Δευτέρα, Δεκεμβρίου 30, 2013

Το πάρτι της μίζας: Εντάλματα σύλληψης για τα πρόσωπα που "έδωσε" ο Κάντας

Καταιγισμός εξελίξεων στην υπόθεση των εξοπλιστικών. Δύο εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς.

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δικαστικός λειτουργός σε συνεργασία με την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου ζητεί τη σύλληψη τουλάχιστον δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών που ομολόγησε ότ έλαβε για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, ο κ.Κάντας.


Να σημειωθεί ότι η απολογία του  πρώην αναπληρωτή Διευθυντή Εξοπλισμών Αντωνίου Κάντα για τις διαδρομές της μίζας στα εξοπλιστικά, προκάλεσαν αναταράξεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στη Γερμανία.

Η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung σε ρεπορτάζ με τίτλο "Καλές σχέσεις",  αναφέρθηκε στην απολογία του Κάντα και στην παρουσίαση του τρόπου που εισπράχτηκαν οι μίζες προς διάφορους Έλληνες αξιωματούχους για την αγορά αρμάτων μάχης και τον εκσυγχρονισμό υποβρυχίων και άλλων οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, οι αναφορές του Κάντα, οι οποίες διαψεύδονται από τις γερμανικές επιχειρήσεις, ταυτίζονται με τα στοιχεία που έχει στα χέρια της η εισαγγελία της Βρέμης, η οποία εδώ και καιρό διεξάγει έρευνες σε βάρος των γερμανικών ομίλων Rheinmetall και Atlas.


Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρη την απολογία του Αντώνη Κάντα που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις.


 πηγή : news247

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More