελ που μοστράρουν οι δόλιοι υπάρχει αστερίσκος, ο οποίος μας παραπέμπει στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής
Αλλά, πριν πάμε στην υπεραστική ναυαρχίδα, επιβάλλεται να διαβάσουμε το άρθρο των Νέων με τίτλο «ΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΡΙΣΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ». Κουρασμένοι από τη συνεχή επανάληψη των ίδιων και των ίδιων γελοίων επιχειρημάτων, οι επιτελείς της Μιχαλακοπούλου περιγράφουν τον κόσμο τους όπως (δεν) τον έχεις ξαναδεί:

«Λίγο προτού εκπνεύσει το 2013, χρειάζεται να είναι κανείς ιδιαίτερα απαισιόδοξος για να μην παραδεχθεί ότι κάτι αλλάζει – έστω και αν η μικρή άνοδος των οικονομικών δεικτών ή το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μεταφράζονται ακόμη σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου μας. Το κλίμα σε σχέση με τις αρχές του 2013 είναι τελείως διαφορετικό και οι δυνατότητες ανάκαμψης επί θύραις, όπως παραδέχονται και οι εταίροι μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Μεγάλο μέρος από το βάρος αυτής της κατάκτησης το έχουν, προφανώς, σηκώσει τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα, που πληρώνουν το τίμημα της ανεργίας και της οικονομικής αβεβαιότητας. Για να πιάσουν τόπο οι θυσίες, ωστόσο, χρειάζεται να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις και, ταυτόχρονα, να μη διαταραχθεί το κλίμα πολιτικής σταθερότητας που επιτρέπει τη βαθμιαία υποχώρηση της κρίσης. Η έλευση του 2014 συνοδεύεται από πολλούς καλούς οιωνούς. Η κυβέρνηση καλείται να τους υπερασπιστεί – χωρίς άλλες θυσίες από τους χειμαζόμενους πολίτες».

Οι παραπάνω γραμμές αποδεικνύουν πως ο παπαγάλος δεν έχει ανάγκη από γατάκια με καλάσνικοφ για να πει αυτά που έχει να πει. Το τροπάρι είναι το ίδιο, δεν αλλάζει. Όμως, έχει κουράσει ακόμα και τους ίδιους. Και φαίνεται. Γιατί έρχεται. Τι έρχεται; Μα, φυσικά, το τέλος τους.

Κάπου εκεί ανάμεσα σε newspeak και doublethink, τα Νέα της Κυβερνήσεως πετούν και τον άτυχο Μίχαελ Σουμάχερ. «Τι τον έσπρωχνε να παίζει με τον θάνατο» είναι αυτό που σκέφτηκε η σοβαρότερη Espresso να βάλει τίτλο. Επιμένοντας με την ιδιότητα της κεντροαριστερής διανόησης, τα Νέα της Κυβερνήσεως πετάνε στα μούτρα του αναγνώστη «ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΒΟΛΓΚΟΓΚΡΑΝΤ – Το αντι-Στάλινγκραντ του Βλαντίμιρ Πούτιν: Το Βόλγκογκραντ, όπως λέγεται πια το Στάλινγκραντ, είναι σύμβολο της ρωσικής υπερηφάνειας, αυτής ακριβώς που θέλουν να πλήξουν οι τρομοκράτες».

Κάπως, έτσι το Χαλάνδρι έγινε Στάλινγκραντ (το «αντί-» εξηγεί πολλά για τις εμμονές του συντάκτη του), ο Σαμαράς Πούτιν με τους Γερμανούς να επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος.

Είναι όλα αυτά που με πολύ καλύτερη γραφή θα επαναλάβει η Καθημερινή Χρυσή Ευκαιρία. «Σφαίρες κατά της σταθερότητας: Επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη – Ψύχραιμη αντίδραση Αθηνών και Βερολίνου» είναι το κεντρικό θέμα ενώ στο πρωτοσέλιδο δεσπόζει φωτογραφία του Βόλφγκανγκ Ντολντ -όπως τον γράφουν στο Φάληρο- με λεζάντα «Απόλυτα ψύχραιμος ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Αθήνα, Βόλφγκανγκ Ντολντ, στον εξώστη της πρεσβευτικής κατοικίας μετά την τρομοκρατική επίθεση».

Το ρεπορτάζ της σοβαρότερης Χρυσής Ευκαιρίας αναφέρει πως «Την “υπογραφή” του Νίκου Μαζιώτη, που έχει καταδικαστεί ερήμην σε 50ετή κάθειρξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση “Επαναστατικός Αγώνας” και καταζητείται, φέρεται να έχει, σύμφωνα με την αστυνομία, η χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη Βόλφγκανγκ Ντολντ, στο Χαλάνδρι, που προφανή στόχο είχε την αποσταθεροποίηση, τις παραμονές μάλιστα της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα. Τέσσερα άτομα με κουκούλες και δύο καλάσνικοφ στην κυριολεξία άδειασαν τα όπλα τους στην πρεσβευτική κατοικία, μάλιστα δύο σφαίρες βρέθηκαν στο δωμάτιο της έφηβης κόρης του κ. Ντολντ. Το νέο τρομοκρατικό χτύπημα σήμανε συναγερμό στην κυβέρνηση, η οποία φοβόταν ότι θα επιχειρείτο κάποια ηχηρή ενέργεια. Χθες ο κ. Σαμαράς επικοινώνησε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ, διαβεβαιώνοντας ότι η ελληνική πλευρά θα πράξει ό,τι απαιτείται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Με ψυχραιμία αντέδρασε, εξάλλου, το Βερολίνο, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Στάινμαγερ δήλωσε ότι “οι δράστες δεν θα καταφέρουν να καταστρέψουν τις καλές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία”»

Τώρα, επειδή είναι παραμονή Πρωτοχρονιάς και ενδεχομένως να έχετε σοβαρότερα πράγματα να κάνετε, είναι να λυπάται κανείς που ένα τέτοιο θέμα -παρά την αρχική ευφορία μες στο άγριο ξημέρωμα- είναι καταδικασμένο να το δούνε όλοι από την τηλεόραση. Υπάρχουν, όμως, δύσκολοι αλλά επίμονοι άνθρωποι που θα τα δώσουν όλα στο χαρτί με τίτλο «Οι ανεγκέφαλοι και οι μισαλλόδοξοι».

Γράφει, λοιπόν, ο εμπειρότερος και σοβαρότερος Χρυσευκαιρίτης σε σχέση με τους κατσαπλιάδες των Νέων: «Η χθεσινή επίθεση στην οικία του πρέσβη της Γερμανίας ήταν μια εγκληματική ενέργεια, η οποία στρέφεται εναντίον των συμφερόντων της πατρίδας μας. Μόνο κάποιος αιμοδιψής ανεγκέφαλος που ήθελε να εκθέσει την Ελλάδα θα μπορούσε να σκεφτεί μια τέτοια πράξη. Είναι, όμως, καιρός να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και όσοι χρησιμοποιούν τη γλώσσα του μίσους και της μισαλλοδοξίας, προσφέροντας πρόσφορο έδαφος σε κάθε παράφρονα που θέλει να μετουσιώσει ακραία εμπρηστικά συνθήματα σε δολοφονικές επιθέσεις. Την ίδια στιγμή και η ελληνική Δικαιοσύνη οφείλει να εξετάσει τις σοβαρές δυσλειτουργίες της, οι οποίες επιτρέπουν σε γνωστούς και επικίνδυνους τρομοκράτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι, θέτοντας έτσι σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια και τα συμφέροντα της χώρας».

Σταματάμε εδώ την μετάδοση της είδησης, κρατώντας μόνο το πνεύμα των Χριστουγέννων που την έχει καταλάβει και δίνει τίτλους στην Καθημερινή Χρυσή Ευκαιρία όπως «Αντ. Σαμαράς: Εκτός μνημονίου η Ελλάδα κατά το 2014 – Προς αναθεώρηση του Συντάγματος». Είναι η στιγμή που τα κάλαντα μοιάζουν να τραβάνε πολύ και τα παιδάκια αρχίζουν να κουράζονται και τότε ο καλός ο κύρης του και η κυρά του σπιτιού δίνουν από κάτι.

«”Το 2014 θα είναι χρονιά ανάκαμψης και ελπίδας” τονίζει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο μήνυμά του για το νέο έτος, για το οποίο επισημαίνει ότι “ανατέλλει με προοπτικές ανάκαμψης και ανάπτυξης”. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι μέσα στο 2014 η χώρα θα βγει από το Μνημόνιο και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προώθηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης»

Σ” αυτό το σημείο στο πρωτοσέλιδο της Καθημερινής εμφανίζεται ο αστερίσκος που είδαμε στα Νέα, τα οποία για άλλη μια φορά δεν τα κατάφεραν να εμπνευστούν από το θέμα. Δηλαδή, σκέφτηκαν εκείνο το τιτλάκι «Η Ελλάδα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη της Γερμανίας» αλλά δεν το προχώρησαν. Γι” αυτό διαβάζουμε, εξάλλου, Καθημερινή Χρυσή Ευκαιρία. Για να συμπληρώνουμε την εικόνα που αφήνει ανολοκλήρωτη η σοβαρότερη Espresso. «Πρώτη σύλληψη για τις μίζες στα εξοπλιστικά: Του Δημήτρη Παπαχρήστου» και ακριβώς από κάτω «Με τη σύλληψη του Δημήτρη Παπαχρήστου, εκπροσώπου της γερμανικής εταιρείας αμυντικών συστημάτων Wegmann, ο οποίος φέρεται να έδωσε μίζα στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή Εξοπλισμών Αντώνη Κάντα, όπως επιβεβαιώθηκε και από το άνοιγμα λογαριασμών σε Ελβετία και Κύπρο, αρχίζουν οι συλλήψεις των εμπλεκομένων στην υπόθεση και νέος κύκλος ερευνών»

Στα υπόλοιπα γιορτινά, η υπεραστική ναυαρχίδα μας δείχνει πως φαντάζεται το μέλλον της Ελλάδας: «Εγκλωβισμένοι στην Ανταρκτική, αλλά χαρούμενοι» και τολμάει να το περιγράψει: «Βλέποντας τις χαρούμενες εκφράσεις στα πρόσωπα των επιβατών του ρωσικού παγοθραυστικού “Ακαντέμικ Σοκάλσκι”, δεν θα μπορούσε κανείς να μαντέψει ότι το πλοίο τους βρίσκεται αποκλεισμένο στους πάγους του Νότιου Παγωμένου Ωκεανού από την παραμονή των Χριστουγέννων. Οι ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή αυτή της Ανταρκτικής δεν επέτρεπαν μέχρι χθες το βράδυ σε παραπλέοντα σκάφη να προσεγγίσουν το “Ακαντέμικ Σοκάλσκι” και να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες του».

Λίγο ακόμα μέλλον πριν φύγει αυτός ο χρόνος: «Συμμαχία με τον στρατό επιδιώκει τώρα ο Ερντογάν: Έναντι του κινήματος Γκιουλέν» και ένα τσικ περισσότερο: «Δεύτερο τρομοκρατικό πλήγμα στη Ρωσία: Τουλάχιστον 32 οι νεκροί μέσα σε διάστημα δύο ημερών στο Βόλγκογκραντ». Η διατύπωση της είδησης κάνει το «αντι-Στάλινγκραντ του Πούτιν» στα Νέα της Κυβερνήσεως ακόμα πιο τραγικό και μας δείχνει στην τελική πως για κάθε σοβαρότερη υπάρχει η αυθεντική Espresso: «Τρόμος για μεγάλο χτύπημα σε υψηλούς επισκέπτες κατά την ελληνική προεδρία» «ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΑΝ ΧΑΛΑΖΙ», γράφει η εφημερίδα-σύμβολο της σιωπηλής πλειοψηφίας των δύσκολων αλλά επίμονων νοικοκυρέων που σήμερα θα διαβάσουν τα ίδια πράγματα παντού «Τυφλή επίθεση με καλάσνικοφ στην οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι χθες το ξημέρωμα» και πουθενά «”Βλέπει τον Μαζιώτη η Αντιτρομοκρατική και ομοιότητες με τις ριπές στη Συγγρού». Από πάνω «Τα καινούρια τραγούδια και το ημερολόγιο της Κατ. Στικούδη» για να μην μπερδευτείτε και ξεκρεμάσετε την λάθος εφημερίδα από τα περίπτερα.

Σε κάθε περίπτωση, τα Πρωτοσέλιδα και ο Σύντροφος Κέην, μαζί με τη φοβερή και τρομερή ομάδα υποτιτλισμού, σάς εύχονται Καλή Χρονιά! (Οι Εφημερίδες της Κυβερνήσεως θα κυκλοφορήσουν ξανά από την Πέμπτη). Εγκλωβισμένοι στο μνημόνιο αλλά χαρούμενοι.


πηγή : unfollow

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More